Suriname moet meer rendement halen uit natuur

3

PARAMARIBO, 12 sep – Suriname moet meer zien te halen uit zijn natuurlijk milieu. Dit stellen specialisten en politici aan het eind van de internationale conferentie over financiering van duurzaam bosbeheer. Slechts pleiten voor financiering van conserveringsprojecten is niet voldoende.

Die lijn heeft de afgelopen decennia duidelijk geen zoden aan de dijk gelegd. Weliswaar zijn de biodiversiteit en het regenwoud in Suriname goed beschermd. Economische activiteit is zo minimaal dat de milieu-impact te verwaarlozen is. “Al verhogen we de productie en bosontwikkeling met nog eens vijf procent, dan nog kunnen we voldoen aan internationale normen”, zegt deskundige Sheila Bhairo tegenover de Ware Tijd.

Bhairo heeft de afgelopen geholpen bij de formulering van het Surinaamse standpunt. Er is ruimte voor meer rendement uit het regenwoud, dat het grootste deel beslaat van Suriname’s grondgebied. En wil er echt meer goodwill gewonnen worden van de internationale gemeenschap, dan moet die worden afgedwongen. Bhairo ziet dat eerder gebeuren als wordt opgetrokken met andere landen.


3 REACTIES

 1. Laat de wereld nu eens eindelijk betalen voor het behoud van bos.
  Eigenlijk hebben zij geen andere keus, want als ze dat niet doen zal Suriname op den duur gedwongen worden om het bos te rooien.
  Alleen voor niets gaat de zon op.


  Maak melding

 2. Tien-uur klokje verhaal.

  Soso bire furu tori of willen jullie de binnenland bewoners weer gaan bestelen.
  Of het bos uitzwepen.

  CLEAN SWEEP noh !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.