maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse moet Surinaamse minister excuses bieden

Bouterse moet Surinaamse minister excuses bieden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 sep – Oud-legerleider Desi Bouterse moet minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie publiekelijk excuses aanbieden. Dit heeft de rechter beslist in het kortgeding wegens smaad. Volgens de rechter is bewezen dat Santokhi’s goede naam en eer zijn aangetast.

Bouterse’s advocaat heeft namelijk niet kunnen bewijzen dat uitspraken over illegale handelingen ook op feiten berusten. Het betreft uitspraken over zakenrelaties met drugscrimineel August ‘Segebai’ Adjoeba. Ook Santokhi’s betrokkenheid bij de aankoop van onroerend goed bij Adjoeba door zijn ex-vrouw, is niet bewezen. Bouterse moet een persbericht lanceren via een reeks aangegeven media.

In het bericht moet worden bekend dat de uitspraken onwaar zijn. Er is een dwangsom gesteld van honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euro) per dag. De eis van Santokhi’s advocaat voor een schadevergoeding van vijfhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig duizend euro) is niet ingewilligd

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. o ja, dan kunnen ze deze website sluiten, want er worden een hoop leugens over Bouterse zonder dat men het kan bewijzen gezegd.
  En niemand doet er wat aan.

  Misschien moet Bouterse voortaan zeggen “iedereen weet dat” Santohki betrokken is bij fromo zaken.

  De rechter heeft gezegd dat ik moet zeggen dat ik niet mag zeggen dat Santohki zaken deed met Segebai.

  De rechter heeft gezegd dat ik moet zeggen dat ik niet mag zeggen dat Santohki zijn vrouw een huis heeft gekocht voor 18000 euro,ver beneden de prijs, bij Segebai ,terwijl het waar is.

  De rechter heeft gezegd dat ik moet zeggen dat ik niet zeggen dat Boyke Bikharie is doodgeschoten door Santohki.
  Ik mag ook niet vragen wie die moeder dat gaat vertellen.

  De rechter heeft gezegd dat ik moet zeggen dat ik niet mag zeggen dat de voorman van Segebai heeft gezegd dat Santohki een bruine garage deur wilde hebben.

  En als ik ben iets vergeten ben te zeggen, dan moet de rechter het maar zeggen.


  Maak melding
 2. Alleen in de bacovenwinkel Suriname kan dit. No Law and Order. Wat nu, want dat het Surinaamse volk inmiddels wel weet dat tokkie een witwasser en moordenaar is kan je met zo’n vonnis natuurlijk niet wegwerken.

  Feit blijft dat tokkie z’n vrouw een stukje erf met huis heeft gekocht voor srd18000.

  Als iemand mij kan vertellen waar ik een erf in Su kan kopen voor 18000srd, krijgt van mij het dubbele.


  Maak melding
 3. Bouterse moet Surinaamse minister excuses bieden.

  Dit heeft de rechter beslist in het kortgeding wegens smaad

  nu weten wij hoe opjectief het rechtsysteem is/werkt & hoe het 8dec rechtzaak/proces afloopt.

  suriname succes!

  patriot!


  Maak melding
 4. zo eindelijk een bewijs dat heerschap bolle tronie niet onschendbaar is. Dit is de spreekwoordelijke strop die alvast wordt geknoopt. Nu nog het schavot bouwen door middel van het 8 december proces


  Maak melding
 5. (drugs)criminelen succes met de overwinning van santokhi.
  jullie kunnen nu zonder angst massaal straffeloos witwassen in suriname van/met crimineel verkregen (doekoe)tegoeden.

  patriot!


  Maak melding
 6. er komt echt geen excuses of uitbetaling van welke schadevergoeding dan ook indeze.

  nu volgd het juridisch spelletje van hogerberoep, cassatie excetra!

  in afwachting hoe de rechtzaak/kortgeding wegens smaad van Biervliet afloop.

  wordt santokhi gesommeerd door de rechter biervliet wegens smaad excuses aan te bieden aansluitend een schadevergoeding.

  patriot!


  Maak melding
 7. brada sondopie is een groote boef bouta heeft gelijk sherif is een drugs crimeneel en hij nkrijgt weer gelijk van de rechter die vrouw is een nederlandes hoe kan zij een grond kopen in suriname met srd wij mogen dat niet van sandopi


  Maak melding
 8. Het doel was om Santok. te schaden maar is het gelukt? Het antwoord kunt u zelfs Formuleren.
  Hier zie ik dat men onvoldoende kennis heeft van wet en regelgeving In Suriname.
  Wanneer Jij als Publiek figuur DD. iets roept wees er van doordrongen dat er bewijzen zijn.Ongeloofwaardig ben je wanneer doelbewust probeert wordt iemand( Sontoki) kappot te maken en wordt ondersteund door Sky. Dit is een Blunder.
  Ik hoop dat Sky Limbo Het lef ook heeft om samen met zijn vriend DD excuses aan te bieden.


  Maak melding
 9. De schade is al binnen, dus verliezen voor Bouterse of niet, de zaak blijft en gaat niet weg.
  Wat dat betreft, geef ik sommige Bouterse aanhangers gelijk want, wanneer gaat blijke dat Bouterse alleen politiek schuldis is over 8 december, dan gaat de hele staat Suriname, falliet.


  Maak melding
 10. Wat een afgang. We hebben a;tijd geweten dat hij liegt.Die Bouterse leugenaar in het kwadraat.Ik wil weten waar hij zich verstopt heeft.zij die mij wijs willen maken dat dit een koelie-zaak is mogen met Bouterse naar de hel lopen,want deze zelfde Bouterse komt met een Kanhai aan dansen als advocaat(die is geen ingi R.M.D,)Parmisarie ha ha haaaaiii als presidentskandidaat die is ook geen ingi RMD.De eerste 6 gekozenleden van de ndp in de dna zijn geen zwarten of ingi jere RMD. Dus joe ook donderop .Ik vraag me af of hindoestanen geen mensen zijn .Zit lekker op de blaren(te joe brong joe billen)didibrie joe.Ik zou heel graag willen weten op welk moment deze Bouterse het licht heeft gezien,trouwens een christen hoeft nog geen goed mens te zijn,want dat is Bouterse echt ook niet Zal er iemand in de partij zijn die hem (die Bouterse )kan vertellen om zich vanaf nu rustiger te gedragen .Hij lijkt wel Mevr MANGAL Hopelijk zwijgwn jullie vanaf nu over het wangedrag van anderen, En voor de rest zou ik zeggen PROFICIAT MENEER SANTHOKI en SUR. U ziet/weet dus dat het kan om hem te veroordelen.Die schoft/die schooier.Sranang sa winie echt.


  Maak melding
 11. Niemant kan zegge wat je moet segge
  Wie is nouw een diktator
  No pai a monie
  Mikie ding kon teki a monie if ding wanie
  Dan wang njoeng 8 december sa kong
  No mikie grap nanga ding fofroektoe leba
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 12. Wie houd wie voor de gek, je kan op je tien vingers nagaan dat er een vervolg komt op deze zaak.
  Je reinste afleiding en rechterlijke dwaling van de zuiverste plank, en zeer zeker door de zaak op een beginnende rechter af te schuiven.(met alle respekt edelachtbare)
  Het effect is nul komma nul en het vervolg zal dat bewijzen, alle tegenstanders ten spijt, mark my words.
  De pikolets zijn al in stelling en vliegen volgende week nog naar Suriname,dan a tori sa moro spang over veertien dagen.
  Maar eerst 27 september en 28 september afwachten, het is trouwens frappant dat Kruisland 99% van de zaken wint, nog frappanter is …..en toch mag hij auto blijven rijden.
  Dan skotu no e du den wroko ifu ju…. so meni lesi in a verkeer.


  Maak melding
 13. hij gaat het doen terwille van een rechtelijke macht dat onder druk staat van deze tarantulas vine zit in een aboma brasa
  maar deze zaak gaat tot de bodem onderzocht worden politiek is vies zeg rogers de advocaat van santokie hij heef dat zelf gezegt goed luisteren naar zijn antwoord de vraag is nog niet beantwoord
  als er anders vonnis was gewezen was deze regering in gevaar maar brood vrees speel hier een rol de president benoemd en ontslaat ik ben er zeker van dat deze zaak niet in de doofpot komt er zijn al vier agenten onslagen let op de bewegingen op het veld het volk zal het zelf bepalen kijk maar naar hanaslust wat daar gebeurd
  ik ben geen helder ziende maar een natuur mens een kleinkind van een strijder


  Maak melding
 14. Mevrouw de Rechter !!!!!! mevrouw de rechter.!!!!!!!!
  Dus u gaat ervan uit dat de gemeenschap achterlijk is, dom en hebzuchtig.

  U kent het land Su. dus niet.

  You faja !!!!!! u komt vroeg of laat behoorlijk in de problemen, om schurken als Tjander Taktaki, op dusdanige wijze in bescherming te nemen.(met uwe zogenaamde VHP bolwerk Rechtsstaat)

  Maar u moet weten en het ook begrijpen, een ding: ba zuku ba fini daarom ba musu tjari.

  U bent uitgenodigd.

  De feiten liggen daar.!!!!!!!!!!!!!! anno 2008.


  Maak melding
 15. Indien Santokhie zijn funktie ter beshikking zou stellen aan de president en Justitie de opdracht zou krijgen om de beschuldigingen te onderzoeken, dan was he resultaat anders geweest. Dit weet de minister en de hele regeering als geen ander.Want houd wie voor de gek dat het ex hoofd en nu minister van de zovele inlichtingen-diensten die onder hem ressorteren Ajoeba niet zou hebben gekend als een drugshandelaar. Indien toch niet, dan kan je dat hele tent van inlichtingen-diensten opdoeken. De Rechter in kortgeding heeft het enkel gehad van het hoor en wederhoor van de vertegenwoordigers binnen een paar uren, en het resultaat was ook al te voorspellen. Wat niet moet vergeten en onderschat, is dat als een groot deel van het volk geen geloof meer heeft in het Rechtsysteem, dit zeer nare gevolgen kan hebben.Gilds de ex minister had toch meer “guts” en is afgetreden, petje af. Jammer,dit zou niet kunnen gebeuren in een “beschaafd” Land,zelfs de premier van Israel moet aftreden omdat hij een paar tonnen gift van derden niet correct heeft kunnen verantwoorden.Where do we go from here.


  Maak melding
 16. @Abrabroki
  Nee zij gaat er niet van uit.
  Zij weet gewoon dat de DDB aanhang achterlijk is en dat zij zich daar niets van mag aantrekken en gewoon netjes en beschaafd de wet moet handhaven. De tijd dat jullie met een telefoontje de rechtstaat konden verkrachten is voorgoed voorbij 😆 😆

  het wordt tijd dat DDb en aanhang regels leren. 😆 😆


  Maak melding
 17. De reacties van “boutisten” zullen niet van de lucht zijn , en ook dan zal weer ontkend worden in alle toonaarden.
  Ene dharm mungra meldt dat deze uitspraak verwacht werd, ,maar waarom dan? vraag ik me af. t Is heus niet omdat ze wisten dat b.zijn beschuldigingen feitelijk onderbouwd werden , maar omdat ze niet in de onafhankelijkheid van de rechter geloofden.
  Nu dan , ik ben niet juridisch onderlegd, maar als hij en z,n raadsman , zo overtuigd waren dat de rechter een bevooroordeelde uitspraak zou doen, was t zo beproefde en gebruikte middel van wraking van de rechter hier niet van toepassing of is ook die truc ondertussen uitgewerkt? Of is bij een kortgeding niet mogelijk een rechter te wraken? Nu is “in hoger beroep “uit de kast getrokken.
  Hoe dan ook , b. heeft z,n feestje gehad, en heel wat mensen dagenlang weer in z,n macht gehad en gehouden, ook hij zal nu hier mee moeten leven. Life goes on.
  Santhoki heeft getoond , dat hij z,n grenzen stelt aan b. en jan-en-alleman en niet aldoor maar “roll over and play dead” wil toepassen.
  t Is te hopen dat t Surinaamse volk , dat voor- en tegenstander zich nu gaat focussen op zaken die daadwerkelijk belangrijk zijn voor Suriname, want dit soort politieke vuilsmijterijen, gemene spelletjes ,houdt land en volk in een wurggreep en b rengt t alleen maar achteruitgang


  Maak melding
 18. Dus als ik het goed begrijp:
  1. De rechter is nooit aangesteld door Santokhi?
  2. Santokhi heeft nooit zijn vrouw (Sardha) geslagen?
  3. Santokhi heeft nooit een buitenechtelijke relatie met zijn (Javaanse) secretaresse of met Mangal-Mansaram gehad?
  4. Santokhi heeft dus nooit een relatie met drugsdealer/ moordenaar Segebai (protegé Brunsje) gehad?
  5. Santokhi heeft dus nooit bemoeienis gehad met de aankoop en be/verbouwing (garagedeur?) van het perceel? (Inlichtingendienst/ familie/ kinderen die niks zeggen?)
  6. Santokhi had niet door dat die SRD 18.000 (wat een verschil met de klapperwaarde van tegen de SRD 80.000) niet klopte? (Inlichtingendienst/ familie/ kinderen die niks zeggen?)
  7. Santokhi had niet door dat de klapperwaarde zelf ver onder de marktkoopwaarde lag? (Inlichtingendienst/ familie/ kinderen die niks zeggen?)
  8. Santokhi heeft dus nooit geborreld met drugsbaronnen Hira en Madar?
  9. Santokhi heeft dus nooit een jongen (niet gewapend) afgeknald?
  10. Santokhi heeft dus nooit invloed gehad in het vrijlaten van drugsbaronnen, die banden hebben met Fronters?


  Maak melding
 19. Kruisland’s eis voor schadevergoeding is niet ingewilligd , dus Bouterse heeft tog niet verloren omdat het beöogde wel gehaald is , n.l. Santoki te “tekenen”.

  Als Bouterse de advertentie niet plaats , mag Santoki het zelf plaatsen en de rekening opsturen.

  Dus de mensen die vinden dat bouterse heeft verloren vind ik gewoon “NAÏEF”(bet.:onozel & stom)

  Dat was mijn objectieve mening!


  Maak melding
 20. “In het bericht moet worden bekend dat de uitspraken onwaar zijn. Er is een dwangsom gesteld van honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euro) per dag. De eis van Santokhi’s advocaat voor een schadevergoeding van vijfhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig duizend euro) is niet ingewilligd.”

  IK SNAP HET NIET: Wilt iemand me AUB uitleg geven. DANKU


  Maak melding
 21. Of je voor of tegen Bouta bent in deze zaak moet je wel afvragen waarom wil Bouta van Sherrif af.
  Voor DEZE zaak had Bouta met grondige bewijzen moeten komen en niet bla bla bla in de ronde roepen, als een mens in nood en dacht een case te hebben. Bouta probeer geen pokerspel in het openbaar te spelen. Er is alleen maar een WINNAAR.De VERLIEZER moet verdwijnen en van het toneel af.
  A tan so.

  Wan Dee


  Maak melding
 22. Aan alle fronters die juichen en dit vieren als een overwinning, onthoud dit maar.

  Bij elke overwinning heb je een verliezer, en de grote verliezer is zeker niet Bouterse maar het Surinaamse volk.

  Met dit vonnis hebben ze er een probleem bij. Want elke witwasser die weet nu dat hij onroerend goed niet zelf moet kopen maar dat moet laten doen door vrouw/kind/moeder of oma, om daarna te verwijzen dat dit een prive zaak is en ich haben nicht gewist.

  Als bovenstaande zal helpen is natuurlijk niet zeker, want tenslotte hebben we met een klassejustitie te maken in Suriname.


  Maak melding
 23. Recht in suriname is net als voetbal. Eerst moet je die bal afpakken van die spits Kruisland, dan moet je die onbekende linksback Chu voorbij gaan, als dat niet lukt komt die bal weer bij de spits.als je Chu voorbij bent, dan moet je die verdediging voorbij gaan, als je dat gedaan hebt, moet je schieten op de doelman von Niesewand.Heel goede doelman,Hij neemt penalties heel goed.Dus daar stranden de meesten.
  De scheidsrechter OAS kan soms redding brengen door je penalties toe te kennen.Maar dan zit je meestal al in overtijd.De FiFa-VN houdt zich allang niet meer bezig met de surinaamse competitie.
  De bondscoach El Vene, die wandelt vol vertrouwen over en weer, terwijl de trainer Sheriff zich bondscoach waant, hoewel hij nieuwe spelers voor zijn Riao traingsdagen zoekt, alleen de besten koopt hij. De twee team eigenaren Sardjoe en Somo, die zijn alleen blij met een vol stadion.Somo staat er nog altijd op dat ze de middenvelder Bokito vaker moeten inschakkelen voor grietbana interlands. 😉


  Maak melding
 24. Wel helaas voor sommigen….
  Bouterse heeft niet gerectificeerd.
  En hij hoeft ook geen boete te betalen als hij pas maandag rectificeerd.Suma wini?We waka gi…suma na wi…we waka gi… suma wini…hahaha


  Maak melding
 25. De grote verliezer van de dag, opnieuw het Surinaamse Volk!!!

  Een minister c.q landsdienaar van een belangrijke ministeriële post die door een Clown lange tijd van zijn werkzaamheden met volle aandacht is gehouden…

  Dankuwel desi delano bouterse

  kennelijk wou ddb tijd rekken maar mislukt, 8 dec. Proces gaat keihard door…


  Maak melding
 26. Eindelijk een rechter die hem de mond snoert. Wie heeft op 8 december 15 ongewapende Surinamers vermoord????Nu naar de volgende rechtzaak!!! Hangen moet deze MOORDENAAR!!!!


  Maak melding
 27. Het zou “ontslag” betekenen voor die arme rechter als ze in het nadeel van haar baas had gevonnist. Duss!!! Het bewijs is weer eens bewezen dat de rechterlijke macht in handen van de VHP is.
  Bouta en Kanhai wisten wat de uitspraak zou zijn vandaar dat Kanhai niet aanwezig was bij de uitspraak, maar dit was om het volk te bewijzen hoe de rechterlijke macht te werk gaat .Dus nu zou Biervliet de zaak tegen Santhokie moeten winnen want het is een gelijksoortige kwestie geweest.


  Maak melding
 28. @Lord bless the sheriff

  De dwangsom gesteld van honderdduizend SRD is toegekend omdat DDB geen enkel bewijs heeft kunnen overleggen voor de bedachtmakingen die hj heeft gedaan en dus die uitspraken terug moet nemen op straffe van de dwangsom.

  De schadevergoeding van vijfhonderdduizend SRD is niet toegekend omdat Santo aan de rechter duidelijk had moeten maken welke schade hij door de uitspraken geleden heeft. Hij had een berekening voor moeten leggen met daar op bv inkomensten die hij mis loopt, kosten die hij heeft gemaakt om de onterechte aantijgingen ongedaan te maken, een vergoeding voor persoonlijk leed en gezichtsverlies, etc.
  nu er een hoger beroep komt kan hij dit als nog doen. Bv de een bedrag opvoeren omdat hj gedwongen is zijn vakantie voortijdig af te breken en de kosten voor een eventuele neuwe vakantie. 😉

  Gaat nog leuk worden. DDB is vast te arrogant om het bericht te plaatsen en dan krijgen we mogelijk een lek circus met deurwaarders, beslagen en gijzeling van onwilleige schuldenaars. 😆 😆


  Maak melding
 29. Een rechter die deze uitspraak doet is gewoon bezig met zijn werk. Pijlen afvuren naar de rchter die door deze minister zou zij benoemd is weer surinaams denken. Het toeval wil dat nu deze minister zijn case zich dient bij deze rechter. Veel belangrijker is dat men moet beseffen dat er wel durf is en dat men zaken wil aanpakken met het recht. Dat de decmber kwestie zo lang op zich laat wachten komt niet door de sterkte van Desi zijn kamp maar de de laffe houding en zwakte van de andere zijde en nu toevallig ook hetzelfde gerechtsgebouw. Binnen het recht moet gesleuteld worden en moeten daar zwakke pilaren worden verwijderd omdat die zich laten leiden door gebluf en traumatisch denken uit het verleden. De sterke pilaren kunnen het alleen niet aan maar wel kunnen ze staan op zich zelf zolang er niet aan hun wordt gesleuteld. Dit is het bewijs van deze rechter maar tegelijk wordt zeer snel aan deze sterke pilaar gezaagd vanuit de opositie. Dus weet wat u beschermen moet wil de staat Suriname een rechtstaat genoemd worden en sterk blijven. Dat is de les uit deze strijd tussen Desi en Santokhi. En als men de les heeft begrepen dan is de zaak in het decemeberproces binnen enkele weken afgerond.


  Maak melding
 30. Ik denk dat de kroongetuige voor Kanhai(troef van Bouterse ,voorman Adjoeba) zich bedacht heeft te opbaren ,het zou kunnen vanwege “belangen” …..of “vrees” .. ,er zullen aan de andere kant van de “stichting” ook wel signalen zijn binnengekomen van “pas op”….!

  In het vonnis staat er hoe de advertentie moet “luiden” , maar zolang het vonnis niet onder-getekend is, hoefd het niet geplaats te worden te worden.

  Ik mijn ogen lijkt het op een samenzwering om die D.D.B. te snoeren voordat hij meer politieke-schade aanbrengt . Daarom is Santoki het proces in het buitenland gaan afwachten(vraag mij af wiens idee het was , lijkt wel op een sluw plannetje van Sardjoe).

  Ik denk ook niet dat de min. gaat opstappen omdat na Lachmon’s dood de leiders van de olifant , 1 voor 1 de “huid” van hun symbool zijn gaan aantrekken.


  Maak melding
 31. Beste mensen, met deze uitspraak is de weg vrijgemaakt voor al die niet-hindostaanse politiefunctionarissen(genoemd door RMD Leider) om Santoki aan te klagen wegens discriminatie en achterhouden van benoemingen; zoals Inspecteur Biervliet heeft gedaan.Dat zijn geen verzinsels;dat zijn feiten!!!!!!
  De Grondwet is duidelijk hierin.Niemand staat onder en boven de wet. Dus noch Santoki noch Bouterse.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!

  Leuvie


  Maak melding
 32. dames en heren

  ben ik slim of of kunnen julie geen nederlans verstaan??
  EX VROUW VAN SANTOKIE zegt dat wat.
  santokie is geen verantwording meer schuldig wat zij nu doet.

  anil


  Maak melding
 33. @ Jap- japi

  Aan rascisten hebben we niks, die kunnen niet gezamelijk meedenken, die denken alleen aan hun eigen soort ipv aan de belangen van de “hele” bevolking.

  Jouw laatste alinea luid: “Ik denk ook niet dat de min. gaat opstappen omdat na Lachmon’s dood de leiders van de olifant , 1 voor 1 de “huid” van hun symbool zijn gaan aantrekken”.

  Straks zie je ze nog vliegen, lolbroek!


  Maak melding
 34. Anil is niet slim.
  Santohki is in juni 2008 gescheiden van die vrouw.Bij zijn persconferentie in september 2008 loog hij en noemde haar zijn echtgenote.
  Zijn echtgenote heeft in 2006 een huis gekocht waarin hij ook sliep.
  Dus je bent niet slim Anil…je wilt slim doen.


  Maak melding
 35. Dat Santhokie banden heeft gehad met drugsdealers klopt. Hij heeft ooit ene dino bouterse laten oppakken en berechten, dus van indirect contact was er wel sprake. Ha ha ha ha ha. De ex-bevelhebber met zijn opgezwollen kop bijt in het stof. Wie had dat ooit gedacht. Hij in elk geval niet. Loser


  Maak melding
 36. @30,

  De punten 2 en 3 hebben niks te maken met politiek. Niet dat ik het goedpraat, want een vrouw slaan is dom en laf en buitenechtelijke relaties zijn immoreel.

  Maar waarom lees ik je niet over de buitenechtelijke relaties van Bouterse?
  Geldt immoreel gedrag niet voor hem?
  Is dat wel goed te praten omdat je een Boutist bent. Ik vraag me af of Bouterse nooit een vrouw heeft geslagen?

  Het is berucht dat Surinaamse mannen- en met
  Surinaamse mannen, bedoel ik mannen van elke etnische afkomst- losse handen hebben.

  Het is nu gewoon afwachten hoe het gebakkelei tussen Santokhi en Bouterse zal aflopen, na deze uitspraak.


  Maak melding
 37. Ik zei het al, wordt leuk en spannend.
  spannend in de zin van, komt Bouta nog met bewijzen. Ik hoop dat hij hiervan geleerd dat je niet zomaar kan schreeuwen en dan nog de gang naar de rechter eisen.
  Anderszijds als Tok tokkie door zijn vriendje wordt berecht blijft er weinig te verdedigen.


  Maak melding
 38. Ik ben trouwens benieuwd of rechter Chu wel beseft wat ze gedaan heeft -> jurisprudentie en precedenten.
  Onderandere de uitwerking van de Biervlietcase gaat leuk worden.


  Maak melding
 39. ach,.. bouta is niet meer van deze tijd.
  Wat hij moet doen is met pensioen gaan en het veld ruimen voor de nieuwe generatie.
  Dingens in de lucht schreeuwen zonder je bronnen te controleren is af gaan als een gieter!!
  Suriname zit nu in een overgang en bouta zet er de rem op.


  Maak melding
 40. De bronnen zijn nu in stelling gebracht tot het hogerberoep, dus troost je anti Bouterse en pro Bouterse aanhangers.
  Zowaar ik R.M.D.Leider, heet, er is meer in aantocht en vandaar dat het kortgeding maar het begin is.
  En zie daar de etter dat niet was verwacht en daarom barst en verder besmet waardoor de stilte tot een echo zal overblijven.
  Wie geen stratego kan spelen moet dat niet doen,diplomatiek zijn helpt toch niet in de Surinaamse politiek die niet op zich zelf staat maar zich laat influisteren.
  Een rechter die niet inhoudelijk op zaken ingaat is een schande voor de rechtspraak en toch is het begrijpelijk, ze weet wat er komen gaat.
  Het is de edelachtbare ook vergeven, haar schuld bij de Hakrinkbank(familieschuld, studieschuld) zal niet worden ingevorderd!!!!
  Politiek is meer dan je ziet, hoord en zal begrijpen, en zeker wanneer er belangen spelen.
  Let de komende tijd op en je zal ervaren dat niets zonder reden is!!!


  Maak melding
 41. John…..
  Kent kende u Ajoeba…Segebai.

  Dus er lopen teveel schurken in het land….met duidelijke verdenkingen aan hun adres.

  In Su land opbouwen nooooooooooiittttttt van gehoord.
  Du fromu, hebzuchtig incl. NPS/VHP…wel een ding unu don na kaka…..Het land heeft een complete DNA(sorry)cumaciosie werkplek.


  Maak melding
 42. @48 Bird quote:…..”Aan rascisten hebben we niks, die kunnen niet gezamelijk meedenken, die denken alleen aan hun eigen soort ipv aan de belangen van de “hele” bevolking”.

  Jouw laatste alinea luid: “Ik denk ook niet dat de min. gaat opstappen omdat na Lachmon’s dood de leiders van de olifant , 1 voor 1 de “huid” van hun symbool zijn gaan aantrekken”.

  …………………………………….
  Jap-japi heeft de LEIDERS van een politieke partij benoemd en niet de LEDEN.

  als “bird” een rechter was waren er meer onschuldigen in de cel.


  Maak melding
 43. @54,

  Ja en?

  Als Santokhi volgens jou zijn (ex)vrouw echt zou hebben geslagen en vreemdging, dan zijn dat nog steeds privé-aangelegenheden, ook al is hij minister van J&P.

  En waar blijf je met het vreemdgaan van Bouterse? Durf je daarvoor niet uit te komen, terwijl Bouterse bij de vleet andere vrouwen heeft gehad.
  Of mag Bouterse alles doen dat zowel bij God en de wet is verboden?
  Of is dat in het geval van Bouterse wel privé?

  Wat mij keer op keer opvalt dat bij woordenwisselingen, geschillen, men altijd privé-zaken erbij betrekt.
  Leer onderscheid te maken in privé-zaken en publieke.


  Maak melding
 44. Veronderstel dat Bouterse zijn excuses aanbied aan santokhi, dan wordt Bouterse bekroond met het martelaarskroon als levende martelaar.

  De grote achterban van bouterse zouden het bericht met een brok in de keel vol afschuw aanhoren.

  De kleine antiBouterse groep,zouden zich geen raad weten met dit waarschijnlijke strategische psychologisch manoeuvre!

  Als Nelson Mandela gestorven/vermoord was in gevangenschap dan was hij de grootste martelaar na jesus christus!

  Elcommandante Bouterse gefeliciteerd met de psychologische overwinning.

  Bouterse (vorie/voorzitter)je hebt je zelf opgeofferd om de samenleving wakker te schudden in wat voorsoort politiek-klassejustitieele maatschappij wij leven!

  Het was een uitwetsstrijd de tegen partij scoorde het enige doelpunt.

  Maar u Elcommandante verliet het veld met uw team met opgeheven hoofd.en

  De ‘winnende'(gescoorde)tegenstander bleefachter op het thuis veld met hangende schouders met een zip en een dip integenstelling tot de enthousiaste c.q. anti Bouters aanhang.

  ps.een paar fijten op een rij!
  1.santokhi zecht ik ken adjoeba(segebai)niet!
  2.santokhi zecht ik ken segebai als zakenman!
  3.santokhi zecht ik hebt geen perceel/huis bij segebai gekocht.
  4.santokhi zecht ik was van geen enkele transactie met segebai op de hoogte!

  5.om santokhi in bescherming te nemen neemt de rechter de plaats van santokhi zijn verdedeging in en maakt de zaak van kwaad tot erger.
  de rechter zecht alsvolgd het huis/perceel is niet bij segebai gekocht maar van een stichting.

  nou; in wie zijn voordeel probeerde de rechter eingelijk te pleiten, in minister santokhi zijn voordeel of dat van zijn(ex)vrouw,terwijl de (ex)vrouw van santokhi in deze kortgeding zaak niet aan de orde was. ze is/was volgens mijn wel ingelichte bronnen geen gedaagde.

  Als minister santokhi niets, ma dan niets nada met de aankoop van woning/perceel onder de markwaarde te maken gehad/heefd, waarom moest er tijdens zijn verdediging gepleit worden in zijn voordeel dat de woning niet van segebai gekocht is/was maar van een stichting!(stichting bai na sege)lanti pai!

  patriot


  Maak melding
 45. Zienswijze en juridische aantekenting

  Door doctor BIGI SKRIFI

  Geachte lezers,

  Dergelijke uispraken roepen verwondering op.
  De uitspraak is strijdig met de rechtszekerheid. Integendeel,het met het nastreven van rechtszekerheid te dienen belang VAN HET KWEKEN VAN VERTROUWEN IN HET RECHT WORDT ER DAN ALLEEN MAAR DOOR GESCHAAT.
  In casu heeft de rechter blijkens zijn uitspraak een summier onderzoek naar onderhavige rechtsvraag(smaad)ingesteld. WAAR ER IN DEZE GEEN BESTAANDE JURISPRUDENTIE IS, HEEFT HIJ ZICH DAARDOOR NIET KUNNEN LATEN LEIDEN. OF HIJ ANDERE RECHTSBRONNEN GERAADPLEEGD HEEFT, BLIJKT NIET UIT ZIJN UITSPRAAK WEERGEVEN ONDERZOEK.
  de uitspraak wijst erop, dat de rechter zich beperkt door de niet in een kortgeding aanwezige mogelijkheid om de onderhavige rechtvraag uitgebreid te onderzoeken- bij de formulering van een antwoord hierop heeft laten leiden DOOR ZIJN EIGEN UITLEG VAN DE WET.
  HIERDOOR HEEFT DE RECHTER ENIGE BELANGERIJKE VRAGEN SLECHTS KUNNEN BEANTWOORDEN MET VERMOEDENS, WAARDOOR ZIJN ONDERZOEK EN ONDERZOEKSRESULTAAT NIET MEER DAN EEN SLECHTS SUMMIER EN VERLOOPIG KARAKTER DRAGEN.

  De rechter basseert zijn conclusies daarbij op metname door hem niet bewezen en verder ook niet toegelichte of gemotiveerde, essentiele vooronderstellingen, waarmee zijn betoog staat of valt.

  Bij vedere procedure zal de uitspraak van rechter de moeten inboeten en zelfs worden vernietig, omdat het in strijd handeld met de wet. De tegenpartij wint deze procedure in beroep.

  Een wet- en rechtshistorisch onderzoek en de mening van juristen zou moeten plaatsvinden in deze zaak.

  Rechtvaardig,eerlijkheid en onpartidig moeten de basis zijn van rechtspraak in deze procedure.

  Wie kon, dat wat schelen? En sterker nog, wat het bepaalde ambtenaren en bepaalde politieke elite schelen. DE INQUISITIE VOND DAT DE TEGENPARTIJ EEN MISDAAD HAB BEGAAN DOORDAT HIJ HET ARME VOLK VERTELDE WAT ER IN HET LAND GEBEURDE. DE TEGEN PARTIJ ONDEKTE DAT ER MET VIERMATEN WORDT GEMETEN.

  ZORG GOED VOOR HET VOLK
  WEES EERLIJK TEGEN HET VOLK
  VERTEL DE WAARHEID AAN HET VOLK
  WEES RECHTVAARDIG TEGEN HET VOLK

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik , doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 46. wat bezield nummer 62 en 63 ik denk dat deze mensen hulp nodig hebben , en die gek die mandela zijn naam noemd in een adem met die van bouterse is een gek sorry hoor.als je het over bouterse hebt moet het woord recht niet gebruiken anders doe dat woord tekort . mijn mening


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES