woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname niet blij met ontwikkelingen Caricom

Suriname niet blij met ontwikkelingen Caricom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 sep – Suriname is niet bepaald ingenomen met de recente ontwikkelingen binnen de Caribische Gemeenschap, Caricom en de Caribische sectie van de ACP groep van ex-kolonies. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. De verdeeldheid rond het sluiten van een Economisch Partnerschap, Epa, met de EU, geeft reden tot bezorgdheid.

De lijn van harmonische besluitvorming wordt duidelijk verlaten. Guyana’s besluit om de Epa niet te tekenen, staat haaks op de mening van de andere Caribische ex-kolonies. “Het zou mooier zijn geweest als alle Caricom-landen en mooier nog alle ACP-landen de Epa hadden ondertekend”, zegt Kraag-Keteldijk. Nu dat niet is gebeurd, is er werk aan de winkel voor de leiders.

De geest van gezamenlijk optrekken die de afgelopen jaren regionaal heeft geheerst, moet tenminste behouden blijven. “Zoals wij nu bezig zijn met de integratie binnen de regio, zou deze scheuring geen goede propaganda zijn”, aldus Kraag-Keteldijk. President Ronald Venetiaan heeft in Barbados de Epa getekend, tezamen met de andere staats- en regeringshoofden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES