maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWhite Rabbit snoepje van de schappen in Suriname

White Rabbit snoepje van de schappen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 sep – De lokaal populaire White Rabbit snoepjes (ook bekend als Kaw Bobi, red.) wordt van de schappen gehaald. Het Het melksnoepje is vooral onder kinderen populair, maar de autoriteiten sluiten niet uit dat er melamine in zit.

Met het oog op het babymelkschandaal in China wordt niets uitgesloten. Zuivelproducten en snoepgoed worden sinds kort onder de loep genomen. “Het gaat onder meer om koekjes en ijs. Snoepgoed zal, gezien de ontwikkelingen in Europa, ook worden meegenomen”, zegt minister Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij tegenover de Ware Tijd.

Het verwijderen van de snoepjes moet gezien worden als voorzorgsmaatregel. Dat de White Rabbit snoepjes melamine bevatten, is bevestigd in Nieuw Zeeland. “Dit product bevat genoeg melamine om voor sommigen schadelijk te zijn voor de gezondheid en klachten als nierstenen te veroorzaken”, zegt woordvoerder Sandra Daly van de Nieuw-Zeelandse voedselveiligheidsdienst tegenover het persbureau AP.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Beste mensen,Als ze de Chinese invasie in Suriname ook stopzetten;dan heeft het een groter effect dan die lekkere kaw bobie te verbannen.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding
 2. De Chinezen nemen het niet zo nauw met het produceren, importeren, consumeren en verkopen van ondeugdelijk voedsel, dat is al lang bekend. Ik vraag mij af of melamine in Suriname gedetecteerd kan worden. Vooralsnog gaat men af op berichten uit het (verre) buitenland. Zie mijn reactie op het bericht: Bescherming consument zoek.


  Maak melding
 3. JayRay

  Er is geen sprake van controle. Suriname handelt zogenaamd preventief zonder daarbij harde bewijzen te hebben dat er melamine in de snoepjes zit. Suriname bezit niet de kennis nog equipment om zulke proeven te doen. Suriname is geheel afhankelijk, zoals altijd geweest, van het buitenland en hun bevindingen.
  Dus niet zo dom kletsen OK want éénvoudigheid siert de mens.


  Maak melding
 4. In brood schijnt ook chinese haar verwerkt te zijn. Gaan we dit ook schrappen. Ik ben met whiterabbit groot geworden. Kocht het altijd bij Lonny en Bouta. Werd na een uur meestal lekker suf. Goed spul die cow bobbie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES