zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMeer relatiestress bij Surinaamse vrouwen

Meer relatiestress bij Surinaamse vrouwen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Surinaamse vrouwen in Nederland ervaren aanzienlijk meer stress in hun relatie dan autochtone vrouwen. Van de autochtone vrouwen geeft 17 procent aan wel eens stress te hebben over hun relatie. Onder Surinaamse vrouwen is dit 30 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Rutgers Nisso Groep dat maandagmorgen is gepresenteerd. Onder de onderzoeksgroep komt ook veel seksueel geweld voor: de onderzoekers spreken van „verontrustende uitkomsten.”

Die percentages verschillen echter niet met autochtonen. In beide groepen zijn bijna vier op de tien vrouwen ooit slachtoffer geweest van seksueel geweld. Dat kan variëren van ongewenste aanrakingen tot (poging tot) verkrachting.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

23 REACTIES
 1. als er iets is wat autochtone vrouwen goed kunnen is het ‘doen alsof’. Ze doen alsof ze hun mannen heel kort houden in bed terwijl zijzelf de melkboer veelvuldig verwennen en weten dat hun man vaak “suiker gaat lenen” bij de buurvrouw


  Maak melding
 2. Wetenschappers, de Politiek, de Media, noem maar op, ze zijn constant bezig met de minderheden slecht neer te zetten.
  Hoe kan je dan ook een samenleving krijgen die gebaseerd is op gelijkwaardigheid en feeling voor elkaar.
  Deze platen draaien ze al vanaf begin jaren zeventig en we leven nu anno 2008, dus m.a.w,er is geen verbetering gekomen in de benadering.


  Maak melding
 3. Dat de autochtone mannen meer advertentie plaatsen in kranten om een buitenlandse vrouw te vinden, is het overduidelijk. Deze mannen nemen liever een Thaise of andere etnische vrouw dan hun eigen volk, omdat ze zelf vinden dat hun vrouwen meer en meer als een ambulance beginnen te worden. Opdracht geven als een ambulances : “doe dit doe dat, doe dit doe dat” worden de mannen moe van. Daarom dus. Dit heb ik zelf op mijn werk onder autochtone collega’s ten gehore gekregen op mijn vraag.


  Maak melding
 4. IN eerste instantie wilde ik niet reageren,maar na het herlezen van vooral de laatste alinea kan ik dan niet anders concluderen dat dit het zoveelste Ballonnetje gebakken lucht is die wordt opgelaten.Een Mens wordt hiervan toch o zo Moe. ALLOCHTOON zus ALLOChTOON zo Surinamers dit Marokkaan dat and so on and on.
  Maar tja ze moeten wat met die waardeloze studies van ze met dure subsidiegelden.


  Maak melding
 5. De Surinaamse vrouwen zijn over het algemeen betrouwbaarder aan hun partner dan de autochtonen.

  Bij de auth. zeggen zij gewoon een op de ander dag dat je moet vertrekken, omdat zij dan verliefd zijn op een ander. De Sur. slikken heel veel van de mannen en zij zijn ook vaak de kostwinners.

  Janny


  Maak melding
 6. Buitenlandse mannen zijn de baas over hun vrouwen.Belangrijke beslissingen worden door mannen genomen.Feit!toch?De mannen krijgen er kick van…
  Ned.mannen die buitenlandse vrouwen hebben ‘zijn identiek(karakter)als de buitenlandse.Vandaar dat gestressed bij vrouwen.


  Maak melding
 7. Allemaal “rotsjooi” wat hierboven in het stuk staat. En inderdaad, autochtone vrouwen (en ook mannen) doen heel vaak alsof het super gaat in hun relattie. Terwijl het in huis helemaal niet goed gaan. Piet en Klaas zijn altijd optijd thuis om samen met hun gezin te eten, want dat is oooo zooo belangrijk, maar wat Marietje niet weet is dat Piet tussen half 9 en 5 uur op de zeedijk aan het wippen was of met zijn vrouwelijke collega aan het flikvlooien was. Maar voor het oog van de gemeenschap bij elkaar blijven.
  Wij zwarte vrouwen zijn anders. If a san ne go, blijven we niet hangen in een illusie, nee we poetsen de plaat en beginnen opnieuw.
  Als een autochtone vrouw gaat scheiden, raakt ze helemaal gefrustreerd en blijft ze jaren ziek thuis want ze kan het niet aan.

  Jok ik of jok ik niet?


  Maak melding
 8. @R.M.D.Leider
  Het is inmiddels wel bekend dat jij alles wat je niet van pas komt probeert weg te “redeneren”. Dat kan ook verklaren waarom je als één van de weinige nog geloof hebt in bepaalde nep politicie.

  Mensen met een gezond verstand accepteren feiten en zoeken naar achterliggende oorzaken en pakken die constructief op. Die verdoen hun tijd niet met onzin spuien op een forum om zo gemoedsrust te krijgen. Die doen niet mee met dergelijke schijnvertoningen.


  Maak melding
 9. het klopt helemaal.ik weet wat het is.
  thuis lijkt dat er niets aan de hand of tegen over de buiten medemens doen we heel goed dat niemand merk dart er wat is tussen ons.


  Maak melding
 10. Waarom maken jullie je zo druk,
  kijk maar naar Verdonk,zij geeft toch alle schuld aan de allochtonen,maar in haar eigen clubje “trots op nederland”is het goed fout. Ook haar man is er vandoor vanwege de stres of niet…..


  Maak melding
 11. Chard,
  Mag ik antwoorden?
  Because they are to easy to get,gelegenheid legio!!!!
  Het wordt je echt gemakkelijk gemaakt Man!!
  Tja en als er echt Bloed door je lijf loopt dan trap je die open deur toch in en snoepen jongen!!!!


  Maak melding
 12. wanneer krijgen we het onderzoek meer (99,9%)autochtonen houden zich bezig met kinder porno.

  autochtonen in Nederland ervaren aanzienlijk meer pedofilie in hun relatie dan allochtonen . Van de autochtone geeft 99,9% procent aan wel eens intieme/sex relaties met kinderen te hebben.

  wanneer krijgen wij de uitslag van meer autochtonen gaan naar de hoeren/bordelen dan hun allochtone mede burgers.

  percentage autochtonen hoerenlopers ligt veel hoger dan allochtonen hoerenlopers.

  meer autochtonen gaan naar paren clubs om hun vrouw te delen met andere vreemde mannen en vrouwen.

  meer autochtonen doen mee aan partnerruil. autochtonen paren/stellen die sex feestjes bouwen met elkaar/onder elkaar.

  we zijn benieuwd naar de uitkomst, percentage.

  wanneer krijgen we het percentage beffen ligt veel hoger bij autochtonen mannen dan bij allochtonen mannen.

  Onderzoek wijst uit dat veel meer autochtonen zich bezighouden met ontucht.
  Onderzoek wijst uit dat veel meer autochtonen zich bezighouden met homofilie.
  Onderzoek wijst uit dat veel meer allochtonen lijden aan homofobie

  het is te gek voor woorden met al die negatieve uitslagen van de omstreden onderzoeken.

  patriot!


  Maak melding
 13. Chad, omdat (wij) mannen toch een dubbele moraal/agenda hebben als het om een poentje gaat? Als die krasie-watra gaat stromen dan wordt ons denkvermogen geblokkeerd. En laten we eerlijk zijn als een sappig poenette zich aandient dan denken de meeste (surinaamse) mannen niet ik kleur maar in vlees haren en sap. Of niet soms?


  Maak melding
 14. De meeste reakties hier zijn ws van mannen met hun bekkies.
  Zw vrouwen vermoeden dat hun man vreemd gaat en vaak klopt dit ook en krijgen hier stress van ze weet de conseqeunties hiervan alleen de kiss opvoeden enz, bekkie daarentegen vind op de zeedijk wippen geen vreemd gaan dus dan is alles oke zolang hij maar weer thuiskomt.


  Maak melding
 15. De meeste reakties hier zijn ws van mannen met hun bekkies.
  Zw vrouwen vermoeden dat hun man vreemd gaat en vaak klopt dit ook en krijgen hier stress van ze weet de conseqeunties hiervan alleen de kids opvoeden enz, bekkie daarentegen vind op de zeedijk wippen geen vreemd gaan dus dan is alles oke zolang hij maar weer thuiskomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES