zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname niet onvoorwaardelijk voor milieubehoud

Suriname niet onvoorwaardelijk voor milieubehoud

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 sep – Suriname zal niet onvoorwaardelijk behoud van het natuurlijke milieu blijven voorstaan. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Het goede voorbeeld wordt al decennialang gegeven, maar dat is ten koste gegaan van andere voordelen. Het roer moet worden omgegooid.

Niet dat Suriname van plan is zijn bossen weg te scheren. “Het menselijk handelen heeft door de eeuwen heen geleid tot een serieuze dreiging voor het milieu”, zegt Jong Tjien Fa. Daar is voldoende van geleerd en Suriname zal die weg niet opgaan. Toch zal ook rekening gehouden moeten worden met de behoefte aan ontwikkeling. Die behoefte is merkbaar in zowel het kustgebied als het binnenland.

De last komt in eerste instantie voor rekening van de overheid. Die zal op een of andere manier moeten zorgen voor werkgelegenheid, sociale zekerheid en ordening. Aan de andere kant is er de druk tot bescherming van het milieu. Het ligt ook aan de internationale gemeenschap te helpen bepalen hoe de balans komt te staan. Volgens Jong Tjien Fa zal samen naar oplossingen gezocht moeten worden de komende jaren.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Zolang bijna 90% van de Surinamers nog steeds hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen voor een schoon en gezond milieu, is ieder woord hierover een holle frase.
  @ Suriqueen heeft gelijk: Eerst maar eens een milieuwet en vooral controle in de uitvoering daarvan. De milieupolitie moet terug en met grote slagkracht.


  Maak melding
 2. De milieuramp te ornamibo is ontstaan door politieke onwil en tegenwerking, declaatste keer dat ik persoonlijk deze vuilisbelt heb mogen saneren was in 2001.
  Zie het resultaat uit 1997 van vuilnisbelt Jan Steen, op Domburg heb ik een plek toegewezen gekregen om het afval op een professionele wize te scheiden en te verwerken, na 9 jaren ten spijt, is er nog niets ondernomen.
  Wat is er met mijn restand afvalcontainers gebeurt en wat is er met mijn kraakperswagens gebeurt, zo ook de kolkenzuigers en Bezemwagens????????????
  Alles lag opgeslagen bij milieu Beheer en bij OW.

  Oprichter Stichting Krin Kondre 96 Nederland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES