Adept Bouterse geeft Surinaamse minister trap na

25

PARAMARIBO, 22 sep – Minister Chandrikapersad Santokhi is nog niet af van de NDP. Het blijft aantijgingen regenen, ondanks het gewonnen kort geding tegen NDP-leider Desi Bouterse. NDP-bestuurslid en parlementariër Kenneth Moenné gelooft onverkort dat Santokhi banden onderhoudt met drugshandelaars.

Het kortgeding zou niets hebben afgedaan aan Bouterse’s bewering over lijnen naar drugshandelaar August ‘Segebai’ Adjoeba. “Het is geen juridisch-technisch vraagstuk, maar een sociaal ethisch vraagstuk”, zegt Moenné tegenover Dagblad Suriname. Verscheidene burgers zouden in principe kunnen getuigen, maar doen dit niet uit lijfsbehoud.

Niemand wil getuigen, “omdat ze vrezen dat van de een op de andere dag het Arrestatieteam op hun stoep zal staan.” Volgens Moenné staat Santokhi’s bewering dat hij geen weet had van de aankoop van onroerend goed bij Segebai door zijn ex-vrouw, haaks op wat buurtbewoners beweren. Die hebben Santokhi vaker gezien bij de betreffende woning, evenals bouwvakkers die er waren voor hun werk.

25 REACTIES

 1. De ware tijd dd. 30-12-2000

  Vonnis in zaak Gilds-Bouterse uit
  Het vonnis in de zaak Siegfried Gilds versus Desi Bouterse is gisteren op schrift uitgebracht. Daarmee is voor de advocaat van Gilds, Marja Vos, de weg open om het aan de tegenpartij, die wordt bijgestaan door Erwin Kanhai, te betekenen. Vernomen wordt dat nog gisteren gepoogd zou worden dit te doen. De verwachting is dat uiterlijk 2 januari Bouterse dan de rectificatie pleegt. In het vonnis staat dat de tekst als volgt moet luiden: “Ik, Desire Delano Bouterse, verklaar bij deze dat ik ten onrechte de heer Siegfried Franklin Gilds heb beschuldigd dat hij vleselijke gemeenschap heeft gehad met een meisje van 13 jaar en voorts hem ten onrechte ervan heb beschuldigd en hem ten laste heb gelegd dat hij met de pleegdochter of stiefdochter van zijn echtgenote vleselijke gemeenschap heeft gehad”. Kanhai had eerder aangegeven dat hij zijn cliënt zal adviseren te rectificeren. Van medewerkers van Bouterse had de advocaat begrepen dat zijn cliënt bereid was dit ook te doen.

  Historie herhaald zich.
  Ondanks Bouterse toen slechts de brieven van de vrouw van Gilds had voorgelezen, kreeg hij een vonnis.
  Dus geen drama, dit verandert niets aan Bouterse of aan het politieke spel.


  Maak melding

 2. Moenne dit klopt als een bus. Al die Fronters die zitten te juichen snappen niet dat het om een ethische vraagstuk gaat. denken ze nu echt dat Nederlandse of Amerikaanse agenten alle informatie met deze witwasser gaat delen die zich minister noemt, ze zullen wel gek zijn. Minister je bent beschadigd en moet onmiddelijk opstappen wie dit niet snapt is corrupter dan de minister.


  Maak melding

 3. Allemaal praatjes van mensen uit de buurt en van horen zeggen. Zolang je dat niet onder ede komt getuigen bij de rechtbank dan telt het niet. Net of deze mensen precies weten wat er in de contracten staat en speelt tussen de echtlieden. En als je iemand wilt beschuldigen dan moet je zelf met de bewijzen komen en niet rekenen op de praatjesmakers uit de buurt.


  Maak melding

 4. Wat is dit nu?! Waar was deze hielenlikker
  toen men in het gerechtsgebouw voor deze zaak was?

  Een ding is zo zeker als wat, uw baasje heeft
  bloed aan zijn handen en daar voor zal hij
  vroeg of laat moeten boeten.
  Punt uit.


  Maak melding

 5. Beste mensen, Moenne ondergaat straks hetzelfde lot als zijn voorzitter: kortgeding voor de rechter en verliezen. Zo kan je zien, hoe dom de NDP adepten zijn:stoer doenerij, grootspraak en weinig inhoud.
  Moenne, je kan beter Economie les gaan geven op het IOL en de ADEK, zoals je gewend was met een sigaret in je hand. Ze hebben je al laten vallen met het Doekhie/Brunsie/Somo drama.
  En over zijn bewering dat het een sociaal ethisch vraagstuk betreft, raakt kant noch wal. Laat hij even de jaren 80 de revue passeren en dan kan hij nagaan, wanneer het sociaal/ethisch verval is begonnen.
  Dus kenneth,give me a break.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs.

  Leuvie


  Maak melding

 6. Laten we maar afrekenen met deze Indier en die afrikanen en die indonesier in 2010 . Wij zijn Surinamers en hebben recht op een Surinaamse leider en niet anders!!!


  Maak melding

 7. Typisch DNP nickname. Pleiten voor afrekenen en je zelf wel Ghandi noemen.
  Zelfs met hun nicknames blijkt hoe hypocriet of dom en ongeschoold ze zijn. 😆 😆


  Maak melding

 8. Moenné, praatjes vullen geen gaatjes. Vraag het maar aan je basja die je in je telesur tijd jaren hebt uitgekotst waardoor je zogenaamd moest uitwijken naar het buitenland.
  Als je echte ballen had dan nam je afstand van deze lijder en beleidde je een goed politiek carriere


  Maak melding

 9. Moenne, wiens brood men vreet, diens taal men spreekt. Een minuut stilte voor Roy Horb, Gooding, Henry Sajaadsing, Panday op vliegveld Zandery, Mooi Wanna, 7/8 december, regeren zonder Rekenkamer, ga zo maar door.


  Maak melding

 10. Mr moene kunt u de overeenkomsten zien tussen 2 drugscriminelen ? Waarom is een veroordeelde drugscrimineel ,wereldwijd wanted ,jou lijder ?Er loopt een rechtzaak tegen deze cafebaas wegens meervoudige moord .ndpers zijn julie ziende blind en doof?wat is het verschil tussen segebai en bouterse ? geen toch .veel mensen hebben gezien en gehoord dat jij het met jongetjes doet maar ze durven niet te praten ! hoe verdedig je tegen zulke roddelpraat? politiek is podium voor potentiele prive,story of weekend medewerkes zoals jullie cafebaas.Maak jezelf nog belachelijker als clown door een rechtzaak te beginnen omdat iemand zegt datje geen spierballen hebt .hihi


  Maak melding

 11. ik moet soms lachen, en gelijk me zelf afvragen wat sommige surinamer bezield moenne is iemand die ik al jaren niet meer serieus neem eingelijk geld dat voor de hele ndp met zijn aanhang hier op deze forum als je leest dat de advocaat van bouterse en hij zelf het over vrije meningsuiting en democratie hebben vraag ik mij af of deze mensen denken dat heel suriname achterlijk en dom is , iemand die een van de meest brutale dictator van suriname ooit is geweest moet zijn bek dicht houden over vrije meningsuiting en ook als het over ethische vragen gaat want als jij met een moordenaar drugs barron in een partij zit moet jij ook jou bek dicht houden iemand die radio station kranten heeft kapot geschoten journalisten vemoord, het probleem is dat santokhi bouterse door en door kent en dat is een doorn in het oog voor bouterse, bouterse heeft met zijn schrik bewind heel suriname jaren in gevange gehouden hij bepaalde hoelaat je uit jou huis mocht en hoelaat je naar bed moest en had ook de beslissing over leven en dood in suriname hij maak nu (gebruik)misbruik van de zelfde democratie die hij met uzi naar huis heeft geschoten hoe dom moet je zijn als je al deze misdaden van deze man op een rijtje zet en nog durf om het voor hem op te nemen dan ben je in mijn ogen zielig dom achterlijk. waarom zijn sommige zwarte mensen zo wie het weet mag mij dat zeggen ????


  Maak melding

 12. Wat een eng zielig mannetje is die moenne toch.
  Hij en de velen die roepen dat buurtbewoners Santhoki gezien zouden hebben op de grond waar t pand staat. Wat zou dat , als hij daar is geweest, weten hij en al die andere roepers waarom hij daar was?
  Van horen zeggen liegt men veel, en men wil slaan dus is elke stok goed genoeg.
  En dan die onzin van al die mensen die niet durven te getuigen; ik bedoel maar, als iemand t heel zeker weet , zonder enige twijfel en onder ede durft te verklaren, waarom dan bang? Er is toch geen dictatuur in Suriname? Come people , think ,think and think again, en gebruik t verstand.


  Maak melding

 13. Wie dom is en wie niet zullen we zien!!
  Men wil politiek bedrijven met behulp van de Rechterlijke macht om Desi Bouterse uit het veld te slaan ?? Persoonlijk vind ik ze “zwak” . En hoe zwak ze zijn zal nu bewezen worden. Ze hebben onze leider wakker gemaakt.
  Let the show beginn!!


  Maak melding

 14. Santoki is opzettelijk naar het buitenland gevlucht tijdens uitspraak om te verkomen dat de rechter hem onder ede een paar vragen zou stellen.

  Deze min. heeft werkelijk boter op zijn kop.


  Maak melding

 15. Kenneth Moenné, is inderdaad ziende blind en horende doof.

  In de NDP zitten ook mensen die gelinieerd zijn aan drugs.
  Over Bouterse zullen we het maar niet meer hebben, maar wat denk je van Parmessar, die zelfs beoogd president was tijdens de voorgaande verkiezing.
  Hoewel het niet Parmessar zelf was, maar een broer of neef van hem, de naam is Parmessar.

  Moenné heeft het over een sociaal etisch vraagstuk (wat een dure woorden) terwijl NDP-leden zelf ook niet weten wat ethiek inhoudt.

  Doekhie is daar een voorbeeld van, hij was degene die eerst was begonnen, waardoor de rel in december 2007 was ontstaan. Deze man is (was) zo heetgebakerd maar ook dom, dat hij zich heeft laten uitdagen door Somo.
  Hoewel ik geen fan ben van Somo, moet de waarheid toch verteld worden.

  Welk politiek figuur in Suriname is schoon van blaam? Een speld in een hooiberg is nog te vinden.


  Maak melding

 16. wanner houd deze soap serie op!
  terwijl er seriueze mensen zijn die wachten op het goede voorbeeld die de regering zou moeten nemen.
  getuigt niets dan een bananen Republiek!


  Maak melding

 17. iemand zei de minister heeft boter op z’n kop.

  Ik stel dat de minister de hele margarine fabirek op ’n torso draagt.

  Die man is zo fout als ik weet niet wat, wie niet wil zien hoeft niet te zien, maar voor de rest die constant wakker is, is dit overduidelijk.


  Maak melding

 18. GANDI is een voorvechter geweest voor het recht gelijkheid voor iedere mens en als een idioot deze man zijn naam misbruikt om zijn onzin verhaal te vertellen vind ik heel erg kwalijk neem GANDI als jou leider niet iemand die zulke misdaden tegen de menselijkheid geeft begaan over dom gesproken .


  Maak melding

 19. Dit zegt ene DU
  “GANDI is een voorvechter geweest voor het recht gelijkheid voor iedere mens en als een idioot deze man zijn naam misbruikt om zijn onzin verhaal te vertellen vind ik heel erg kwalijk neem GANDI als jou leider niet iemand die zulke misdaden tegen de menselijkheid geeft begaan over dom gesproken .”

  Ook gij Brutus, dit is de wereld op z’n kop.

  La me nie lache.


  Maak melding

 20. Ze hadden Boereveen ook voor iemand anders gezien,maar hij ging de bak in hoooor .
  Het was niet MINISTER SANTHOKI die de bak inging.
  Barie na tapoe na berm ano notie . Na mik joe bing moe mik SANTHOKI kerm oen lafbek oenoe.
  Vaak komt er uit die grote bek van jullie dat je pas schuldig bent als je bent veroordeelt.
  Er kon dus niet bewezen worden dat MINISTER SANTHOKI fout was/is dus werd Dom Dommmmer Bek veroordeeld tot……………ja ja en dat heeft hij gedaan.Nu mag hij zichzelf troosten met nog meer stommmmiteit waar wij in elk geval geen boodschap aan hebben
  Dus nogmaals het was niet SANTHOKI die volgens jullie gezien/betrapt was hooooooooor ,want hij moet niets rectificeren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.