dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieProces tegen Surinaamse minister wegens belediging

Proces tegen Surinaamse minister wegens belediging

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 17 sep – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie krijgt het druk bij de rechter. In het kielzog van zijn proces tegen Desi Bouterse, is een kort geding aangespannen tegen de bewindsman zelf. De reden is identiek.

Politie-inspecteur George Biervliet voelt zich net als Santokhi beledigd. “Het gaat erom dat de minister van Justitie & Politie een aantal dingen heeft gezegd die de eer en goede naam van mijn cliënt hebben aangetast”, zegt advocaat Stanley Marica tegenover de Ware Tijd. Frappant genoeg wordt Biervliet’s bejegening door Bouterse aangemerkt als aanleiding voor een reeks beschuldigingen tegen Santokhi.

Volgens Santokhi zei tijdens een persconferentie dat Biervliet zijn plicht heeft verzaakt als commandant van Nickerie. De man is onder meer aangetroffen op het adres van een drugsverdachte. “Een politieman zal geen informatie doorgeven aan zijn baas, als hij weet dat die contact onderhoudt met drugsverdachten”, aldus Santokhi. Er werden disciplinaire maatregelen in het vooruitzicht gesteld.

- Advertisement -

Naderhand zei Santokhi dat Biervliet schuld had bekend. Of dat waar is of niet, er schijnt genoeg reden te zijn een kort geding aan te vragen. Bouterse vindt het niet kunnen dat een politiefunctionaris “zo vals beschuldigd wordt.” Dat weer was reden genoeg wereldkundig te maken dat de vrouw van Santokhi een stuk grond had gekocht bij een drugscrimineel. Ook werd Santokhi beticht van het onderhouden van banden met meerdere drugsbazen.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
27 REACTIES
 1. hahahaha wat een lachertje advocaat van duivel het moet niet gekker worden bouterse neemd het op voor een politiefunctionaris omdat die vals word beschuldig bouterse denkt dat iedereen in die onzin van hem gelooft, maar wat ik wel een goede teken vind is dat men weet hoe het in een democratie werkt naar de rechter stappen zo hoord het en niet als bouterse eigen rechter spelen en mensen vermoorden zonder form van proces wat dat betref gaat suriname vooruit.


  Maak melding

 2. En Santoki heeft nog publiekelijk verklaard dat Biervliet de beschuldigingen heeft beäamd(toegegeven).

  Ik denk dat Santoki een byzonder talent heeft ,n.l. liegen dat je jezelf geloofd.

  Ik vind nu dat de geloofwaardigheid van de min. van J.& p. van Suriname tot 0 is gedaald en er maar een ding opzit , en dat is aftreden.

  Of hoopt Santoki nog op steun van de (v.h.p.)rechtelijke macht.


  Maak melding

 3. fijn he spijkers zoeken op laag water, en de aandacht op zaken richten die nergens over gaan dan alleen een haantjes gevecht. bah bah bah ga toch eens belangrijkere zaken regelen daar worden jullie rijkelijk voor betaald


  Maak melding

 4. meneer santoki
  jij moet met rust gelaten worden.
  maar als je en je gezin contacten heeft met de us
  dus u bent us minded
  dan moet men u en uw gezin ook hard aan pakken.
  ieder die gelinkt is aan de us moet grondig aan gepakt te worden.
  want de us gaat ten onder met geweld en ook zonder geweld.
  kijk wat wij voorelkaar hebben gekregen.
  eerst sturen wij orkanen naar de us ,
  en nu weer failliet van banken .
  dit hebben wij voor elkaar gekregen.
  miljarden verlies.
  en dit is nog niet afgelopen,er komt meer.
  dit alles door alleen al de us produkten langzaam te boycotten.
  dus alle mensen die hieraan hebben gewerkt ,bedankt namens mij en mijn ….
  ga zo door .
  de us wilde oorlog …met iedereen….
  nou us hier oorlog…
  in alle us gezin moet er oorlog….te voelen zijn.
  oorlog voer je niet alleen met wapens…
  11 september is de ondergang van de us begonnen…
  wij zullen niet stoppen.


  Maak melding

 5. Ja eindelijk een minister die het tegen de criminelen opneem en dan zoeken ze van alles. Ik ben van overtuigd dat de minister eerlijk is, alleen vrouwtje moet beter op letten en rekening houden met wie ze zaken doe gezien de functie van haar echtgenoot. Maar Santhoki je bent op de goed weg ga zo door. Biervliet je bent een schurk


  Maak melding

 6. wat mij opvalt aan deze hele bouterse circus en soap serie is dat deze man mag moorden beledigen suriname kapot maken bankroet de rechtgang bedreigen de politiek mensen intimideren getuigen bedreigen en als je daar tegen ingaat word je als dom en niet democraat hier om deze forum bestempeld mijn vraag aan die mensen is wat ben je als niet durf en te laf ben om al deze wandaden te veroordelen een gek een idioot een demagoog een leugenaar ????


  Maak melding

 7. In plaats dat sommige mensen het land regeren, ouwehoeren ze over dingen die niks met regeren te maken heeft. Daarvoor heeft het volk toch niet gekozen. En Bouterse probeert ook de coalitie te pesten, om verder normaal te regeren. Het lijkt allemaal kleine kinderen wel die surinaamse polititie


  Maak melding

 8. Santhoki doet goed werk.
  Go for President.
  Ze zijn nu al bang voor het geval je President wordt van Suriname.
  Volgens mij zijn een paar van de politiefunctionarissen vergeten dat een paar zijn doodgeschoten bij de coup van 80.
  Dit is een Scenario die heel goed past bij Bouta.
  Troebel water maken.
  Bariieres opwerpen bijhet gerechtshof via Kanhai.
  niet komen opdagen maar wel een grote mond opzetten.
  en nu prive zaken in andere sferen trekken terwijl hi zelf de beste connecties heeft en had met criminelen.
  Hoeveel keer heeft hij Pablo Escobar ontmoet in Surinaem.
  Hoeveel keer heeft de ontmoeting plaatsgevonden op Lionsberg en te Domburg waar het proces nu loopt tegen Bouta.
  Is hij dat vergeten.

  Ik weet een ding.
  Als iemand zegt dat hij niks gezien heeft wordt hij ziende blind.
  God molen draait langzaam maaar zeker.
  Toen Rambocus bij zijn proces in de rechtzaal moest verdedigen zij hij een belangerijk iets.
  Dat kan je in de archieven van de ware tijd en De vrije stem nog vinden.

  “Vermoord mij maar, maar een ding staat vast; Er zullen nog vele Rambocussen na geboren worden en ze zullen jou het leven zuur maken” quote.

  Het net wordt al gespreid.
  Men ziet donkere wolken.
  Het einde nadert.

  Gij zult niet doden.

  De smeekbede van 15 is nog bij velen gegrift in hun geheugen.

  Alleen sommigen zijn vergeten.

  iemand die 30 jaar of jonger is weet niks meer van de situatie dan uit de schaarse boeken.
  Daarom moet de geschiedenis met het proces op de juiste wijze geschreven worden en moet bij alle kinderen op school onderwezen worden dat we dat sort akavitjes nooit meer willen meemaken.
  Papo

  Z


  Maak melding

 9. al deze ministers waren voor de regeringsperiode vene arme stakkers. en je moet zien wat al deze ministers bezitten en wat voor vermogen ze hebben in sur en in het buitenland.
  bouterse heeft gelijk het is niet alleen santokhie maar ze doen allemaal mee.
  het zijn allemaal dieven die contact houden met de grote drugs dealers en bij grote handelaren.
  bij deze mensen kun je geld verdienen. er zijn ministers en hoge rijksambtenaren die ik persoonlijk ken, en heb gezien dat ze geld aannemen. je denkt toch niet dat deze mensen met hun salaris al hun peperdure aankopen doen.

  bouterse en santokhie, en al die andere weten dat er hun niets kan gebeuren.
  je leest en hoort niets anders dan over bouterse en santokhie. en heel suriname is er mee bezig. en ook daar uit blijkt dat de bevolking verdeeld is (gelukkig).

  en dan moet je al die arme stumpers horen hier op de site.
  de meeste komen waarschijnlijk uit holland, en daar zijn enkele zeker met me eens. al doe arme surinamers kunnen maar alleen toekijken en aanhoren ,wat voor een stelletje boeven ze als vertegenwoordigers ze hebben. de ministers zijn totaal de bevolking vergeten ze denken alleen maar aan zich zelf.
  maar ze moeten nog even wachten want ze krijgen aandacht als er,of de verkiezingen beginnen. en dan zijn we alles vergeten en het hele show en toneel begint weer opnieuw.

  sterkte aan de surinaamse bevolking en de surined die daar wonen

  +31


  Maak melding

 10. Du stelt het volgende

  “wat ben je als niet durf en te laf ben om al deze wandaden te veroordelen een gek een idioot een demagoog een leugenaar ????”

  En deze grapjas en moreel corrupte leugenaar verwacht nog een serieuze antwoord, maar goed dan maar mijn antwoord.

  In ieder geval denk ik dat die persoon vele malen slimmer dan jou is, en zeker niet moreel corrupt als de mensen die Santokie en deze frontregering verdedigen, nou tevreden.


  Maak melding

 11. COLUMN,SOMARIA BIKHARIE.
  de ndp heeft mij misbruikt, bouterse heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van een oude vrouw hij heeft die vrouw misbruikt om een politieke tegenstander in diskrediet te brengen.naar het nu blijkt voelt de moeder van de doodgeschoten boyke bikharie zich flink genomen door de ndp die haar na het afleggen van belastende verklaring,niet heeft geholpen om een beter leven te krijgen je ziet zelf dat de ndp niet terugdeinst om oude mensen die het zwaar hebben te verduren hebben in de samenleving te misbruiken voor eigen doeleinde dit stuk gaat nog verder maar wat ik hiermee wil aangeven is hoe medogenloos de ndp en bouterse zijn het gaat om een vrouw van tachtig jaar die na het misbruiken gewoon bij het straatvuil is neergezet deze mensen zijn wolfen in schaapskleren als je naar de geschiedenis van bouterse kijk zie niets anders dat iedereen en alles misbruiken voor lijfbehoud een paar namen haakmat boereveen horp jules die met hangende poten terug is gegaan en niet te vergeten de politiek die hij heeft gebruikt om aan de macht te blijven heveel regeringen en de arme jonge militairen die arm zijn achter gelaten zonder huis geen stukje grond niets en meneer leeft in een huis van miljoenen dollars en die domme idioten die aanbidden hem ,waarom maakt limbo geen progamma over deze misbruikte vrouw door de ndp waarom maakt hij geen progamma over die arme militairen die moeten hosellen om hun hoofd boven water te houden maar als het gaat om deze regering verder onder druk te zetten dan haald hij wel militairen naar zijn studio die een uitkering en medische hulp nodig hebben militairen de last hebben van PTTS het zijn allemaal mensen die door bouterse zijn gebruikt en met lege handen zijn achter gelaten laten wij het daarover hebben .


  Maak melding

 12. @ NA MI
  als jij het over morele zaken wil hebben kan het hoor, als wij het over moraal gaan hebben dan is bouterse en zijn aanhang de laaste die moeten praten ik weet niet wat jij verstaat onder moreel, coruptie heb je overal in de wereld dus wat dat betref is suriname niet de eerste en ook niet de laaste land in de wereld waar er coruptie is nog sterker in de ndp zitten nu met zijn mammoetblok de grooste coruptelingen dus hou je mond, ik zelf ben daar tegen kijk wat er in israel is gebeurd met olmert, nu komt het als je het opneemd voor iemand die land en volk heeft bedrogen en nog doet mensen zonder proces heeft vermoord en niet voor de rechter komen opdagen dat is moreel verwerpelijk iemand die niet weet wat normen en waarden en het recht om te leven is, luister no NA MI mensen die bouterse hier verdedigen moeten hun smoel dicht houden over morele kwestie het zelfde zeg tegen mensen die daden van hitler verheerlijken ,als jij deze mensen slim noemd dan ben ik liever dom weet je ik heb vaker gezegd dat ik geen fronter ben maar een surinamer in hart en nieren en een felle tegenstander van bouterse dat doe ik vanuit mijn morele overtuiging en rechtsgevoel en gevoel voor normen en waarden en dat kan ik niet van julie zeggen die het opnemen voor iemand die jou land kapot heeft gemaakt en nu nog steeds durf te zeggen op de podium dat hij de redder van suriname is dan moet je heel dom zijn om dit te geloven ik vergelijk de aanhangers van bouterse met een zekte wachten op een trein die nooit aan zal komen . a.u.b NA MI


  Maak melding

 13. Ja, ja ik ken dat hoor Du, jullie zijn NOOIT Fronters, maar jullie denken als fronters, jullie praten als fronters en jullie gedragen je als fronters maar als het puntje bij paaltje komt dan ben je geen fronter., hou je zelf voor de gek.

  Je bent een hypocriet en door en door moreel corrupt, naar jou zeggen hou je van Suriname maar ik heb je nogsteeds geen afstand zien nemen van de moreel corrupte bende in Suriname die zich front coalitie noemt, ik heb je nogsteeds geen afstand zien nemen van de witwasser en moordenaar Santokie. Ik lees alleen Bouterse dit en Bouterse dat denk je dat je hiermee je liefde voor Suriname toont, niet dus. Als je liefde voor Suriname wil tonen moet je ALLES wat misgaat veroordelen.

  Deze front regering is de grootste moordenaar van Suriname,ik las gisteren 60 levensberovingen in eerste kwartaal, ik las van de week kwik gehalte hoog bij inheemsen, ondanks de regering het al wist en de onderzoeks resultaten geheim heeft gehouden, inmiddels zijn er al doden gevallen en kinderen die misvormd zijn geboren.

  Dit zijn echte moordenaars en ze gebruiken geen geweren maar zorgen ervoor dat dit alles in jou geliefde Suriname kan gebeuren.


  Maak melding

 14. Du, je hebt niet door dat Asruf Muradin, gewoon verzonnen heeft dat Somaria Bihkarie gezegd heeft dat ze misbruikt is.
  Asruf Muradin verzint verhalen in zijn huis in den haag.
  Hij is geen jouranalist.Die vrouw heeft die onzin van Muradin nergens beweerd.Asruf Muradin schrijft fictie.


  Maak melding

 15. ja heer minister gelijk heeft u maar als ik
  met mijn eigen ogen moet zien dat er op 250m
  afstand van de asamble naast het presidentieel paleis hoe er word gebased,nou
  het roer moet om maar war naar toe?
  nee,ik loop achter want dit is gewoon ons eigen gedoogd beleid in denken en doen.


  Maak melding

 16. Beste mensen, laten we gewoon elkaar in de waarde laten en met zijn allen moeten beanmen,wat altijd bewezen is:Suriname is een mooi land;maar we hebben de meest verderfelijke politici,die je kan vinden;zowel de coalitie als de oopositie. Wie er ook;op welke wijze aan de macht komt;het blijft hetzelfde! Other flies,but the same shit!!!!!!
  Ik wwet 1 ding:wie de bal kaats,moet hem terugverwachten! Dus Bouta heeft de bal teruggespeeld gekregen;1-0 Santhoki. Maar Santhoki zal straks met 1-0 achter staan tegen Biervliet,als de rechterlijke macht integer is(niet bewezen feiten). En straks nog meer,als al die andere politiefunctionarissen(genoemd door RMD leider;;remember?) naar de rechter stappen tegen Santhoki wegens discriminatie en belemmeren van bevorderingen,etc.
  Santhkoi mag nog even genieten van zijn phyrrusoverwinning.Maar time will tell; Wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!

  LEUVIE


  Maak melding

 17. DU ik vraag me af hoe lang het geleden is dat jij Suriname met een bezoekje “vereerd “hebt.
  Anders kom je niet met je kul verhalen hier.
  Vlak onder de volkvertegenwoordigers hun neus wordt er flink gebouwd,jawel door drugsdealers,maar geen haan die er naar kraait,zie de bouw van Ajoeba,niemand die zich afvraagt waar had die gozer het geld vandaan,als je hier in Nederland woont moet je weten dat er een lik op stuk beleid heerst,alle opgepakte drugscriminelen worden helemaal uitgekleed hun bezit wordt zonder pardon in beslag genomen,als wel en goeddenken mens moet jij je dat af kunnen vragen,waarom PaTokkie de kleine crimi`s aanpakt en de grote vissen vrijelijk laat zwemmen.
  Kom niet iedere keer hier recht praten over jouw o zo geliefde schorems wat zo krom als wat is.


  Maak melding

 18. Heet jij soms ook Du,Neus?
  Ik doe wel degelijk mijn burgerplicht en jij?
  Neen dus,je bent steeds bezig onzin te verkondigen hier in Nederland,ik weet zeker dat,als jij eens 1keer in Suriname zal zijn jij je ogen zal sluiten voor al het onheil dat deze achterbakse regering doet,ik kan er over meepraten wegens mijn werk zit ik zeker voor 7 maanden in Suriname,ik luister naar de man in de straat probeer alles te rappoteren,maar geloof me er wordt totaal niets aangedaan let maar op binnenkort komen er rapporten over de wantoestoenden en het sjoemelen met gemeenschapsgeld geld.Ik klets niet zomaar uit mijn nek zoals jij en Du,weten nergens wat vanaf maar zijn er als de kippen bij om anderen in jullie “denken”mee te krijgen.
  DUS JA IK DOE MIJN BURGERPLICHT.


  Maak melding

 19. meneer mccourt
  jij reageerd net als de rest niemand mag kritiek op bouterse hebben en zijn 25 jaren revolutie want dat moeten wij vergeten en niemand mag zich afvragen hoe het komt dat dit land in 28 jaren honderd jaren achteruit is gezet iedereen weet dat in suriname coruptie is maar was het niet bouterse die met zijn staatsgreep daar een einde aan zou maken wat rest hoge staatsschuld bouterse is een rijke man en suriname zit met het probleem, ik heb bewust voor gekozen om in nedrland te wonen en daar heb ik geen spijt van maar suriname blijft mijn land voor altijd daarom vind ik het heel jammer dat waneer mensen kritiek op bouterse hebben kritiek die op feiten berust worden jullie kwaad bouterse heeft niets goed voor suriname gedaan hij en bosje en nog meer van boeven waar heeft bouterse en bosje al die miljoenen gelaten inplaats dat hij het volk te vreten gaf kocht hij wapens om oorlog met zijn eigen bevolking te voeren het probleem met de aanhang van bouterse is dat iedereen liegt en jullie zij de enige zijn die het aan de juiste eind hebben maar met echte feiten komen nee hoor zo de baas zo zijn aanhang dus mccourt geef mij een hele grote BREAK hoor. suriname wil geen dictator meer dat heeft dat land naar de afgrond geleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES