Zaak Surinaamse minister versus Bouterse gestart

24

PARAMARIBO, 16 sep – Het kortgeding dat minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi heeft aangespannen tegen ex-legerleider Desi Bouterse, is aangevangen. Beide partijen krijgen van de rechter twee dagen de tijd hun pleidooien voor te bereiden.

Dat neemt niet weg dat het nog weken kan duren. Bouterse zal zijn beschuldigingen hard moeten maken die hij recent uitte tijdens een politieke bijeenkomst. “Hij zal nu de bewijzen moeten aandragen. Het is makkelijk publieke figuren te beschuldigen, maar nu moet het er wel van komen”, zegt Santokhi’s advocaat Fred Kruisland. Santokhi is onder meer beschuldigd van het onderhouden van relaties met drugscriminelen.

De rechter heeft het verzoek afgewezen van Bouterse’s advocaat om de zaak uit te stellen. Volgens Kruisland is dit niets anders dan een vertragingstactiek, zoals in het proces rond de Decembermoorden. “Die strategie is toch ook in andere zaken te zien: Rek de zaak zo lang mogelijk, zodat het uit het geheugen van het publiek verdwijnt,” aldus Kruisland. Hij hoopt op een spoedige afronding.


24 REACTIES

 1. Eerst een grote bek opzetten , met een heleboel sensatie uitspraken, beroering wekken , en als t er op aankomt dan vragen om uitstel.
  Hoe opvallend is dit niet. Ik bedoel maar als je zo een vent bent , staat voor en achter de uitspraken die je “en publique”doet , be a man about it en verschuil je niet achter een uitstel. Als iemand zeker is van z,n zaak , dan ga je z.s.m naar de rechtbank en overleg je de zgn “bewijzen”. Of moeten de sensatie kreten /uitspraken nog gefabriceerd worden, en op papier gezet voor de rechter?


  Maak melding

 2. Baja, laat het dan een les voor politieke topfiguren zijn dat we geen vermoedens (of wensen) publiekelijk op het hoogste toneel afschilderen als feiten.


  Maak melding

 3. Cafebaas je dronkemanspraat moet je nu nuchter voor de rechter onderbouwen .als je dronken ben denk je alles te kunnen roepen .Je deinst er niet voor terug het moederleed van een oude vrouw te misbruiken om je hachje te redden en een ander te besmeuren .hoeveel bloed heb jij aan je handen cafebaas bouterse ?


  Maak melding

 4. Hopelijk hebben wij in Suriname voldoende rede en woorden om elkaar te bekampen. Als die zijn uitgeput vrees ik namelijk het ergste. Wij verschillen geen haar van Zimbabwe waar ze als hyena’s met elkaar omgaan!


  Maak melding

 5. Dit is echt klasse justitie.
  Omdat Chan en Bouta een conflict hebben kan er op korte termijn een rechtzitting worden gepland. Wanneer een doorsnee burger een kortgeding zitting wil, duurt het maanden cq jaren voordat een zaak op de zitting kan komen.
  Over rechtzaak gesproken!!!!!!!!!!!!
  grote toneelopvoering.


  Maak melding

 6. hij gaat weer niet komen opdagen die laffe hond enige wat hij kan doen is zijn volgelingen oproepen om naar ocer te komen om ze daar te hersenspoelen of bij zijn holmaatje limbo tegaan deze man bouterse weet niet wat recht wet orde en fatsoen normen en waarde zijn en die idioot kanhai laat zich gebruiken het zelfde doet hij met limburg die heeft zijn lot aan die van bouterse verbonden schandalig van journalist die een prijs in suriname heeft gewonnen deze man is naar mijn mening niet onafhankelijk hij is eerder partijdig een journalist die te nauwe banden heeft met een moord verdachten kan nooit goed zijn want dan ben jij makelijke om te chanteren ik vraag mij af hoe hij een progamma kan maken waar hij de schuld of de onschuld van santokhi wil bewijzen terwijl jij heel goed bevriend ben met bouterse een vraag aan de geleerden ???


  Maak melding

 7. Nr.1 je hebt groot gelijk. Moet zo iemand nou minister van Suriname worden???
  is hij een goed voorbeeld voor het volk??

  Bouterse het is tijd om te gaan rusten en van je pensioen te genieten in de gevangenis.

  Janny


  Maak melding

 8. ter aanvulling Du,
  Hoe kan je een radio station zich uitlenen voor dit soort pratijken terwijl het bewijs last splinter dun is. Dit is een ramp voor Sky.
  Limbo een les voor de volgende keer blijf neutraal.Dit is niet goed voor sky


  Maak melding

 9. Het wordt nu tijd dat de veroordeelde drugdealer met de bewijzen op tafel komt bij de rechter. Anders heeft alles wat hij zit uit te kraaien helemaal geen waarde.
  Deze rode Ronnie Brunswijk moet nu eindelijk gaan beseffen dat in een rechtstaat zaken worden beslecht bij de rechter en niet in het Fort Zeelandia of in OCER.


  Maak melding

 10. Dan ga jij nu scenario van de rechter zien.
  Poppenkast Rechter..huize VHP.
  Want mi sabi VHP din boy’s din miki dikki tu.
  NPS din boy’s ach… wat jammer… zij weten niks van geld…din lobi soso centjes.(het liefst koper cent)


  Maak melding

 11. Bouterse zal eindelijk gebruik maken van de middelen die “onze” rechtstaat hem bied. En let maar op hij zal het weer bewijzen hoe deze zg leiders met schone vingers toch meer bloed en coke aan hun vingers hebben dan wat het overgrote deel “domme” volk denkt.
  Suriname is heel groot maar de gemeenschap is klein dus wij horen veel maar kunnen niets zeggen of doen want deze leiders hebben een bepaalde methode om “vieze zaken ” die bekend worden middels een proces in een doofpot te doen.
  Kijk maar naar 1. Balesar
  2. Gilds
  3. Brunwijk
  4. Somohardjo
  5. Zoon somohardjo
  6. Broertje mangal mansaram
  7. Jong tjien fa
  8. Chiragalie
  9. Hildenberg

  wie een beetje de gang van zaken volgt in Suriname zal weten in welke ” foute zaken” boven genoemde mensen betrokken waren.
  Ik hoop van harte dat recht zal zege vieren in deze zaak van Santhokie want er moet een einde komen aan dit zogenaamde goed beleid terwijl de criminaliteit zich verplaatst heeft naar de regeringsleiders de goede nagelaten.Want omdat ze in het machtscentrum zitten wordt alles voor ze geregeld om hun straf te ontlopen


  Maak melding

 12. Gut O Gut Du,pas op dat Bouterse je laat belanden in een inrichting voor geestelijke gestoorden,nogmaals 90% van het Surinaamse volk is pro Bouterse,dus alles wat je nu raskaalt is waisting time,jongen ga een andere obsessie zoeken,probeer je gal op Pa Tokkie eens te spuwen of op Brunswijk voor mijn part.
  Wacht maar af tot het kortgeding je oren zullen klapperen van wat je allemaal te horen zal krijgen,Pa Tokkie zal zijn bil nog eens ernstig verbranden.


  Maak melding

 13. Maar o ja,Du,het was dezelfde Limbo die Brunswijk heeft geintervieuwd,dus zo pro Bouterse is hij echt niet,Brunswijk gaf toen af op zijn eigen regering,meneertje had de moed zo tussen neus en lippen door te zeggen dat hij absoluut niet weet wat er in het land gebeurt en wat er onder het volk speelt.
  Dus Du wat kom je hier vertellen ,moet dan iedereen tegen Bouterse zijn?Ben je zo een democraat dat jij wil dat iedereen en dan ook iedereen achter deze valse geboefte regering van je staat?
  Zie de Telegraaf,die zijn pro en pro Verdonk en Wilders,ga je ook daar tegen ageren,beter van wel want hier woon je en eet je,met Suriname heb je in princiepe niets te maken,want je hebt geen stemrecht daaro,ga hier de Nederlandse regering ter verantwoording roepen wat ze jouw soort in de slavernij hebben aan gedaan ipv steeds maar Bouta over al de schuld van te geven en jouw geboefte,regering,op handen te dragen.


  Maak melding

 14. Hai boterzacht…o o sorry ik bedoel boterse o jeetje ik krijg die naam niet utit mijn strot,maar goed je weet wel wie ik bedoel.Wat eeeeen bluffer toch.Ja mensen en zo trappen jullie in die hele sama-sama van kippen boutje. of anders gezegd duifje(duivenvlees heel veel veren maar geen vlees hebben) Die blaaskaak hij blaast een hoop maar maakt geen hoopje waar.Hoe zou je je nu voelen als symphatisant van deze bluf poker?Ik had gedacht dat het behoorlijk schieten zou zijn ,maar helaas jouw wijfje(bouta) geeft niet thuis.Wel kan ik jullie gerust stellen wij lijden niet allemaal aan gehuegen verlies. In de jaren 80 regeerde jullie voorbeeld Bouta)alleen maar met decreten.maar hij hoorde mijn creet en dat van anderen niet (dat hij moest opdonderen)welnu een van de decreten was dat vrouwen zelfstandig bepaalde handelingen mochten plegen. Vraag het hem maar, want hij schijn niet aan geheugenverlies te lijden a diediebrrrie .En trouwens dat Santhoki er niet in het land zou zijn or what ever het maakt geen …….uit Bouta is er wel want die kan alleen naar West SU.maar verschijnt niet in zijn oude vertrouwde omgeving nl DOMBURG.We zien hem graag komen/verschijnen mik oen lok ing op.Bouta joe na asie tere tidei joe e waai so tamara joe e tak so . En jaag je aanhangers maar lekker de kast op dan joe e go kibrie dan ie aanhang no man zie joe .Je bent een goed voorbeeld voor de jeugd die jou zo aanbid.Slampamper joe


  Maak melding

 15. Santohki die schuilt in het buitenland en komt zelf niet naar de rechtzaal. Wat een voorbeeld geeft Santohki. Hij wilt niet tot de pers praten.Maar ondertussen ontkent hij niet die jongen nodeloos te hebben neergeknald.


  Maak melding

 16. @nummer 19 frank mccourt.
  een paar dingen ter verduidelijking bouterse kan je niet vergelijk met verdonk en wilders omdat die mensen altijd rekening moeten houden met de democratie en recht en wetten ze leggen allemaal een eed af waar ze zich aan moeten houden en nog iets belangrijk ze hebben geen van ze bloed aan hun klauwen en over de telegraaf het is niet mijn krant zal het ook nooit worden maar de media in nederland zal naar mijn bescheiden mening nooit mee huilen met iemand die hun colega op een zeer laffe manier heeft vermoord daar gaat mij om maar jullie zijn meester in dingens uitleggen zoals het in jou straatje past het is toch over duidelijk dat limbo niet neutraal is hoe kan je als journalist de kant kiezen van iemand die jou land naar de afgrond heeft gebracht pers vrijheid heeft geschonden vakbonds leiders advocaten heeft vermoord hey luister wat jullie hier proberen te doen werkt niet althans niet bij mij want ik weet waar ik het over hebt ik ben niet voor front maar voor suriname en nogmaals de mensen die bouterse aan de macht in suriname willen zijn mensen die aan een hoge mate van geheugen verlies lijden.


  Maak melding

 17. Heel simpel, de mensen die Bouterse aan de macht willen.

  Hebben misschien graag dat de huidige front armoedzaaiers, criminelen, dieven, witwassers, drugsdealers, corruptelingen, moordenaars en leugenaars snel van het toneel verdwijnen, waarschijnlijk vind men Bouterse toch een beter alternatief, jij nu.


  Maak melding

 18. 21 wil je serieus genomen worden?

  Meen je echt dat dat je neerzet op dit forum

  Je schuilt voor de regen,maaaar je verstopt je anders

  Houd toch op met het niet verschijnen van de MINISTER kijk in je achterzak daarin zit de verdachte van de decembermoorden DDB.So get your self


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.