zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenEconomieAanpak Brazilianen in Suriname trekt aandacht

Aanpak Brazilianen in Suriname trekt aandacht

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 sep – De politieacties tegen Braziliaanse gouddelvers in het binnenland hebben de aandacht van de regering in Brasilia. Dit zegt de Braziliaanse parlementariër Márcio Junqueira Pereira. In een ontmoeting met minister Santokhi van Justitie & Politie is gevraagd de acties op te schorten.

De veelal illegale Brazilianen krijgen zo alsnog de ruimte hun verblijf in orde te maken. Ook kan getracht worden hun economische activiteiten te legaliseren. “Informatie heeft het Braziliaanse parlement bereikt dat landgenoten in Suriname in problemen zijn geraakt door de acties”, zegt Junqueira Pereira tegenover de Ware Tijd. Zijn missie is informatie te vergaren en oplossingen te helpen zoeken.

De Braziliaanse gemeenschap in Suriname zal worden betrokken bij het voorwerk. Junqueira Pereira, lid van de parlementaire commissies voor mijnbouw en buitenlandse relaties, spreekt van een win-winsituatie. Brazilianen investeren veel van hun opbrengsten lokaal. Dat ze het goud uit het binnenland wegdragen zou niet meer zijn dan een mythe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

26 REACTIES
 1. U ziet het Brazilie..laat zijn mensen niet in de steek.!!!!!!!!!!!!

  In een ontmoeting met minister Santokhi van Justitie & Politie is gevraagd de acties op te schorten.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/……/!!!!!!!!.Maar de zware verdenkingen aan het adres van Chandrie’ka…mi boi…foute boel.


  Maak melding

 2. Is santohki bezig hand en spandiensten te verrichten voor het Braziliaanse parlement?
  Wordt het beleid nu in Brazilie gemaakt?
  Is Suriname nu verantwoordelijk voor de armoede bestrijding in Brazilie?De minister moet nu echt opstappen.


  Maak melding

 3. Halo Santokhi!

  Geen acties op schorten,deze gouddelvres
  verpesten de rivieren in het binnenland
  door gebruik van kwiksilver.
  Illegale Brazilianen moeten het land uit.
  Vergeet niet de Chinezen voor hun ook het
  zelfde.


  Maak melding

 4. Als de vos zijn passie preekt!!! Boer let dan vooral op je Illegale Gouddelvers,want de Mythe dat ze ons goud wegdragen is vooralsnog de werkelijkheid van de dag.Helemaal niet dimmen met onze acties tegen de Illegaliteit maar juist de duimschroeven strakker aandraaien en cashen wat ons toekomt(al wordt het dan niet goed besteed).Omgekeerd indien onze Surinamers in Brazilië rotzooi zouden schoppen zouden Onze zuiderburen echt geen coulante houding aannemen en het met de mantel der liefde bedekken,integendeel!! zouden wij het aan lijve ondervinden getuige hun wrede politie-acties in eigen land tegen eigen burgers.


  Maak melding

 5. legaliseren ?

  Ze moeten verdwijnen uit het binnenland en terug richting hun land. Ik heb niks tegen Brazilianen maar Braziliaanse gouddelvers mogen goud gaan zoeken,in Brazilie. Dit geld ook niet voor alleen brazilianen maar voor iedereen die illegaal goud delft. Deze mensen houden totaal geen rekening en vervuilen de grond van mijn voorouders zodanig dat er zelf dodelijke concentraties aan kwikgehalte geconstateerd wordt bij inheemse babies.

  oprotten moeten ze, desnoods met geweld.


  Maak melding

 6. Die man van Brazil is grappig hij wil komen bepalen wat wij hier moeten doen deze gasten vernietigen ons hele natuur en dan moeten we zogenaamd blij zijn met hun aanwezigheid hier in plaats van te bemoeien in interne surinaamse aangelegenheden laat hij ze liever laten inpakken en dan brengt hij ze terug naar zijn land ik vindt ze maar een stelletje bloedzuigers


  Maak melding

 7. Beste mensen, als ze die garimpeiros een beter bestaan gaven in Brazilie;dan zouden ze niet rovend en stelend en graaiend ons binnenland met kwik bevuilen. Laat die Pereira zijn waffel houden en die illegale bende terugnemen.
  Waar was hij,toen 2 jaar terug Surinaamse politie agenten in Brokopondo werden doodgeschoten door “dierbare”landgenoten van hem?
  Ze moeten hun mensen leren om de Surinaamse souvereiniteit te respecteren. De tijd, dat generaal Danilo Venturini in 1983 ongevraagd met zijn commandos op Zanderij geland was en Bouterse gedwongen was om de Cubanen weg te jagen, is voorbij.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd.kondremangs!!!


  Maak melding

 8. Die Brasileiros hebben reeds lang door dat wij hier super verdeeld zijn en daardoor heel simpel een wig kunnen drijven. Alleen ongeconditioneerde eenheid zal ons redden.

  Wat doen wij als die gasten met 2.000.000-man over de grens marcheren? Niets, helemaal niets. Daarvoor zijn wij politiek en anderszins te verdeeld. Together we win, devided we’re lost!


  Maak melding

 9. Als onze millitairen niet opgewassen waren tegen het legertje van Brunswijk tijdens de binnenlandse oorlag, dan denk ik niet dat ze zullen kunnen tegen gewappende Brazilianen. Als het echt eraan komt zullen onze jongen de spit delven denk ik. In het verleden was het ook al met ford Tigri tegen de commando’s van Guyana.


  Maak melding

 10. Damm right Pinto! United we stand!! die mensen graven ons land leeg zonder een cent belasting,consessierechten of andere vormen van accijns te betalen..ze weigeren onze taal te spreken en (wij moeten proberen om hun te verstaan..)Ik ben benieuwd als grote groepen Surinamers in het Bahia of Belem hetzelfde zouden doen hoe de Braziliaanse regering zou reageren.. Ik zeg: Oprotten!! ga je eigen achtertuin vervuilen!!


  Maak melding

 11. Deze Braziliaanse parlementarier is geen onbekende corrupte in eigen land. Deze man vertegenwoordigt de deelstaat Roraima. Waarom deze man zo geinteresseerd is in de zaak Clean Sweep, is omdat zijn politieke campagne om gekozen te worden tot deputado federal gefinancierd c.q. gesponsord wordt door de bigi garimpeiros die miljonairs (in Brasil) zijn geworden door de illegale gouddelvingsactiviteiten hier in Suriname.
  Deze parlementarier krijgt ook grote bedragen geld toegeschoven door de laatst aangehouden gouddelver Zerafing (van Bensdorp), door gouddelver Pedro (vriend van Ronny Brunswijk) die op Brownsberg gebied exploiteert en door Pedro Branco van het Vila Brazil gebied.
  Alle brazilianen, chinezen en ook surinamers die illegaal bezig zijn met goudwinning moeten gestraft worden; hoge boetes opleggen, machines verbeurdverklaren en deporteren….. Het hele land krioelt ook van hoererij… kijk maar naar Anamoestraat, Maikoeproject… en ook op de goudvelden zijn er bordelen (kabarets). Prostitutie brengt ook drugshandel, gezinsverbreking, criminaliteit, meer aidsgevallen.. etc met zich mee….. Lijkt wel een hoerenland te zijn hier. Probleem ook, de hoeren worden door de Surinaamse mannen zo vereerd en verwend… en komen ze thuis aan en besmetten hun vrouwen met AIDS


  Maak melding

 12. Dat Brasiliaans-parlementslid is gewoon gestuurd om ons te vertellen dat wij die garimperos hun gang moeten laten gaan. De wereld is nou eenmaal een groot oewoud.

  En in die jungle geldt het recht van de sterktste.

  Wordt geen tijd om tegen deze of gene vijand van buiten een oprechte eenheid te smeden?

  Hoelang gaan wij door met het bemannen van bedrijven, ministeries en andere staatsentiteiten met lieden, die uitsluitend op elkaar lijken?

  Met dit gegeven zullen wij niets tegen deze indringers kunnen uitrichten.

  To fight agains any enemy you must be a unit!

  Honda, Neus, Rambo en wellicht anderen, “U bent gewaargeschouwd”>.


  Maak melding

 13. Hoezo win-win? Suriname heeft niet de behoefte aan een Braziliaanse kolonisatie. En het is toch van de gekke, dat een buitenlandse parlementarier een Surinaamse minister onder druk zet en dat ook nog in eigen land! Suriname moet het probleem nu oplossen; grotendeels via ordening. Waarom wordt dit Suriname ontzegd? Waarom moet deze chaos blijvend worden toegelaten? Surinaamse Regering, toon a.u.b. geen slappe knieen.


  Maak melding

 14. Domheid van MIBOOI kan jij nog een beetje denken.
  Opgewassen tegen wie…die Brazilliaan moet gewoon weten waar er grenzen zijn.
  Maar jij en die domoren van jouw en die hele Front zijn nog te achterlijk om dit te begrijpen.


  Maak melding

 15. Deze mensen moeten met omdidelijke ingaan het land worden uit gezet: ze zorgen alleen maar voor elende,mileuvervuiling en het ilegaal in bezit nemen van Surinaamse eigendomen.


  Maak melding

 16. wel eens een surinamer gezien die in brazilie goud mocht delven?????
  je wordt daar afgeschoten als een hond!!!
  dieven worden in brazilie helemaal dood geknuppelt en als je papieren niet in orde is, dan mag je niet meer leven!!!!


  Maak melding

 17. O, en wat gebeurt er met het goud dat aan de (veelal Braziliaanse) goudopkoopbedrijven wordt aangeboden? Wie controleert dat? Er zijn ook illegalen onder hoor, vooral in de stad. Zij werken ook met kwik, onder de ogen en de neus van de buurtbewoners, die niets in de gaten hebben. Je zult er maar naast wonen! Compro de ouro! Schaamteloze hebzucht!


  Maak melding

 18. Suriname moet alle buitenlanders aanpakken, ze moeten keiharde regels opstellen.

  Wie zich crimineel gedraagt moet het land uit en voor geen enkel voorziening in aanmerking komen en dat geldt niet alleen voor Brazilianen maar ook voor Europeanen zoals bijv Nederlanders dus de witte/bleke mensen.

  Suriname moet hard worden en “NEE” durven te zeggen, waar zijn ze bang voor?? Dat die landen geen zaken meer met Suriname wilt doen?? Er zijn meer landen op de wereld.

  Suriname is van Surinamers en dat moet zo blijven ook.

  Suriname moet ervoor zorgen dat de Surinamers die in het buitenland woonachtig zijn naar “huis” terug keren ipv van deze mensen en de witte mensen te accepteren.


  Maak melding

 19. Men bagatelliseert de werkzaamheden van de Brazilianen rond de Suriname goudmijnen, totdat er geen leven meer is in de Surinaamse rivieren.
  Het wordt hoogtijd om de Surinaamse goudmijnen te laten bewaken. Is dat soms zo moeilijk?
  Waarom sluit de Suriname overheid zijn ogen voor deze zware milieudelicten? Is het soms niet de taak van de Surinaamse overheid dit soort misdaden te voorkomen i.p.v. ze te bagatelliseren? Hoe verklaart men dan de hoge kwikconcentraties in het bloed van de Surinaamse bevolking???

  Wie zijn volk niet kan beschermen, moet plaats maken voor anderen die het wel kunnen. Dat, is de taak van een bestuurder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES