Beleid minister van justitie Suriname ‘discutabel’

23

PARAMARIBO, 23 sep – Het beleid van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is op zijn minst discutabel. Dit zegt parlementariër Jenny Simons van de oppositionele NDP. De politieke en juridische deining rond de aankoop van grond bij een drugshandelaar betekent een smet op Santhoki’s werkethiek.

Het had wel bekeken nooit zover mogen komen. Maar nu heeft Santokhi zelf verklaard dat zijn vrouw onroerend goed heeft gekocht van drugshandelaar August Adjoeba. “Ik vraag me af hoe de minister van Justitie, die alles weet en zo een geweldige inlichtingendienst heeft, niet weet dat zijn vrouw zaken doet met een stichting die geleid wordt door een schurk”, zegt Simons tegenover Dagblad Suriname.

Dat de verklaring bedoeld was als zelfverschoning of om Bouterse’s beweringen te neutraliseren, doet er verder niet toe. Ook het rechterlijk vonnis stelt in dit opzicht niet veel voor. Santokhi heeft zichzelf een brevet van ongeschiktheid verschaft, wat in feite zijn positie onhoudbaar maakt. “Ik denk dat het in het parlement naar voren moet worden gebracht”, aldus Simons.


23 REACTIES

 1. De rechter in het kortgeding heeft uitspraak gedaan.
  Tegen die uitspraak is door de advocaat van Bouterse hoger beroep aangetekend.
  I.p.v. dat men dat rustig afwacht, gaan de aantijgingen vanuit de NDP maar door.
  Er zijn belangrijkere zaken die de volle aandacht verdienen.
  Soms is verlies incasseren meer dan winnen.

  Jenny Simons had ik ook hoger ingeschat, net zoals ik dat bij Santoki had.


  Maak melding

 2. Rookgordijn! Het gaat om een afleiding
  van de werkelijke zaak.
  Er hangt een veroordeling boven het
  hoofd van de man met de volgende uitspraken; Zolang ik leef geen democratie, ik heb naar de rekening
  gekeken en dacht, deze moet ik
  contant betalen en hij mag het
  kleingeld houden. Vervolgens is
  de man eerst gemarteld en vervolgens
  op beestachtige, ik herhaal Tante
  Jenny, op beestachtige manier
  vermoord!


  Maak melding

 3. mw simons en alle dove en blinde ndpers wees gerust u partij wordt geleid door een voorbeeldige ,vader ,lijder ,met een schoon strafblad . een eerlijke schurk willen jullie geloven.jullie lijder gaat de geschreven geschiednis in ,onuitwisbaar, in de historie als een geboren jokkebrok ,leemofo.succes ermee ,zielig voor het mooie land Suriname .


  Maak melding

 4. Opa Ruro doet gewoon Brrrrrrrrrrrrrrrr ik ben een tjop tjop kip……tjo fowru….tjop tjop…brrrrrrrrrrrrrr.
  sweet lipssss………/psssssssssssst.

  ”””Opa’s eigen woorden””.
  Het is niet waar dat leden van nieuw Front corrupt zijn.


  Maak melding

 5. Beste mensen, let op.Straks zal ook Parmessar als volgende in koor meehuilen in opdracht van zijn grote lijder. Tante Jenny krijgt straks ook een kortgeding en zal dan,net als Bouterse, een dwangsom per dag moeten betalen wegens laster,etc.
  Kijk, zo wassen ze zwart geld wit bij de Njang Dringi Prisiri.
  Waarom al die meelopers zo frank en vrij kritiek kunnen leveren, heeft te maken met de democratische rechtstaat. Van 1980 tot 1987 werd een ieder, die kritiek leverde ,keihard aangepakt door die moordbendes van DDB en zonder vorm van proces in het gevang gesmeten.
  Degenen, die dit militair bewind hebben meegemaakt, kunnen van meepraten.Het verleden verklaart het heden.
  Time will tell. Wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!
  Leuvie


  Maak melding

 6. Die man moet gewoon voortaan thuis blijven bij Ex.of Next…..A man disi..(min.v. J&P) nee……. hoor !!!!!! a man tja fromu toemsie.(wapen geweld hebben wij nu anno 2008 niet nodig min. jij weet het ook)


  Maak melding

 7. jenny jenny wat een onzin verhaal vertel jij weer , discutabel weer zo een woord ze gooien maar met die woorden jenny jij moet de laaste persoon zijn in suriname een arts die met een moordenaar mee huilt iemand die is veroordeeld voor drugs in het buiteland iemand die terecht moet staan voor massa moorden vrouwen en kinderen heeft gedood mevrouw a.u.b ga schuilen jij weet wat de misdaden van bouterse zijn tegen het surinaamse volk en toch werk je met hem samen wat is nog erger jenny, ik heb het gevoel dat de ndp denkt dat suriname bestaat uit mensen die dom en ongeschoold zijn echtwaar het moet niet erger worden deze luchtballonnen zijn makelijk om leeg te prikken .


  Maak melding

 8. O ja ,beste mensen, ook die oude tarantula Herrenberg heeft zijn portie meegehuild. Hij heeft flink afgegeven op die DNA leden van de NDP in enkele kwesties, zoals die schoppartij in de Assemblee,;de weigering om zijn lijder in de vaste commissie van Defensie te benoemen(de reden, dat Bouterse niet meer naar de DNA vergaderingen gaat;maar wel iedere maand casht). Dus u ziet het: ze huilen allemaal hun deel mee op commando van hun baasje.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!!!

  Leuvie


  Maak melding

 9. Jenny Simons ga maar lekker door met het verdedigen van die narcistische psychopaat en sociopaat die zich zelf god waant. Vrkoop je ziel maar aan de duivel. Hij komt je spoedig halen.


  Maak melding

 10. De gespleten slangentong van Jenny Simons zal bij een ieder bekend zijn. Zij laat zich, net als Moenne, voor het karretje van BAAS (!) spannen. Waarom komt DDB nooit in de DNA? Ik zou dat de NDP-achterban eens in overweging willen geven. En als Suriname (God verhoede het) zich nog steeds als bananen-republiek wil manifesteren, dan denk ik dat die opper-banaan zich eens moet laten schillen.


  Maak melding

 11. Het blijkt dus duidelijk dat velen hier die normlooze en waardeloze gedachtegang van FRONT zich hebben toegeeigend. Suriname waarheen???

  Men is tegen hetgeen Jenny zegt ” dat deze minister discutabel is”. In elk beschaafde land had deze minister zijn biezen gepakt, alleen in Suriname kunnen sommige hypocriete Surinamers zo’n een boef verdedigen.

  Mensen met hun hart op de juiste plaats en liefde voor hun land zullen deze boef nooit meer kunnen respecteren, punt uit.

  Iedreen die tegen hetgeen Jenny heeft gezegd is, needs to go check a shrink, het schort aan jullie normen en waarden.


  Maak melding

 12. mw, simons,

  Je hebt geen kaas gegeten van politiek voeren.
  Hou jezelf bezig met je beroep om ontlastingen van patiënten door te sturen naar het bacteriologische laboratorium misschien heb je ook last van bilharzia stuur een beetje van dat spul van jou en bouterse naar het lab.


  Maak melding

 13. En zo prbeerd het nieuwfront de stank van hun eigen brouwsel te verdoeselen!!!

  Overal in de wereld is het reeds langer te ruiken jongens en meisjes!!!
  HA Ha haaaaa!!!!!

  KOMTJIE


  Maak melding

 14. OH oh oh look who is talking Jenny kba ba.
  Mag je eindelijk weer van Gilly Holt.van een beetje piepen.Laat Santhoki met rust zullen we het even over je man hebben?Over boef gesproken.

  De eX van de MIN.heeft gekocht dus betaaaaaalt.Maar toen het bij jullie gebeurde heeft niemand voor iets bet.zgn. we weten precies wat jouw man Jenny Simons heeft gekregen van het terrein van pimba dotie waar hij directeur van was.Je man heeft dat heel bedrijf te niet gemaakt.Daar hoor ik jullie nooit over.Is jou functioneren in het parlement ook discutabel als je dit weet en niets hierover zegt/vraagt?

  We weten ook wat er met pimba dotie is gebuerd. Als je nog eens komt kutten over wie dAN ook bedenk dat MW Mangal ook een kortgeding tegen je man en de hele ndp van bouterse en de dnp van bosje. kan aanspannen En let wel ze laat Playfair als getuige oproepen.Dus Jenny rustig jij.

  Jenny als ik jou was zou ik me rustig houden,want jullie hebben het vaak over het front,maar wij weten ook:}dat geen enkel gat van jullie open kan,want alla san oeng opo e tingie,vooral joe datie Jenny.

  Vandaar dat je het onder alle omstandiheden ook voor desi moet opnemen/verdedigen. Je bent zoooo chantabel.Donderop joe eeuwig durende nummer twee.


  Maak melding

 15. Wanneer je geschiedenis van Suriname in 1982 begint enne wanner die ook weer in december 1982 is geeindigd. En vooral altijd naar december 1982 grijpt als laatste strohalm alsof je leven ervan afhangt en alles weer herleid naar dec. 1982, than you really need to consult a shrink, hahahahahaha, ergo voor jou geen consult meer maar accute opname, gek.


  Maak melding

 16. hahahaah ai mie boi moet je horen wie het over beschaafde land heeft , als je het over normen en waarden hebt en beschaving dan moet je eerst die misdaden van bouterse veroordelen doe jij dat niet moet jij jou grote waffel dicht houden over beschaafde land , eerst de misdaden van grooste massa moordenaar die de republiek suriname ooit heeft gekend afkeuren dan pas kan je over beschaafde land praten want in iedere beschaafde land hoord iemand als bouterse achter de tralie en zij aanhang ook, dus meneer NA MI tjoep.


  Maak melding

 17. Du,
  Je koopt van Segebaai, nu wijlen en dat is fatsoenlijk? Er is geen vuiltje aan de lucht?
  Het handelen of nalaten te handelen had 15 doden tot gevolg. Jij mag zelf vertellen hoe die vuile oorlog ontstand en hoevelen daarbij het leven hebben gelaten.

  Aan wiens klauwen kleeft er dan meer bloed?


  Maak melding

 18. @pinto en de aanhang heb jij een probleem met lezen jongen ik heb al eerder gezeg dat ik dit een zeer domme zet vind van de minister en zijn vrouw, ik hoop dat jij dat nou eens keertje goed in jou hersen knoop als jij die hebt? volgens mij weet je niet waar je het over hebt ik zal jou helpen bouterse heeft zonder enige bewijs en proces mensen vermoord in het fort mensen die ongewapend waren intellectuelen omdat die mensen door hadden dat deze man zich had ontplooit tot een anti democraat een dictator die geen enkele tegenspraak dulde zijn vrienden toen waren cuba libie maurice bishop, sovjet-unie , ik zal jou nog wat geschiedenis bij brengen bishop is de man die bouterse heeft opgehitst om zijn eigen landgenoten op zeer laffe manier af te slachten , en over de jungle oorlog tegen brunswijk doet de gerucht de ronde dat daar een 1000 kilo drugs daar de reden voor was. maar neemd niet weg dat bouterse zijn eigen bevolking ongewapende burgers heeft afgeslacht moeders kinderen zwangere vrouwen te mooiwana .conclussie bouterse dood alleen maar ongewapende landgenoten ,pinto dan mag jij zelf de vraag beantwoorden aan wie zijn klauwen meer bloed kleeft.


  Maak melding

 19. Zeg meneer bouterse-trauma (du)

  Toen Moiwanna werd aangevallen waren de bewoners tot op de kant bewapend door J.C. , zelf kinderen liepen met A.K. rond .


  Maak melding

 20. zeg meneer bouterse aanbider (bubulaas)ik snap een ding niet als die mensen tot de tanden toe bewapend waren moesten ook slachtoffers vallen bij de militairen tijdens die bewuste aanval te mooiwana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.