Menselijke bejegening contractarbeiders Suriname

1

PARAMARIBO, 26 sep – Arbeiders die per kortlopend contract werken voor bauxietbedrijf Suralco krijgen een menswaardiger behandeling. Dit is overeengekomen met koepelvakbond Awo. Suralco voelt zich betrokken.

De arbeiders staan weliswaar onder contract van aannemers die projecten uitvoeren voor het bauxietbedrijf. “We zijn blij dat het nu zover is, het is goed als de werkomstandigheden verbeteren. Het komt ook de effectiviteit ten goede”, zegt Suralco-directeur Warren Pedersen. De lonen gaan omhoog en ook zijn sociale voorzieningen ingevoerd.

Het ontbreken van zulke voorzieningen maakt al jaren deel uit van het sociale debat in Suriname. Sommigen vinden het fenomeen van de contractarbeider of contractor goed voor het aantrekken van investeringen. Het drukt immers de bedrijfskosten. De vakbeweging spreekt van regelrechte uitbuiting en moderne slavernij. “We hebben samen baanbrekend werk verricht”, zegt Awo-voorzitter Errol Snijders.


1 REACTIE

  1. bAANBREKEND WERK VERRICHT sNIJDERS LIBIE MI JERE

    Wat heb je ontvangen als./voor ondertekeningsbonus ??????????

    Want daar ging je voor.

    Viespeuk jullie van de moederbond(veraaaaaaders foe DAAL)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.