dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidConsumentenbond: geen import Chinese babymelk

Consumentenbond: geen import Chinese babymelk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 sep – De import van babymelk uit China moet verboden worden. Dit stelt de Consumentenbond. Na de berichten over besmetting zou de overheid geen enkel risico mogen nemen. Er is alle reden tot bezorgdheid.

Vooral de verkoop van babymelk in blik zou verboden moeten worden. In elk geval moet een grondig onderzoek komen van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg, BOG. Vooral de aanwezigheid van melamine moet worden onderzocht. Toestanden als in China zullen koste wat kost voorkomen moeten worden. De Consumentenbond wil optimale bescherming van zuigelingen.

Dat vraagt ook grotere alertheid van de burgerij. Blikken melk op de schappen mogen wat vaker gelaten voor wat ze zijn. Volgens de bond is het een mooie gelegenheid de moederborst vaker voor de dag te halen. Onder omstandigheden is het niet alleen gezonder, maar kunnen ook vele piepjonge leventjes gered worden. Tot nog toe zijn er geen gevallen gerapporteerd van door voeding verziekte kinderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. De chinezen zijn voor een ding over de hele wereld uitgezet. om zo veel mogelijk goederen uit china te importeren waar ze zijn gevestigd. en dus ook in suriname, daar zijn ze ook lekker bezig. arme mensen worden nou eenmaal blij gemaakt door goedkope rotzooi importeren, en dat weten de chinezen heel goed. maar je ziet het, het doet ze totaal niets. een paar dode…ach ze hebben toch een grote bevolkingsgroep. ook in china word er nu gezocht naar melk uit europa of andere bestemmingen. alles wat uit china komt moet gekeurd worden, anders weet je niet wat voor rommel je binnen haalt. natuurlijk is er ook heel veel goeds wat er vandaar over de hele wereld gaat. alleen er is geen controle van buiten uit, want dat mag niet (helaas)
  dus suriname en surinamers kijk goed uit, wij zijn een heel exclusieve bevolking, dus laat je niet uitroeien.

  wijsheid


  Maak melding
 2. Zijn er sterftegevallen al geconstateerd in Suriname?? 🙂

  Of bestaat de keuring van handelswaren in Su niet? Of ISO-standaard voor mijn part?

  *moet meteen denken aan mezelf toen ik met whitebuoy zeepje mijn haar en lichaam moet wassen*


  Maak melding
 3. Niet alleen de babymelk, maar alles van ze is rotzooi. Maar de surinamers houden van goedkoop, dus maakt hen niet zoveel uit wat ze kopen, als het maar weinig kost.


  Maak melding
 4. Echt ORICHINEES.
  Men moet niet allen kijken naar blikjes babymelk, maar ook naar poedermelk dat uit China legeel of illegaal geimporteerd wordt.
  Deze poedermelk wordt vermeng met gewone koeienmelk,vooral bij langhoudende melkproducten. Het is niet alleen de zuigelingen die ermee te maken hebben maar het hele bevolking van Suriname. BOG do your job right en controleer alles wat uit China komt en natuurlijk ook andere verdachte produkten(ook Surinaamse) waarin melkpoeder verwerkt is. Focussen jullie je niet alleen op babyvoeding, want straks staat Suriname in worldbook of records met de meeste nierpatienten te boek.
  Good luck


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES