Home Onderwerpen Gezondheid Melamine-ellende kan Suriname bespaard blijven

Melamine-ellende kan Suriname bespaard blijven

8

PARAMARIBO, 29 sep – De kans op vergiftiging met door melamine besmet voedsel moet zo beperkt mogelijk gehouden worden. Dit stelt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat voedselproducten besmet zijn, moeten risico’s worden vermeden.

De samenleving en de autoriteiten hebben een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Onder meer moet de consumptie van snoepjes op melkbasis worden vermeden, aldus BOG. Vandaar ook de verwijdering van White Rabbit snoepgoed uit de handel. Deze zogenaamde Kaw Bobi schijnen in China tot het soort goed te behoren waarin melamine is verwerkt.

De importeur heeft de invoer en distributie op eigen initiatief stopgezet. Het BOG wil dat vooral winkeliers hun verantwoordelijkheid beseffen en zelf de verkoop stoppen van het snoepgoed. Intussen wordt door de ministeries van Volksgezondheid, Landbouw Veeteelt & Visserij, Handel & Industrie en Financiën nagegaan hoe het land te vrijwaren. De import van babyvoeding uit Zuidoost-Azië is intussen tot nader order verboden.

8 REACTIES

 1. blaka bakra
  Hahahaha, het BOG wil dat de winkeliers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.... Hahahaha, en wie zijn die winkeliers? De CHINEZEN. Wat een gel.. Die hebben maar één verantwoordelijkheid: geld verdienen!!!! Met of zonder melamine. Nee, controleurs de straat op (er zijn ambtenaren die niets doen zát!) en dikke boetes uitschrijven voor degene die toch die rotzooi verkoopt.
 2. Neusje
  Buitenlandse groenten in blik en koekjes uit China.In koekjes zit ook vervuilde melk. Ze hebben daar ook kunst chocolade. Ze kleuren alles bruin of wit.
 3. Ai Sa Si
  Blakka Bakra, En niet alleen boete's uitschrijven ook de vergunningen intrekken en indien nodig ook de verblijfsdocumenten of paspoorten en laten oprotten. Dit zijn gewoon halve maatregelen.Te nonchalant met de gezondheid van de Su.burgers.
 4. Johan
  De importeurs, die importerar om geld te verdienen en verkopen aan de winkels, die willen ook geld verdienen, dat is toch logisch.De BOG eingelijke doel is om nategaan wat voor vreemde stoffen die produkten inhouden. Deze instantie will de verantwoodelijkheid de winkeliers op leggen produkten,die melamine inhouden hier gaat oyer snoepjes. Je hoeft geen expert te zijn om dat te weten dat de winkeliers het niet zouden doen. De BOG moet de verantwoording op zich nemen niet de winkeliers het werk laten doen. Volgende tip "Begin met een rasia in vele winkels" dan word het wat. ,
 5. blaka bakra
  @ Ai Sa Si: Als de mafia aan het eind van de maand om geld komt vragen, en het is er niet omdat er torenhoge boetes zijn uitgeschreven, maakt diezelfde mafia wel korte metten met deze mensen. Zie de moord op twee Chinese winkeliers op Blauwgrond, vorig jaar. Daders onbekend? Nee hoor, de daders zijn bekend, maar er wordt/kan niets tegen ze gedaan worden.