vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd: millenniumdoelen onder druk

Surinaams staatshoofd: millenniumdoelen onder druk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 25 sep – De millenniumdoelen, MDG’s, van de Verenigde Naties komen onder steeds grotere druk te staan. Dit stelt president Ronald Venetiaan. De vraag is nog in hoeverre de doelen voor economische en sociale leefbaarheid nog haalbaar zijn per 2015. Ook Suriname worstelt tegen de tijd.

Dat heeft allemaal te maken met de negatieve ontwikkelingen op de financiële markten en het protectionisme van het Westen. “Eigenlijk hebben we als land niet zulke slechte condities als andere landen en met betrekking tot de MDG’s boekten we goede resultaten. Maar met de crisis wordt het een ware uitdaging om de nationale doelen te halen”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd.

De prijs voor ontwikkeling wordt steeds hoger en dat ook nog in rap tempo. Venetiaan heeft dit ook onomwonden kenbaar gemaakt in zijn toespraak tot de algemene vergadering van de VN. De laksheid tegenover milieuvernietiging en toenemende armoede zal plaats moeten maken voor toewijding. Anders worden de kosten “onaanvaardbaar hoog en de dreigingen vernietigend.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Weer een of ander leugen van Opa.Vniemand.
  Ik luister niet naar dit soort verhalen, het is als een tjop tjop kip fowru….die de boel zit blij te maken met het leggen van een ei.


  Maak melding
 2. Sorry Venetiaan, maar ik kan uw mening niet delen.Reden?
  Ik ken een arme koning van een arm gebied in Ghana, die grootse plannen heeft.
  Hij heeft zich natuurlijk aangemeld om de millennium doelstellingen te helpen verwezenlijken door zijn arme provincie rijk te masken, maar hij krijgt geen geld. Reden? Die witte man wil scoren, maar scoort niet en de zwarte koning krijgt niet die steun om de doelstellingen van die witte te realiseren. Einde verhaal.
  Voor Suriname heb ik intussen diverse projecten geschreven. Welke? Een teakhoutproject, een biodieselproject met weinig of helemaal geen Co2 uitstoot, idem alcoholproject en een multibedrijven project. Deze projecten zijn u niet onbekend omdat u reeds de nodige rapporten heeft ontvangen. Ik ben van mening dat deze projecten niet alleen een geweldige economische impuls kunnen geven aan onze geliefde Suriname, maar ook voor heel veel werkgelegenheid kunnen zorgen. Dus: te goed om uit te voeren in de ogen van de witte. En dat willen die rijke landen niet. Onthoud dat hun motto ia: arme landen moeten arm blijven en rijke landen rijk. U denk toch niet dat de rijke landen deze geweldige projecten zullen financieren.


  Maak melding
 3. @nummer twee als ik jou reaktie lees en dat bericht van venetiaan hebben jullie het over het zelfde jij geeft de wiite man de schuld en vene heeft het over de protectionisme van het westen als ik het verkeerd heb hoor ik het graag van jou , ik heb toch een vraag is dit voor eigenbelang jou reaktie ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES