Minister van Justitie Suriname doorziet Bouterse

21

PARAMARIBO, 12 sep – Minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi heeft de opzet van oud-legerleider Desi Bouterse door. Die is er slechts op uit justitie te frustreren en daarmee het proces rond de Decembermoorden. De recente aantijgingen en beledigingen spreken boekdelen.

Onder meer de beweringen over drugslijnen in en rond justitie waren te voorzien. “We hadden aanvallen verwacht en die zijn er geweest en gaan komen. We zijn voorbereid en we hebben verschillende strategieën ontwikkeld om de aanvallen goed te pareren”, zegt Santokhi. Een van de strategieën is het kort geding wegens smaad en belediging dat tegen Bouterse aanhangig is gemaakt.

Overigens gaat het strafproces rond 8 december 1982 normaal door. Het Hof van Justitie moet nog beslissen over het verzoek tot wraking dat is ingediend door Bouterse’s verdediging. “Er zullen mensen zijn die zich niet willen onderwerpen aan de rechtsstaat, maar het proces van versterking van de veiligheid en de rechtsstaat gaat gewoon door”, aldus Santokhi.

21 REACTIES

 1. Ja ja Pa Tokkie,das een heel stomme smoes van je,denk je nou echt het Surinaamse volk met zulke soort stomme smoesjes in de maling te nemen,de tijd van bla bla bla is reeds lang voorbij,het Surinaamse volk is jullie leugens zat..Tjonge tjonge die slapjanus denkt slim te wezen.En als je nou toevallig geen min.van justitie was,wat was dan je smoes.


  Maak melding

 2. Dit is appels met peren vergelijken. Het 8 december-projekt is er evenals die keiharde feiten, die maar niet kunnen worden weersproken. Alles is zo toevallig.


  Maak melding

 3. Wij weten meer: maar als wij het zouden zeggen brengen wij land en volk in verlegenheid..(teveel vuile was naar buiten)
  En het buitenland zal lachen en toeslaan.
  Opa Ruro you sabi tu.

  Daarom Chandrie’ka tapu you smoelwerk…denk niet dat het alleen om jouw gaat….zuku probleem.(dan lopen wij allen straks als honden over straat)

  Maar als jij niet wil geloven…een klein tipje van de sluier…wie en wie hebben zich in de politiek gekocht…van A tot Z…zelfs adviseur enz… enz…en met welk soort-geld Chandrie’ka VOORZICHTIG…..BOI LUKU BUN.


  Maak melding

 4. De minister heeft Bouterse ook door zoals Gilds dat had!!! In ieder geval is het wel zo dat alles wat op de berm gezegd wordt het onderzoeken waard is omdat het vaak al gebleken is dat heel wat van onze beleidsmakers en regeerders uitgekleed worden .In de eerste instantie wordt het fel tegengesproken en ontkend en na een niet te lange tijd komt het naar boven en probeert men het via de PG in de alom bekende hoek gezet nl. De vergeet hoek.

  Hopelijk zal het met deze kwestie niet zo zijn want deze minister heeft een heel belangrijke rol in onze gemeenschap


  Maak melding

 5. Dus jij gaat allerlei corrupte handelingen plegen en dan heb jij de durf 8 dec. als dekmantel te gebruiken.

  Chander jij bent een bijzonder mens.

  Ned. moet zich diep en ook diep schamen om met een schurk als jouw in zee te gaan.


  Maak melding

 6. Nederland moet zich diep schamen om met deze minister zaken te doen.
  Deze man is een geraffineerde schurk en hij loopt ook nog te moorden.


  Maak melding

 7. Ik vraag mij af waar Santohki het over heeft. Die man liegt gewoon. Het kan gewoon niet dat zijn vrouw een woning met perceel heeft gekocht en dat hij dat niet wist. Als Aziaat maakt het Santohki niks uit hoe rijkdom vergaard wordt, als het er maar is. Het hele politiekbestel verweven met het bedrijfsleven in Suriname is door en door corrupt enSantoki is gewoon deel van dit bestel. Niks meer en niks minder. Als vanwege corruptie in Suriname personen moesten worden opgesloten dan zat tenminste 60% van de ambtenaren achter slot en grendel en daartusen zouden heel veel politici zitten. Ik denk niet dat er in de Surinaamse politiek veel personen met schone handen danwel een rein geweten rondlope, want ook als je passief corruptie pleegt, je ziet het gebeuren en doet niks, ben je schuldig. Bestaat gewoon niet. Weinig tot geen die kan zeggen “olwas mij handen in onschuld”. Iedereen is chantabel in de Surinaamse politiek, vooral daar politiek en bedrijfsleven nauw verweven zijn.
  Iedereen weet van iedereen en dus wordt er niks gezegd en gaat het allemaal gewoon verder. Het zou mij niet verbazen als de gehele justitietop op de een of andere manier zich ook zou hebben ingelaten met activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Santokhi heeft in elk geval de hele top van het justitieel gebeuren beplakt met zijn soortgenoten en is ook omringd door soortgenoten zoals Punwasi, politiecommissaris Mathoera en noem maar op, waardoor er toch een soort beschermingsmuur is opgetrokken tussen hen en de rest. Maar als de Duitse muur kon worden neergehaald hoeven deze lui zich dus ook geen illusie te koesteren dat zij onaantastbaar zijn. In het gevang zie je ook weinig tot geen hindoestanen, terwijl juist deze groep zich voornamelijk bezighoudt met drugshandel, fraude en corruptie en dit doet onder het mom van handelaar, parlementslid of industrieel. Het zou niks nieuws zijn als zij ook met de chinese maffia, die inmiddels ook in Suriname is gevestigd, zouden samenwerken. Het zijn immers allemaal Aziaten. Zo kun je in principe ook de Douanedienst kunnen doorlichten en dan zul je ongetwijfeld namen tegenkomen van lieden die tot bovengenoemde groepen zouden behoren. Hoewel ook vele douaniers dan in het gevang terecht zouden komen, want als er een dienst is die het land oplocht en besteelt, dan is het de Douanedienst. Aziaten of mensen van Aziatische afkomst bezitten immers de economische middelen.
  Neen, Santokhi is Aziaat, India ligt in Azie, en liegen is gewoon een manier van leven voor de Aziaat.


  Maak melding

 8. Niet alleen Santhoki, maar iedere koe van zondag heeft in de gaten waarmee die massa moordenaar bezig is. Ik vind het alleen belachelijk dat niet binnen 3 uurtjes beslist kan worden op die zinloze wrakingsverzoeken van hem.


  Maak melding

 9. Ik wil niks meer van deze Santokhi horen,Telkens wanneer er kritiek op hem geleverd wordt stapt meneertje naar de rechter.
  Hij probeert nu de aandacht af te wenden van zijn eigen falen en de banden die hij (zijn vrouw)met de onderwereld heeft…
  Van Bouterse weten we al, Maar jij wordt nog erger..


  Maak melding

 10. Surinamers zullen een keer een aanvang moeten maken met het vergeven en vergeten van zaken anders ben ik bang dat wij nooit aan de daadwerkelijke ontwikkeling van dit land zullen toekomen.

  Het komt ervan wanneer wij bij voortduring die splinter bij de ander willen ontdekken, daarbij voorbijgaand aan die elektrische paal in de eigen ogen.

  Forget about everything ande starting all over again!

  Per slot van rekening is de geschiedenis van de motor achter dit alles, namelijk Holland niet om over naar huis te schrijven. Let maar op, “de Surinamer die niet in het Hollandse gareel wilt lopen wordt per definitie gecriminaliseerd en wel zodanig dat wij het ook nog geloven.

  Lessons learned en stop ermee om Surinamers onderling te bekladden ten faveur van het hoge noorden.


  Maak melding

 11. Pinto

  Goed gezien,alle familie en vrienden van Bouterse worden economisch aangepakt in Nederland.
  Al heet je geen Bouterse, onze familienamen zijn in Nederland geregistreerd, dus is het eenvoudig te weten wie familie van wie is en als je ondernemer bent ben je gelijk verdacht.
  Resultaat, belachelijke belasting aanslagen en andere tegenwerking.


  Maak melding

 12. @9,

  Je hebt volkomen gelijk. Ik ben als nakomeling van mijn Aziatische voorouders ontzettend trots op al dat gelieg, gekonkel, gedraai en alle negativieit die jij nog meer kunt opsommen.

  Ik zal mijn mond houden over al die positieve ontwikkelingen van het Negroïde ras.


  Maak melding

 13. Waarom heeft Santoki niet een stuk (heel groot) aan Somo gevraagd. Dan zou het binnen 1 dag geregeld zijn. Het is een cadeautje aan Santoki geweest van die crimineel.


  Maak melding

 14. Deze laffe minister verwijst naar zijn advocaat en kortgeding voor reacties. M.A.W. hij kan niets weerleggen en hoopt door de etnische getinte justitieel apparaat beschermd te worden. Hoe kan een minister die van criminele feiten wordt beschuldigt naar zijn advocaat verwijzen, volgens mij hoort er juist een parlementair onderzoek te komen of wat dan ook, weet je wat laat maar …. parlementair onderzoek, rechtsstaat enz. enz sorry maar ik dacht dat dit alles zich in Nederland afspeelde.


  Maak melding

 15. sheriff en de baas.
  Samenvatten stel ik dat de ndp het niet beter kan doen dan de front. de IMF is lovend over front,alleen ndp-ers die niet aan de macht zijn spuien kritiek. het is in al DE jaren die de junta van de baas en de regering van jules niet voorgekomen dat er enige econimische groei was te zien.integendeel waren alle potten leegeroofd en suriname had een slechte naam bij de IMF. de bevolking lijkt in te tuinen in de woordenbrij van de baas. hij geeft de bevolking precies wat die nodigd heeft. vertier op een lage wijze door prive aanvallen op de minister uit de frontregering. wat is nou prive en wat is gemeenschapsbelang? prive is als mensen met eerlijk verdiend geld een transactie aangaan.gemeenschapsbelang is als baas binnen een jaar na de onwettige geweldadige overname waarbij een monument, het hoofd bureau van politie, is vernietigd, kans ziet om met gemeenschapgeld een huis van een miljoen amerikanse dollars te kopen. hoe kwam baas aan dat geld? te meer hij streed voor een vakbond binnen het leger en voor loonverhoging voor alle militairen . een ieder die gemeenschapsgeld aanwend om prive spullen te kopen mag om rekenschap worden gevraagd zonder dat die kan terug vallen op prive kwestie . mooier kon asruf het niet verwoorden. wat ik nog erbij wil zeggen is dat de bouterse aanhang net een zekte zijn ze zijn verdoofd van domheid maar eens worden ze wakker hopen dat het niet te laat is .


  Maak melding

 16. gillie,

  Kijk maar naar overheidsinstellingen enkel beplakt door jullie negroide soort.
  Kijk maar alleen al naar zanderij onbeschofte en ongeschoolde bosjesmannen die werken op een internationale luchthaven.
  Het land krijgt meer een afrikaanse imago.
  Zie de vlag, volkslied, universiteit, de hoofdstraten en binnenkort wordt de wanicastraat gewijzigd in mr. e brumastraat en ga zo maar door.

  Wees niet jaloers als jullie bepaalde competenties niet bezitten wat bij de aziaten wel genetisch is aangelegd.
  probeer geen wrok te koesteren en probeer ze niet te dwarsbomen. Maar probeer ermee te leven als je het goed onder controle houdt kun je lang genoeg leven.


  Maak melding

 17. iemand hier die schrijf ik wil niets meer van santokhi weten want iedere keer stapt hij naar de rechter toen ik dit las vroeg mijn zelf af zijn surinamers zo dom of kunnen ze niet helpen wees blij dat hij dat doe er zijn tijden in suriname geweest waar bouterse over jou leven kon beslissen was bouterse maar naar de rechter gestapt op 8 december dan hadden vandaag een heel andere suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.