Relatie Suriname-Nederland “zeer onvolwassen”

13

PARAMARIBO/DEN HAAG, 24 sep – De relatie tussen Suriname en Nederland is zeer onvolwassen. Dit stelt ex-president Jules Wijdenbosch. In ontmoetingen met vertegenwoordigers van Nederlandse politieke partijen is ook te kennen gegeven dat het anders moet.

De relatie moet boven het niveau uitgroeien van slechts bezoekjes van Nederlandse ministers, die wat geschenken meebrengen. “Wat nu gebeurt, is slechts ad hoc en lijkt op grappenmakerij. Ministers komen en gaan, de ene tekent een overeenkomst en de andere strooit met wat geld”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. De ontmoetingen moeten gelden als aanzet tot verbetering.

Bovenal moet vooruit worden gekeken. Vandaar ook de ontmoetingen met Nederlandse politici. “Het is goed rekening te houden met de politiek toekomst. De verkiezingen in Suriname en ook in Nederland zijn aanstaande en het is goed van gedachten te wisselen over hoe ze de relatie Suriname-Nederland zien”, aldus Wijdenbosch.

13 REACTIES

 1. Maar laat Nederland niet meer over Suriname derigeren, als in de koloniale tijd. Het is over. Suriname moet zijn vrienden maar ergens anders zoeken. Nederland geeft veel, maar wil nog steeds de baas spelen .


  Maak melding

 2. kosi yu bigi sma a no noti fu begi baka.dit is de hoeveelste bezoek van de ndp aan nederland opvallend het land waar de ndp niets van moest hebben en bouterse ook niet bosje weet jou baasje van deze reis want anders krijg je problemen als je terug gaat , hahaahahaa ik moet wel lachen hoor de ndp met zijn charme offensief zolang bouterse de macht binnen de ndp heeft en nog meer van die landverraders gaan jullie problemen in het buitenland hebben dat is een smet op deze partij en dag veeg je niet zomaar weg, de mensen in suriname althans een deel kunnen jullie hersenspoelen maar hier zal dat moeilijk gaan. bosje maar hoe zit het met de vraag bosje acceptatie of isolatie heeft bouterse jou al antwoord gegeven op die vraag nee want bouterse accepteerd niemand boven hem alleen onder hem. bosje zou het niet beter zijn om eerst met jou colega in suriname volwassen te worden wat denk je daarvan. bosje nu moet je alles zelf betalen he je kan niet meer de grote jongen uithangen met tientallen lijfwachten rond lopen in kroegen in rotterdam amsterdam en dure kleding kopen op naam van de surinaamse staat .


  Maak melding

 3. Het liefst zou ik een relatie tussen NL en SUR willen zien zoals die voor 1975 was. Maar deze droom zal voor vele duizenden ook helaas alleen maar een droom blijven.

  Het ligt aan de huidige en toekomstige Surinaamse politici of men de schade en leed die hun voorgangers hebben veroorzaakt weer goed te maken of de ellende van de afgelopen 33 jaar, in lijn, voort te zetten.


  Maak melding

 4. Beste mensen,

  Aldus DRS Bestuurskunde, gestudeerd hebbende in hetzelfde Nederland. I rest my case, you’re Honeur!!!!

  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!!!

  Leuvie


  Maak melding

 5. Ik vind dit een hele goede uitgangspunt van de heer Wijdenbosch. We moeten eens volwassener tegen elkaar worden. en nog belangrijker mensen kunnen wel blijven zeuren over het verleden, maar dat kunje niet meer veranderen. wordt volwassen leer ervan en kijk naar de positieve punten die ons binden.


  Maak melding

 6. moet je ze eens horen, surinamer schelden de surineds uit. en likken stront van die blanke mannen. stelletje hypocrieten. er word waarschijnlijk €€€€ geroken.
  waar zijn trouwens die chinezen gebleven….

  nl


  Maak melding

 7. Beste Ronald. Je statement is duidelijk en ik ben het daar in grote lijnen mee eens. Natuurlijk moeten wij leren onzelf volwassen te gedragen. Maar vindt je het niet – zoals de joden zeggen – een “gotspe” dat het juiste deze ex-president is die dit naar voren brengt? Een man die met overheidsgeld (lees: miljoenen aan NEDERLANDS geld) projecten heeft laten uitvoeren tot meerdere eer en glorie van zichzelf? En Suriname bijna failliet heeft achtergelaten na zijn regeerperiode van een paar jaar? Van iedere andere politicus (-2) had ik deze uitspraak gerespecteerd.


  Maak melding

 8. de surneds wordt gediscrimineerd door de surinaamse regering en kunnen zich niet optimaal een leven leiden, waar zij het recht op hebben; ze zij vrij in het willen wonen waar zij zelf dat wensen en niet dat een regering hen dat verbiedt.. carriere maken en de kinderen groot brengen en daarna weer terugkeren op de oude nest, moet een gemeengoed zijn……….en niet een droom………na de dood is de droom ook dood….


  Maak melding

 9. Zolang je de onderdanige fronters aan het bewind heb, zal het een onvolwassen relatie blijven. De fronters eisen en verdienen geen respect door hun gedrag, respect moet je afdwingen. Een minister die met criminelen omgaat denk je dat Nederland zo’n minister respecteerd of daarmee een volwassen relatie aangaat. Volgende generatie please, next topic.


  Maak melding

 10. hey na mi jij ben echt dom he . een minister die met crimineel omgaat denk je dat nederland zo iemand respecteerd dat is jou vraag hoe zit met iemand die voor massa moorden word beschuldig voor drugs is veroordeeld in nederland een wettige regering met uzi heeft verwijderd iemand die geen respect heft voor het recht in suriname die man neem jij wel serieus , over onderdanig gesproken die zelfde nedelanders die door bouterse en bosje voor alles en nog wat zijn uitgemaakt met die mensen praat de ndp nu wel de zogenaamde charme offensief hoe durf jij het woord respect ik jou mond te nemen terwijl jij het opneemd voor iemand die nooit respect heeft gehad voor de surinaamse bevolking go sribie boi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.