zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurLezing 'Suriname in beeld' in Amsterdam

Lezing ‘Suriname in beeld’ in Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Op donderdag 16 oktober 2008 aanvang 15.00 uur vindt de lezing ‘Suriname in beeld’ plaats in de Leeszaal van de KIT Bibliotheek. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad.

Janneke van Dijk, voormalig conservator historische fotografie van het Tropenmusem Amsterdam, tevens co-auteur van het boek “Augusta Curiel: fotografe in Suriname 1904-1937”, geeft een lezing over de tot standkoming van dit boek, en zal ook een beeld schetsen van de geschiedenis van de fotografie in Suriname vanaf 1900.

Augusta en Anna Curiel golden in de eerste helft van de vorige eeuw als de meest toonaangevende fotografen in Suriname. Twee ongehuwde zusters uit de betere kringen van Paramaribo, die in hun eigen onderhoud voorzagen door middel van een zelfstandig beroep. Als de dames ‘Curiel’ stonden ze bij iedereen bekend.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. een goede zaak dus ga ik naar toe om te gaan horen over de geschiedenis van mijn geboorte land sranang.een prachtig land met veel mogelijkheden alleen die politici maken een zootjes ervan.wie dan ook aan het bewind komt is alleen maar zakken vullen en snel weer verdwijnen.of het bosje/bouta/vene het maakt niets uit alleen maar eigen belang.
    stelletje zakken vullers.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES