Surinaamse ex-parlementsvoorzitter versus RBN

13

PARAMARIBO, 24 sep – Oud-parlementsvoorzitter Marijke Djwalapersad spant een kortgeding aan tegen radiopresentator Shailendra Girjasingh. Djwalapersad valt met name over het Hindi-woord paturiya, waar zij mee is aangeduid en dat als beledigend wordt ervaren.

Dat is gebeurd in het radioprogramma Kal Aaj Aur Kal. “Het woord wordt binnen de Hindoestaanse gemeenschap in negatieve zin ervaren, het wordt gebruikt om een vrouw te halen”, meldt Dagblad Suriname. Girjasingh zelf beweert niet anders bedoeld te hebben dan Djwalapersad uit te maken voor danseres. Die kan het maar weinig waarderen: “Het heeft me erg gekwetst.”

Volgens dansdocente Maltie Nidhansingh is dat gevoel terecht: “Je kan een paturiya vergelijken met een stripper in een bordeel.” Het kortgeding moet dan ook niets minder dan het eergevoel herstellen. “Ik wil dat hij zijn verontschuldigingen aanbiedt. Zolang het over mijn politieke activiteiten gaat, is er geen probleem. Maar van mijn persoonlijkheid moeten ze afblijven”, aldus Djwalapersad.


13 REACTIES

 1. Op dit moment is men bezig om op elke slak zout te leggen. De eerste beste die mij een “klojo” noemt sleep ik meteen voor de rechter. Wat een kul, zeg. Het gaat om respect, respect en nog eens respect. Wat is daarmee gebeurd in Switi Sranang? De rechters komen niet eens toe aan werkelijk belangrijke zaken. Kom op mensen, hou op met deze kul, en probeer via een normale discussie tot een dialoog en oplossing te komen.


  Maak melding

 2. Als je deze man zo achter de panelen in de studio van RP tekeer ziet en hoort gaan lijkt het wel de wijste mens van Suriname te zijn. Laat hij ook een keer weten dat er grenzen zijn! Een flapuit van de eerste orde.


  Maak melding

 3. HA Ha haaa, Wie het niet eens is met de discussie in Su, of wie vindt dat het allemaal tijd verspilling is weet niets over de onwikkeling van een volk!!!

  KOMTJIE


  Maak melding

 4. Haha dit jaar wordt het kortgeding jaar in Suriname hahaha, hebben ze niks beters te doen?die domme rechter en minister hebben er zelf de startsein voor gegeven…


  Maak melding

 5. Wanneer worden de politicie volwassen en laten ze hun “straatvechters gebrag uit achterstands wijken” achter zich?

  Wanneer ziet het publiek in dat dit niet iets is om van te smullen maar iets om te verafschuwen?


  Maak melding

 6. Zijn deze mensen niet volwassen genoeg? Voor alle kleine wisje-wasjes stappen ze naar de rechter.
  Mi bri na schadevergoeding den e soekoe.

  Je kan echt zien dat Suriname niet volwassem genoeg is.


  Maak melding

 7. Beste mensen, heee Djompo Lina leeft nog! Wat leuk om nog wat van haar te horen. Waarom sluit ze zich niet met haar Naya Kadam aan bij het Mamoetblok,zodat alle schurken van 1996 tot 2000 bij elkaar zijn?
  Mevrouw is beledigd; lange tenen zeker????
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!

  Leuvie


  Maak melding

 8. Flauwekul allemaal, die mevr als ex politici heeft nooit gehoord van vrije meningsuiting.
  En als volwassen, verstandig mens zou ik niet op reageren. Het lijkt nu een kick in su,….maar heeee ze hebben van de ene heer Wilder of s afgekeken.
  Landgenoten hahahahahah schandalig..!!!
  mvg


  Maak melding

 9. Komt ervan als je uit een bakka bienie komt en plots een hoge positie hebt dan mag niemand meer iets over jou zeggen. Aai baja, iedereen spant tegenwoordig kortgeding aan in suriname. Jullie kijken teveel naar het NOS Journaal uit Nederland.


  Maak melding

 10. Een paturiya is een prostituee!

  Een prostituee is een vrouw die haar lichaam tegen een geldelijke vergoeding beschikbaar stelt aan verschillende mannen.

  Als politica weet deze mevrouw dat beeldspraak toepassingen gewoontegoed zijn in de politiek, immers zij dient zih ook geregeld hiervan.

  Deze mevrouw is haar politieke loopbaan begonnen bij de
  VHP, vervolgens overgelopen naar de
  BVD, vervolgens toegetreden tot
  UPS, na onenigheid uitgetreden en opgericht
  Naya Kadam, politieke overleving zoeken bij
  NDP 2008 het mammoetblok.

  Uit politiek gewin verkoopt deze mevrouw in 12 jaar haar politieke lichaam, …..

  U mag zelf het oordeel vellen hoe een vrouw wordt genoemd die omwille van een tegenprestatie zichzelf verkoopt…..


  Maak melding

 11. ik vind dat dit gaat over normen en waarden. ik wil zien of een nederlandse media verdonk striptaese zou noemen wat er dan zo gebeuren de media in suriname moet aan zelf regulering doen een media raad een soort toezicht het is niet de taak van de media om mensen te beledigen er was vroeger geen persvrijheid en nu is het vrijheid blijheid iederen zeg maar wat sommige mensen worden beschuldig zonder bewijs er word geen hoor en weder hoor toegepast sky radio bijvoorbeeld de regering heeft vaker opgewezen dat zij anders met regels gaan komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.