Pensioen Surinaamse ambtenaar nu waardevast

5

PARAMARIBO, 11 sep – Het ambtenarenpensioen is vanaf nu waardevast. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Er komt een soort uitkering die regelmatig zal worden aangepast. De maatregel volgt op lang wikken en wegen.

Een voorname barrière vormden de kosten. Die zijn nu berekend op ruim anderhalf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vierhonderdduizend euro) per jaar. “Er zal gewerkt worden aan herziening van het pensioenstelsel en –fonds, dat uiteindelijk zelfvoorzienend moet worden”, zegt Hassankhan tegenover de Ware Tijd. Tot nog springt de overheid steeds bij.

Door de inflatie de afgelopen decennia is het pensioen danig uitgehold. Periodieke verhogingen hebben niet bevredigend gewerkt. Gepensioneerden hebben zich vaker beklaagd over hun sociale omstandigheden. Onlangs heeft een herregistratie plaatsgevonden van gepensioneerden, vanwege de onoverzichtelijkheid van de overheidsadministratie.

5 REACTIES

 1. Ik zou graag kennis willen nemen van de regeling.
  Reden: ik wil weten wat Suriname verstaat onder waardevast.

  Onder waardevast versta ik in ieder geval dat de pensioengerechtigde in geen geval in koopkracht achteruit mag gaan. Dit betekent dat de jaarlijkse verhogingen van het pensioen ten minste gelijk moet zijn aan de inflatie.
  Dat wil ik in de praktijk meemaken.


  Maak melding

 2. Het wordt eens tijd om de ouderen in Suriname beter te waarderen.

  Niet alleen de ambtenaren, maar eenieder.
  Het werk wordt niet alleen door ambtenaren uitgevoerd.

  De ouderen zijn allemaal Surinamers die hard gewerkt hebben.

  Jongeren, worden als het goed is eens ook oud(er)


  Maak melding

 3. Dit besluit is niets meer dan gerechtigheid.

  Hopelijk zullen wij niet meer meemaken dat eens zo plichtsgetrouwe gewezen dienders uit pure arrenmoede allerlei baantjes ver beneden hun status moeten aannemem. Loten verkopen hoeft dan niet meer.


  Maak melding

 4. we moeten ons afvragen hoe het komt dat de pensioen in waarde is gedaald en waar dat geld is gebleven hey, nee je mag niet zeggen dat we dat te danken hebben aan die klote revolutie onze sterke gulden in waarde gedaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.