Expert: bescherming Surinaamse consument zoek

3

Expert: bescherming Surinaamse consument zoek
PARAMARIBO, 24 sep – De maatregelen in het kielzog van het babymelkschandaal in China, leggen weer eens de slechte consumentenbescherming in Suriname bloot. Dit stelt levensmiddelentechnoloog en universiteitsdocent Ricky Stutgard. Het is onvoldoende het te houden op een importstop.

Zuivelproducten uit Zuidoost-Azië moeten van de schappen worden gehaald. Dit had in feite al direct moeten gebeuren na het bekend worden van het schandaal. “Maar dat hebben wij nimmer zien gebeuren. Pas na enkele dagen wordt alleen de import stopgezet. In Suriname wordt alles op zijn beloop gelaten”, zegt Stutgard tegenover Dagblad Suriname.

De importstop is nota bene een maatregel van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij. De instantie die wettelijk belast is met het toezicht op de volksgezondheid, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, zwijgt kennelijk in alle talen. “Het BOG heeft niet eens een statement de deur doen uitgaan en beschikt niet eens over controlemechanismen. Het is overduidelijk. Wij consumenten zijn niet beschermd”, aldus Stutgard.


3 REACTIES

  1. Dit is serieuze SHIT man!!!
    Zijn we met z’n allen ons verstand kwijt!!! meer dan 50.000 Babyslachtoffertjes in China en nog doen de verantwoordelijken in Su er zeer nonchalant over.Terwijl de Politici zichzelf rondwentelen in hun zelf veroorzaakte SHIT (kortgeding hier kortgeding daar)sluipt het gevaar nader tot ons volk.


    Maak melding

  2. Nu weten we allemaal dat de heer Stutgard en het BOG niet door één deur kunnen, maar allá!
    Ik verwijs even naar het frisdrank-in-blik-conflict. Echter vraagt ik mij af of het BOG wel over de juiste expertise en kennis beschikt om zijn controlerende taak optimaal uit te voeren. Is het BOG derhalve wel de juiste instantie voor het uitvoeren van controles? Een pipetje hier, een retortje daar, that’s it. Het blijft rommelen in de marge. En met dit soort dingen moet je geen grappen maken! Ik ben het daarom in grote lijnen eens met het betoog van de heer Stutgard.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.