Bouterse kwaadaardig tegen Surinaamse minister

27

PARAMARIBO, 18 sep – De recente uitspraken van ex-legerleider Desi Bouterse over minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie zijn ronduit kwaadaardig. Dit stelt advocaat Fred Kruisland die Santokhi vertegenwoordigt in het kort geding tegen Bouterse. De tegenpartij ontkent dit.

Suggereren dat Santokhi betrokken is bij drugsgerelateerde activiteiten zou niet aangemerkt mogen worden als smaad of belediging. “Dit zijn zaken die uitgevochten moeten worden in de politieke arena, het zijn politieke uitspraken”, zegt Bouterse’s advocaat Irwin Kanhai. Er zou geen rechtvaardigingsgrond zijn voor een kort geding. Kruisland vindt dat er juist sprake is van kwade opzet.

“Als je kritiek hebt op het functioneren van de minister is dat wat anders dan als je zijn privé leven publiekelijk bespreekt, is dat kwaadaardig”, aldus Kruisland. Volgens Kanhai heeft Bouterse getracht de gemeenschap te dienen. De aankoop van grond door de familie Santokhi bij drugscrimineel August Adjoeba, is alleen daarom wereldkundig gemaakt. De rechter wil binnen enkele dagen een uitspraak doen.


27 REACTIES

 1. ““Als je kritiek hebt op het functioneren van de minister is dat wat anders dan als je zijn privé leven publiekelijk bespreekt, is dat kwaadaardig”, aldus Kruisland. Volgens Kanhai heeft Bouterse getracht de gemeenschap te dienen.”

  Het moet niet gekker worden in Suriname.

  Dus Minister en fam. Santokie koopt stukje grond en huis voor heel weinig en dat mag niet besproken worden want het zou om een prive aangelegenheid gaan en dus een kortgeding.

  Ik zie het al gebeuren Minister Hirsch Ballin en fam. kopen een huis van Holleeder voor heel weinig geld en het wordt door de oppositie bekend gemaakt en meneertje stapt naar de rechter voor kortgeding.

  Deze advocaat kruisland en zijn front cronies zijn de echte kwaadaardigen in Suriname. Deze gasten blijven gewoon voor zorgdragen dat het moreel verval in Suriname in stand wordt gehouden, wat een voorbeeld voor de jeugd. Deze minister zou gewoon moeten opstappen basta.


  Maak melding

 2. Aanstellerij van Santohki.
  Als je ziet welke beschuldigingen ze Barack Obama naar het hoofd slingeren. Hij weerspreekt ze netjes.Hij brengt geen mensen voor het gerecht hij is in de politiek en je moet het verwachten.
  Hij wordt er ook van beschuldigd met een crimineel te hebben samengewerkt.
  Hilary Clinton haar vastgoed schandaal kwam ook naar buiten.
  John Edwards zijn affaire kwam ook naar buiten.

  Jaren werd er gezegd dat er vermoed werd dat Santohki en relatie met Mangal heeft.Het werd toch tegengesproken met het verhaal dat Santokhi gelukkig getrouwd zou zijn. Nu blijkt Santohki niet gelukkig getrouwd en is hij in juni 2008 gescheiden.Dus wie weet had hij inderdaad iets met Sharmillaatje.

  Er moet gewoon netjes onderzocht worden welke banden Santohki heeft gehad met Segebai.Santohki ontkent niets ,hij probeert nu met een kortgeding de zaak in de doofpot te zetten zodat niemand meer vragen durft te stellen.


  Maak melding

 3. Nu wordt er juridisch telepoppie gespeeld. Want zowel baas als sherrif hebben geen kaas gegeten van enige vorm van beschaving. Net 2 viswijfen op een markt tillen ze hun panjie op tegen elkaar. O wat zijn ze beledigd.
  Ik durf bijna te wedden dat Kruisland en Kanhai na de zitting samen een djogo pakken en zich tegenover elkaar afvragen wat voor oetlullen ze vertegenworrdigen, absoluut onwaardig als minister en volksvertegenwoordiger.


  Maak melding

 4. Het is geen publiek geheim dat Chandrie’ka een hoop fromu’s loopt te doen.

  Eerst ik ken hem als een goede zakenman….(heel emotioneel zat hij dit te vertellen)

  Zijn bil wordt heet (de duivel slaat bij hem naar binnen)hij kent niemand meer.

  PUUR EEN VHP GRAP !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Zienswijze en juridische aantekeningen
  Door doctor BIGI SKRIFI

  Beste lezers,

  De arrogante lompheid en het onvermogen om naar HET arme volk te luisteren worden meer en meer het handelkenmerk te worden van bepaalde politieke elite.
  DIT LEID ERTOE DAT ZE JURIDISCH TECHNISCH VERSTRIKT RAKEN IN EEN SITUATIE WAARUIT HET BIJNA ONMOGELIJK LIJKT TE ONTSNAPPEN.

  De juridische worsteling in deze procedure met de problemen van logica te vergelijken met de worsteling van Jacob, die later bleek, met God zelf had gestreden.

  Nu de eisende partij hun juridische onkunde heeft ontdekt, wordt het een zaak van leven of dood voor hun, en iedereen die daar anders overdenkt wordt met verachting bekeken. Het is moeilijk in te schatten in hoeverre de eisende partij verwijderd is van de grens van JURIDISCHE WAANZIN.

  In deze procedure is er geen juridisch aantoonbaar bewijs, dat de tegen partij met opzet de minister in zijn goede naam of eer aantast door een bepaalde beschuldiging bekend te maken.

  HET BLIJKT DAT DE TEGENPARTIJ ZIJN BOODSCHAP HEEFT VERSPREID OM HET BELANG VAN HET AMRME VOLK EN HET LANDSBELANG TE VERDEDIGEN.DIT BEHOORDT TOT DE TAAK VAN IEDERE BURGER.
  Hier is juridisch technisch volgens de wetgeving GEEN SPRAKE VAN SMAAD.

  DE TEGENPARTIJ HEEFT TE GOEDER TROUW GEHANDELD DENKENDE DAT DE INFORMATIE WAAR IS EN HET IN HET OPENBAARBELANG IS DIE TE VERSPREIDEN.
  Hier is juridische technisch volgens de wetgeving GEEN SPRAKE VAN SMAAD.

  Om de juridische paradoxale moeilijkheden te voorkomen moeten feiten worden getoond in hun juridisch- technische vorm, in plaats van te worden geroepen door de eisende partij, omdat juridische technisch ze in feite onuitspreekbaar zijn. Dit is met de beste van de wereld juridische technisch nog moeilijk te bevatten.

  DE EISENDE PARTIJ IS NIETS ANDERS DAN DOM EN ONEERLIJK EN MAAKT WAGELIJKE FOUTEN OP JURIDISCH TECHNISCH VLAK. ZE MISBRUIKEN HUN POSITIE POLITIEKE ELITE.

  DE JURIDISCHE WERELD IS EEN TOTALITEIT VAN FEITEN,NIET VAN DINGEN HOREN ZEGGEN EN VERMOEDENS.

  De eisende partij wordt achtervolgt door juridische openplekken in deze procedure.
  Deze gang van zaken is gebasseerd op VAN HOREN ZEGGEN, GERUCHTEN, VERONDERSTELLINGEN,MYTHEN,BIJGELOOF EN OUDENWIJVENPRAATJES EN ZICH ALS DOMME JURIDISCHE WREEDHEID TE PRESENTEREN BIJ DE RECHTER.

  Conclusie:
  DE eisende partij zal geconfronteert worden met PETITIO PRINCIPII,latijnse benaming voor de fout die wordt gemaakt bij een bewijsvoering, als het geen moet worden bewezen op de een of andere manier voorondersteld wordt in het bewijs.
  DIT LEIDT ERTOE DAT ZE VERSTRIKT RAKEN IN EEN SITUATIE WAARUIT HET JURIDISCH TECHNISCH BIJNA ONMOGELIJK LIJKT TE ONTSNAPPEN.

  VROUWE JUSTITIE HEEFT HAAR BLINDOEK AF GENOMEN IN DEZE ZAAK, OMDAT ZE WIL ZIEN EN MEEMAKEN, DAT ER RECHTVAARDIGHEID EN EERLIJK EN DUIDELIJKHEID VAN RECHTER IN DEZE ZAAK GESCHIEDE.

  DE EISENDE PARTIJ IS ALS HET WARE VERSTRIKT GERAAKT IN WET EN HUN EIGEN REGELS.
  DEZE VERSTRIKKING IN DE WET EN DE REGELS IS HET GEEN WAT DE TEGENPARTIJ WIL BEGRIJPEN EN WAAR ZE EEN DUIDELIJK BEELD VAN WILLEN KRIJGEN, DOOR EERLIJKE EN RECHTVAARDIGE RECHTSPRAAK.

  ZORG GOED VOOR HET VOLK
  WEES EERLIJK TEGEN HET VOLK
  WEES RECHTVAARDIG TEGEN HET VOLK
  SPREEK DE WAARHEID TEGEN HET VOLK

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Dotor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 6. iedere weldenkend mens zou de misdaden die deze man in suriname heeft gepleegd moeten veroordelen en nog sterker deze man zo geen enkele poduim mogen hebben om zijn onzin richting de bevolking te sturen.en tegen de gene die beweren dat intellectueel suriname ook vertegenwoordig zou zijn bij die circus in ocer tegen die mensen zeg ik jullie leren het nooit want bouterse heeft de meeste intellectuele vermoord in suriname en zich verzameld met mensen die hem volgen hij duld geen tegenspraak kijk maar hoeveel regeringen hij heeft versleten in het verleden nu is suriname een rechtstaat als je het niet met elkaar eens ben stap je naar de rechter je mag demonstreren protesteren dat mag allemaal er zijn tijden geweest waar je dat met dood moest bekopen en deze moordenaar die komt het volk vertellen wat recht is en onrecht schandalig een advocaat die roept dat je kritiek mag hebben op het functioneren van een minister ben ik mee eens maar is hij vergeten wat er met mensen gebeurden die kritiek hadden op dictator bouterse, mensen die voor de terugkeer van de democratie in suriname waren wat er met hun is gebeurd luister no die tori die de aanhang van bouterse hier verkondigen is te doorzichtig.bouterse heeft nooit de gemeenschap gediend hij heeft hun toekomst vernietig en die van suriname .


  Maak melding

 7. Als bouterse harde /juridische bewijzen heeft , heeft hij het recht de gemeenschap te waarschuwen voor een rechtpersoon.

  Bouterse heeft misschien wel het recht om het volk te beschermen tegen een “verkeerde” MINISTER maar niet tegen een verkeerde MENEER Santoki omdat het volk niets persoonlijks met de de persoon Santoki te maken heeft.

  IK vind het dus wel een sluwe zet van Kruisland.

  In principe als Biervliet het verliest van Santoki zou ook Bouterse moeten verliezen van Santoki.


  Maak melding

 8. Het zijn niet allen koks, die lange messen dragen. Met een stropdas gaat het net zo goed. alleen moet je uitkijken dat zo’n das niet in de soep terecht komthe.


  Maak melding

 9. De omgekeerde wereld in Su. Drugdealers en laffe moordenaars hebben geen recht van spreken. Suriname heeft een Django of een Luky Luke nodig. Zo iemand die onbevreesd het recht hersteld en waar het crapuul voor op de loop gaat.


  Maak melding

 10. Door arrogantie/ machtmisbruik van sheriff en met stilzwijgen van met name de overige wetgevende machthebbers van de Frontcoalitie i.h.b. de president alsmede het opvallend stilzwijgen Nederlandse justittiele autoriteiten in deze witwas zaak van familie santokhi versus segebai drugscrimineel,kidnapper,roverc.q. vuurwapengevaarlijk.

  Suriname wordt de mekka van de witwas praktijken van drugscriminelen. als blijkt dat sheriff vrijgesproken wordt (zonder kleerscheuren van af komt)in deze (witwaszaak).
  dan wordt het feest voor alle (drugs)criminelen die hun zwartgeld wit moeten/willen wassen.

  Advocaten gaan de witwaszaak van santokhi versus segebai als voorbeeld nemen om hun clienten die verdacht worden van criminele activiteiten vrij te pleiten van witwassen van drugsgelden, als blijk dat de familie santokhi er zonder kleer scheuren er van af komt.
  En om te verkomen dat tegoeden van drugscriminelen verbeurt verklaard zullen/kunnen worden.

  Criminelen kunnen nu vrijblijvend o.a. onroerendgoed, autos, jachten/boten dure bling bling, op naam van derden kopen. Als de justitie zou overgaan tot in beslag name van tegoeden van criminelen zullen hun advocaat gelijk de zaak Santokhi aangrijpen
  Afz. Roy

  De rechter zit met een dilemma, als santokhi in het gelijk wordt gesteld behoord idemdito Biervliet in het gelijk te worden gesteld=dan heeft Santokhi een probleem.

  De rechter heeft dilemma (no : 2) als bouterse door de rechter in het gelijk word gesteld en santokhi in het gelijk word gesteld tenopzichte van Biervliet= dan heeft santokhi voorals nog een nog groter probleem.

  wat zijn o.a. de kwaliteiten (specialisatie)van bouterse in deze;
  1; strategische denken van tzun/zu
  2;militair strateeg
  3;schaken
  3;dammen
  4;troefcall
  5.man van het volk.
  Santkhi heeft de zaak familie Santoki versus Segebai c.q. Biervliet in een vuciele circle doen belanden. hoe dan ook Santokhi komt niet zonder kleerscheuren er van af (tzun-zu)

  1. The ENEMY IS Listening- He wants to know- what you know- KEEP IT TO YOURSELF!

  Strategic Intelligence for National Security!!!

  Elcommandante D.D. Bouterse, Bouta, baas. De sterke politiek(“militaire”) leider, man van het Surinaams volk
  met spirit, charisma, autoriteit c.q.gezag & strategie etc. (TZUN ZU)
  Uw achtergrond is uw basis.
  Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie,

  Het gros van de burger bevolking staat achter je.
  Het gros (althans, de elementaire onderdeel)van de gewapende macht staat achter je.)
  Ze willen hun charismatische sterke ()politik/militaire) leider volgen.
  Het gros van het verzet staat achter je.

  De kunst van het oorlog voeren”
  “Al het oorlogvoeren is gebaseerd op misleiding”
  “De mannier om te mijden wat sterk is, is verslaan wat zwak is”
  “De uiterste oorlogskunst is het onderwerpen van de vijand zonder te vechten”
  “Ga geen strijd aan die u niet kunt winnen”
  “Ken uzelf en ken uw vijand en u behaalt de overwinning”
  “Maak lawaai naar het oosten en sla toe in het westen”
  “Onderschat nooit uw tegenstander”
  “Winnen zonder strijd is altijd het beste” . TZUN ZU

  Laten wij waken over de vrijheid van het spreken (Pim Fortuyn).

  Tide tamara we stre go moro fara! .

  Soema o sroto soema

  Ik zelf zal uw cel deuren openen & sluiten Niemand kan zich voor mij verbergen;

  Ik ben overal in de hemelen & op aarde baas! ik zie en weet alles!

  info trouwe inlichtingen dienst c.q. informele inlichtingen diensten!

  Letie a faya baka

  Bewaak de vesting, houd de weg in het oog! Maak je klaar voor de strijd, zet al je legers in! Want je vijand is in aantocht, hij komt met de bedoeling je te verpletteren. Rood zijn de schilden en rood hun kleren(redi moesoe). De sterke man/leider heeft zijn legers opgeroepen, overhaast rukken zij op. Zij traden defensief aan in gesloten formatie, na het oriënteren gingen zij over tot de offensief.

  Wie gelijk heeft, zal ook zwijgend gelijk krijgen!

  patriot


  Maak melding

 11. Santokhi is geen lafaard Aldus parlematere colegees (coalitieparlementariërs en partijgenoten).

  wat is het dan staat Santokhi onder curatele van de regering of is hij toch een lafaard. het gaat om hem maar alleen derden van hem laten van zich horen. het is geen verwijd maar een constatering.

  wat is eigelijk de essentie van D.D.Bouterse zijn betoog geweest?

  Santokhi is geen lafaard aldus coalitieparlementariër en partijgenoot Mahinder Rathipal !

  Santokhi is geen lafaard, wat dan wel ! is lafaard de essentie in het betoog van D.D.B.

  is de essentie in het betoog van Bouterse/Elcommandante, over wie een lafaard is of wie potentiele banden onderhoud met de onderwereld met name i.h.b. de extreme geliquideerde drugscrimineel, kidnapper, schoot to kill, ripper/rover, afperser, witwasser van drugsgelden, verdacht van moord etcetra. August Adjoeba alias Segebai.

  ps. parlemantarier Ronny brunswijk is opvallend stil in deze!

  Ronny als (ex) zwager, goeroe-leermeester van boyke zoals Ronny hem noemde heefd onwaarscheinlijk alle troef in handen. In een onlangs verschenen intervieuw op de nederlandse tv heeft Ronny verklaard boyke te bewegenen het rechtepad te wandelen na dat hij vrij was van een detentie van maarliefs 8jaar.vandaar dat segebai naast de drugscriminaliteit ook zakenman was geworden in rep. suriname. zo werd segebai ook betiteld door de minister van justitie (dat hij Segebai als zaken man kende maar niet als drugcrimineel)dat August Adjoeba alias Segebai-boyke zaken man was in suriname.

  Als je iemand (je openent)openlijk de oorlog verklaard hebt moet je niet schrikken/versteldstaat als hij vanzelfspreken terug gaat schieten op strategische gevoelige punten c.q. momenten. tzun zu. TZUN ZU THE ART OF WAR
  herrie maken in het westen en toe slaan in het oosten(maak lawaai naar het oosten en sla toe in het westen). in suriname kennen we van af kleins af de schijnbeweging. a mang e schijn joe naga links dan ai loes a rechts gi joe.

  patriot!


  Maak melding

 12. Elcommandante D.D.Bouterse

  Ik ben overal in de hemelen & op aarde! ik zie, hoor en weet alles!info,alfa,Echo-Bravo-Charlie delta (IMO-ILMO)*(A, E en F,B, C & D com)
  M basis!
  patriot


  Maak melding

 13. Ik lees de code van RMD.Leider,in het bericht van Chauvinist of patriot, allemaal mannen van Bouterse.
  Ex militairen of militairen Bd die sleepers zijn in afwachting, deze mensen bespioneren voor Bouterse, mi no frede moro mi froisi.


  Maak melding

 14. Kijk weer zo,n code berich, en Wijdenbosch wordt ook in de gaten gehouden in Nederland door die gasten.
  Ik ging naar radio Mart maar toen ik die enge RMD zag mi gwe baka, mi no law, mar ik wilde Mart voor zewaarschuwen want deze gekken gaan zeker iets doen.


  Maak melding

 15. Eerst uit je nek zeuren Bouterse en niet met bewijsstukken komen. Zelfs de advocaat is een lummel, want met zo’n uitspraak zou de advocaat de bewijsstukken allang hadden moeten verzamelen.

  Dit is ook een mentaliteit van heel veel Sur. vandaar dat het land niet vooruit komt. HOREN EN NIET WETEN OF HET WERKELIJK ZO IS.

  Bouterse en zijn advocaat zijn dus geen goed voorbeeld voor land en volk.

  Janny


  Maak melding

 16. Hier is een zeer gecompliceerd gevecht gaande. Dingen zijn totaal anders dan ze lijken met de nadruk op dit laatste woord.

  Wij zullen met z’n allen zien waar de balans zal uitwaaieren.

  Het rechtsstaat verhaal is maar een farce. Er spelen andere dingen! Wie gaat wie knechten hier in dit land?????

  De tijd zal het leren!


  Maak melding

 17. Janny heeft groot gelijk. Jammer dat er daarna gelijk weer zo’n volslagen idiote reactie staat van een “ddb”-hooligan die direct en termen van vechten en (eniginds verdekt) lijken meent te moeten praten. Is dat de nieuwe varant van de telefoon coup? Moeten we nu bang worden voor één of andere looser met een waterpistooltje? 😆 😆

  Ik weet nog steeds niet of ik er moet lachen of mij ernstig zorgen moet maken over de geestelijke gesteldheid van een grote groep landgenoten (en het naderende begrotings te kort als ze straks allemaal hulp behoeven wegens een PTSS)


  Maak melding

 18. Grote bullshit.
  Het recht heeft gezegevierd.
  dat is alles.

  Wat de oproerkraaiers denken in de jaren 80 te leven hebben ze het helemaal mis.

  Surinamers willen gerespecteerd worden op de wereld en zeker in suriname.

  Het net wordt gespreid.
  Donkere wolken hangen boven de raddraaiers en sympatisanten.

  Blijf iedereen op je hoede.

  Het zal nu zeker gebeuren.

  PEriode van eigen rechter spelen is voor eens en voor altijd voorbij..

  Papo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.