Ordening Surinaams binnenland langdurig proces

11

PARAMARIBO, 11 sep – De ordening van het binnenland is een langdurig proces. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Om orde en gezag duurzaam terug te krijgen, zal stug moeten worden te werk gegaan. De operatie Clean Sweep is dan ook geen ad hoc maatregel.

Dat zal ook te merken zijn de komende tijd wanneer leger en politie gestuurd worden naar verscheidene afgelegen gebieden. Met de aanpak van illegaliteit in het Benzdorp-gebied zijn de eerste stappen gezet. “Maar we gaan door om de ordening erin te krijgen. Het is een probleem dat jaren gegroeid is, dus mag men niet verwachten dat het binnen een dag opgelost is”, zegt Santokhi.

Vooral de goudwinning op kleine schaal brengt veel illegaliteit met zich mee. Prostitutie, roof en corruptie tieren welig op menige verre plek. Door de jaren heen lijkt meer de wet van de jungle te gelden dan geregeld gezag. De overheid loopt ook miljoenen Surinaamse dollars mis aan belastingen, daar niemand precies weet hoeveel gouderts omgaat. “Ik verwacht een behoorlijke ordening binnen vijf jaar”, aldus Santokhi.


11 REACTIES

 1. Heel goed Santoki.

  Deze man heeft gestudeert en denk op een ander niveau dan die para,s in Suriname die ook op hoog niveau hebben gestudeerd.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

 2. Beste Sranangmangs,

  Ik heb problemen met het begrip clean sweep. Vooral als het om mensen in dat gebied betreft. Ik vind dat orde en gezeg hersteld dient te worden, maar dan vanuit een breedkader. Verder weet ik nu niet als deze minister de uitstraling heeft en deze uitspraak kan veroorloven in het licht van de recente geruchten of signalen betreffende zijn betrokkenheid aan duistere zaken.

  Sranangmangs
  Tang Boeng


  Maak melding

 3. Maar we gaan door om de ordening erin te krijgen. Het is een probleem dat jaren gegroeid is, dus mag men niet verwachten dat het binnen een dag opgelost is”, dit zegt Santokhi.
  Wat een ezel is die man. Eerst lang wachten en profiteren en nu opruimen. Zeker reeds genoeg verdient. Die ezel had eerder meoten beginnen. Of weet hij niet hoe het in de praktijk werk. Dit gaat het land heel veel geld kosten en indirect de bruger. Hij had veel eerder moeten beginnen. Maar ja. te weinig ervaring.

  Geirriteerde burger


  Maak melding

 4. “De ordening van het binnenland is een langdurig proces”

  Terecht opgemerkt en goed dat Santo dit op de kaart heeft gezet.

  Het is in de eerste plaats een verandwoordelijkheid van Binnelandse Zaken. Immers het gaat om binnenlandsbestuur. In het kader van de decentralisatie had dit op de kaart meten staan. Maar inmiddels is het enorm uit de hand gelopen dat sprake is van wetteloosheid en Santo wel moest ingrijpen.
  Clean Sweep is dan ook niets meer dan de ergste uitwassen aanpakken. ( Kwik, grootschalige prostitutie, machtsmisbruik, banditisme, belasting ontduiking)
  Door het probleem om de kaart te zetten heeft Santo als geen andere bereikt dat de regering en assemblee met hun neus op de feiten gedruk worden, nml: “Dat ze eindelijk eens zich als echte politicie moeten gaan gedragen en gaan regeren”.

  Ben dan ook heel blij met deze actie want het is mogelijk de manier om regering en DNA eindelijk eens zo ver te krijgen dat ze gaan werken voor hun geld.


  Maak melding

 5. Binnenland en ordening (beschaving) inheemsen uitgezonderd is water naar zee dragen. Je kan ze onderwijzen met alle moderne leermiddelen maar het helpt niet.
  Het probleem is een genetisch probleem en dat kan je enkel oplossen met behulp van dna diagnostiek. Dezelfde problemen vind je ook als je vanuit paramaribo de atlantische oceaan oversteek in een rechte lijn dan kom je uit op het onbeschaafde continent uit.
  De benaming clean sweep voor beesten is overigens terecht.
  Mensen dit is realiteit ik hoop niet dat ik kwetsend ben maar is de waarheid. Denk er goed over na voordat je je energie verspilt.
  Een goed weekend gewenst.


  Maak melding

 6. Als we letten op de vooraanstaande posities op het betreffende ministerie dan is er ten behoeve van de binnenlandse broeders geen sikkepit te verwachten.

  Wie houdt wie voor de gek. Wanneer gaat dat etnisch en hokjesgedoe op die ministeries een keer BOSSEN?

  Hoelang nog????


  Maak melding

 7. Je hebt personen die alleen maar reageren op andere etnische afkomsten wanneer die op een negatieve manier in het nieuws komen.

  Wanneer ze, bij negatieve berichten over hun eigen etnische afkomst horen te reageren, dan zijn ze niet thuis.

  Deze personen wijzen maar al te graag met het beruchte vingertje naar de ander, zonder de hand eerst in eigen boezem te steken.

  Deze personen zijn zelf etnisch bezig duidelijk denkend in hokjes, zonder het zelf te beseffen.

  Overal op de wereld kom je dit soort mensen tegen.
  De mens is een verfoeilijk individu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.