vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse siervogels in koffer op Schiphol

Surinaamse siervogels in koffer op Schiphol

-

Does Travel - naar Suriname

Controlediensten op de luchthaven van Schiphol hebben zondag een partij beschermde siervogels in beslag genomen. Ze zaten verstopt in een koffer die met een vlucht uit Suriname was meegekomen schrijft het Algemeen Dagblad.

Medewerkers van de douane troffen de vogels aan in kleine transportkooitjes in de koffer van de drie vrouwen. De diertjes moesten het stellen zonder zitstok, water en voer. Onderzoek leerde dat het ging om Surinaamse siervogels.

Volgens de krant behoorde de koffer toe aan drie vrouwen met de Nederlandse nationaliteit, die verklaarden niets van de smokkel te weten. Toch kregen ze een proces-verbaal mee wegens illegale invoer van internationaal beschermde diersoorten, overtreding van de Flora- en Faunawet alsook die voor de gezondheid en het welzijn van dieren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Mensen die geen respect tonen voor dieren, zou men moeten opsluiten in hokken, waarin zij zich nauwelijks kunnen keren, niet kunnen zitten en liggen en zonder eten en drinken.
  Leren ze het gelijk af.


  Maak melding
 2. Wat zijn beschermde siervogels? nooit van gehoord. Sranamangs moet de vogels zelf fokken en verkopen. In wild vangen ben ik tegen en ben voor het fokken (kweken). Rijke landen verdienen veel aan onze vogels en we krijgen niks voor terug. Ene kant beschermen en aan de andere kant word veel geld verdient.


  Maak melding
 3. Dewanand, gelijk heb je. Suriname exporteert ook zangvogels, die wij in een hiepocriet nederland beschermt noemt. Apen en andere dieren worden door nederlanders geimporteerd en in dierentuinen war ze niet thuis horen geplaats, met de mom van daar zijn ze veilig. Het is niets anders dan voor menselijk vertier en geld mee te verdienen. Kijk maar naar blijdorp in Rotterdam, zijn bijvoorbeeld de haaien ook bedreigde diersoort dan ? Nederland mag het doen en een ander land NIET. gelul is dat.


  Maak melding
 4. Deewanand,

  Welke vogels exporteert Suriname…. kun je er een paar opnoemen (beschermde). En hoeveel vogels moet je exporteren, en als je exporteert wat verwacht je dan terug te krijgen.

  Dit zijn gewoon 3 donkerkleurige vrouwen geweest met Nederlands nationaliteit. Deze dames zijn geholpen op zaderij, waar alles nog mogelijk is.
  Ze hadden deze mensen moeten opsluiten en geen eten en drinken geven dan komen ze er zelf achter hoe dat is.

  pengel


  Maak melding
 5. Goed dat er controlle zijn : de ene keer siervogel/zangvogels,de andere keer sterke witte poeder uit Colombia/af en toe goud.De meeste zijn net een hamsters:ze nemen zoveel mogelijk sranangsanie mee in de tweede koffer(bepakt en beladen de cabine in).Smokkelen is niet gebonden aan nationliteiten…


  Maak melding
 6. Het draait hier niet om import of export! Het draait hier om het feit dat kleine vogeltjes 10 uur lang in een koffer zitten opgesloten zonder voedsel, water en wat te denken van de hevige turbelentie. Waarom hebben mensen altijd een antwoord klaar…Als Suriname zoveel vogels zou exporteren denken mensen dan echt dat Suriname er niks voor terugkrijgt? Natuurlijk krijgt Suriname er veel voor terug mang…Het is alleen dat het niet de burgers treft maar ten alle tijden de regering…het maakt niet uit wie aan de macht is .. 1 pot nat; ieder zijn eigen mening (alhoewel mensen wel vergeetachtig zijn en de tijd van isolement, voedselbonnen en pina in Suriname gewoonweg vergeten)


  Maak melding
 7. wie wilt voor mij levenden kwie kwie hier heen smokkelen; dan kan ik eindelijk samen met dewanand een vis kwie kwie bedrijf beginnen. de man van exotis uit delf; ene heer bhoejarie heeft van de blanken in nederland geen vergunning gekregen om dit van de grond te krijgen; dus moet iemand het onder het mom van siervis stiekum naar nederland smokkelen en kwie kwie telen…….elke surneds droom wilde nachten om een echte kwie kwie te kunnen eten….


  Maak melding
 8. Wordt het niet tijd dat Suriname mooie vogels importeert vanuit andere landen.
  kleine zang vogels zijn een goed begin.
  En voor alle zwart blank kijkers. De vrouwen waren niet zwart en niet blank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES