maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname’s grootste haven loopt vooruit op groei

Suriname’s grootste haven loopt vooruit op groei

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 sep – De Nieuw Haven rekent vooruit op de verwachte groei in de aanvoer van vracht en scheepsverkeer. Dit zegt havendirecteur John Defares. De modernisering die wordt doorgevoerd, is op zich niet voldoende. Er worden nu in rap tempo besluiten genomen over verbetering van de dienstverlening.

Het meest recente wapenfeit is de aanschaf van een tachtig meter hoge hijskraan. De kraan wordt aangekocht door scheepvaartbedrijf Integra, maar is ook beschikbaar voor andere deelnemers aan het havenverkeer. Verwacht wordt dat de effficiëntie er beter op wordt, zeker nu vaststaat dat de Surinamerivier binnenkort uitgebaggerd zal worden. “Dit betekent dat de hoeveelheid en frequentie waarmee vrachtschepen de haven aandoen, zal toenemen”, zegt Defares tegenover de Ware Tijd.

Met de economische vooruitzichten van het moment is die groeiverwachting alleen maar nog meer gerechtvaardigd. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Met de kraan zal de afhandeling van vrachtschepen aanmerkelijk worden verbeterd. De modernisering wordt meegefinacierd door de EU, die inkomt met dertig miljoen euro. Verwacht wordt dat de vernieuwing in 2009 zal zijn afgerond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Blijkbaar heb ik een ciult status bereikt. 😆

  Voor mij hoeft dat niet. Laten we maar gewoon doen dan doen we al gek genoeg 😆
  Vooral bepaalde kraboes. 😆


  Maak melding

 2. Wetende dat “Def” in zijn tijd als Minister al uitgebreid pleitte voor een nieuwe,moderne haven en dat na Minister af te zijn bleef volharden,vertrouw ik erop dat het goed komt met de toekomst van de Nieuwe Haven.Dit bedoelen ze met “The wright Man on the wright place”.Hopende dat de Politiek,ook al wisselt deze van wacht,hem de ruimte biedt dit,zijn droom,te verwezenlijken,Het komt Suriname alleen maar tengoede,EN dat het niet alleen blijft bij De Nieuwe Haven maar ook de andere Haven van Suriname te Nickerie wordt vernieuwd ter zijner tijd.


  Maak melding

 3. Ja hoor een cult status. grotere Neus & neusje

  Ben er eerlijk gezegd niet blij mee. Het gaat om inhoud en die ontbreekt bij de na-aap-ers. Maar ja wat kun je anders verwachten van na-aap-ers. Het maakt niet uit waar je ze mee behangt het blijven apen. 😆
  Substance over form! Inhoud boven uiterlijk! Geestelijke rijkdom boven materieel bezit! 😆


  Maak melding

 4. Goeie zaak Daffie.Ga zo door en geef de anderen geen kans om je van je plek te halen (non actief)a;s ze aan de macht komen. Want zo zijn ze.Het maakt (hen)niets uit hoor als ze de zaak willen overnemen doen ze het gewoon zie maar het geval:
  Surland.Centralebank.Rekenkamer en Staatsolie(if oeng bing sribie) bosje,bouta ting had Bosje Staatsolie verkocht aan Koreanen tjop tjop thop de kip krast achteruit wat goed is dat.zo kun je je de dingen die gebeurd zijn weer heeeeel goed herinneren mensen/kiezers trappen jullie a.u.b.noooooooittt meer in die val van deze en gene zaklopers.Deze mensen strooien je zand in de ogen en niemand anders.Dus onthou boeng sa joe moes doe,no mik a kliek foe Bouta nanga Bosje kong moro.Nu kunt u nog naar de winkel en kunt u alles kopen,maar in Dbouta en bosje ting niet.Stik nanga joe parade paardje die 2 bruggen.Daffie krachtie hor mi bigi brada klasse klassse klassse man


  Maak melding

 5. Kan de goslar niet verwijderd worden desnoods met hulp uit het buitenland.
  Is toch een belemmering voor de doorvaart.
  Het schip kan dan bij nieuw amsterdam inmekaar worden gezet en tentoon gesteld worden voor het volk er zit een stukje historie hieraan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES