Kortgeding Santokhi tegen Bouterse

25

PARAMARIBO, 10 sep – De Surinaamse minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, zal vandaag (woensdag) via zijn raadsman een kort geding aanspannen tegen Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP). Dat heeft Santokhi’s raadsman, Freddie Kruisland, dinsdag bevestigd tegenover Radio ABC in Paramaribo schrijft De Telegraaf.

Bouterse wordt beschuldigd van belediging, laster en smaad. Ik zou het zeer op prijs stellen als Bouterse in de rechtszaal komt waarmaken wat hij heeft gezegd”, aldus Kruisland. Hij doelde op het wegblijven van Bouterse bij zittingen rond het 8-decemberproces.

Bouterse beschuldigde tijdens een NDP-vergadering in het weekend minister Santokhi onder andere van het onderhouden van banden met drugsdealers en andere criminelen.


25 REACTIES

 1. Let op RMD vetrekt naar Suriname en dat vliegtuig zit vol met strakke gezichten die op Zanderij worden opgehaald door een stoet wagens.
  Toen ik als MP op Zanderij werkte kwam deze man altijd met een groep van soms dertig tot 50 man.
  Ga naar VOS dan zie je al die officieren bij hem aan tafel zitten,zet een foto van Bouterse naast die van hem en je ziet alleen kleur verschil, zelfs dat gemenelachje hebben ze het zelfde.
  Ik heb deze man oook bij de vorige en huidige bevelhebber gezien, vreemde figuur.


  Maak melding

 2. Mooi. Biggy Mofo moet maar eens goed de waarheid leren. De grootste crimineel uit onze geschiedenis denkt dat hij over iedereen laster kan uitstrooien en zijn domme achter ban, te geil op sensatie, is maar wat graag bereid om de meest stompzinnige leugens voor waar aan te nemen.

  Eindelijk iemand die DDB durft aan te pakken en op zijn plaats zet. 😆


  Maak melding

 3. De omgekeerde wereld.
  Van louche praktijken in de drugswereld verdachte en van 8 december moorden verdachte “politicus”, vraagt van de minister van J&P om zich te verdedigen tegen zijn aanklacht.
  Je zou het moeten zien in de orde van Lucky Luke in de gevangenis gestopt door de Dalton broers.
  Hilarischer kan niet!

  Das


  Maak melding

 4. Kortgeding Santokhi tegen Bouterse.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.>
  Tjantoki is gek velen in Su. weten dat hij een dief is……….HEBZUCHT.


  Maak melding

 5. Ik geef Chandrie’ka meer kans bij een corrupte rechter.(het liefst een VHP’er)

  Ik weet een ding: Op dit moment in Su. is alles gebaseerd op corruptie en dat komt door Front.
  Het wordt nog erger !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Je moet toch wat doen? Je kan het allemaal niet als een koude douche over je heen laten komen, alhoewel………..

  Me no know, met de vrijgekomen data durf ik mijn handen niet in het vuur te steken. Mi o brong zakelijk.


  Maak melding

 7. En nu kijken wie “laf” is cq wie de grootste “ballen” heeft!!! (de horoskoop van vandaag zegt)…DDB put your money where your mouth is,Santokhi wees voorbereidt op een rondje russisch roulette…

  Ready,Steady,Go


  Maak melding

 8. Salut/Saluut Elcommandante!

  Het moet niet zijn zal (vandaag) kortgeding aanspannen (zal vandaag is berefoeroe), maar moest zijn , heeft (vandaag) een kortgeding aangespannen tegen! Dan kunnen wij surinamers wat mee!het is pure retoriek. bedrijgingen met het aanspannen van kortgedingen. eerste kortgeding bedruiging was tegen surinaamse pers gelanceerd. En nu bedruigingen met een kortgeding naar de klokkenluider parlementariër D.D.B. in het wit was schandaal van familie santhokhi-Segebai!

  ps. Retoriek kortgeding-paniekvoetbal!

  Chauvinist!


  Maak melding

 9. Sranang mangs kruisland o phot santokhi moro
  ien probleem,dat santokhi sabie maar ja hij moet mee doen met zijn avocaat die je op eet,
  met zout, lekker mang zeg BOUTA ik heb bewijzen zwart op wit allemaal A4tjes, go a head all be back,Dat weet die kruisland en santokhi donders goed,rara aan wiens kant staat die sogenaamde rechter van su, ix raden bingo………want BOUTA spice wil het volk gek maken volgens hun vergeet 1ding niet alles wat BOUTA zegt komt uit… wordt vervolg.
  AFZ: RICO
  EX: Comando


  Maak melding

 10. Een kortgeding lijkt mij een goed begin, doch zal het een bodemprocedure moeten worden.
  Deze afleidingsmanouvre is niet meer dan een holle biervat want ook in Suriname is vrijheid van meningsuiting een recht.
  Aan de andere kant kan ook Bouterse een klacht wegens smaad en laster indienen aangezien het niet is bewezen dat hij op die dramatische dag in december 82 de trekker heeft overgehaald maar toch al 26 jaar daardoor wordt verguisd en beschimpt.
  Het beste wat Santikhie zou kunnen doen is de Nederlandse justitie verzoeken zijn bijna ex te horen in hoeverre ze wist met wie zij van te maken had.
  Maar ja daar zal de Nederlandse justitie zich voorlopig niet aan branden, het lijkt mij dan ook geen goede zet van Santokhi omdat er nu meer dan nodig is voor zijn positie naar buiten zal komen.
  Om eerlijk te zijn ben ik geen voorstander van ditsoort praktijken omdat ik liever zaken op diplomatieke wijze bewandel.
  Aan Santokhi zou ik willen zeggen, brada hou je trcs voor je want er zal geen aanhouding plaatsvinden in de rechtzaal omdat Bouterse niet lijfelijk aanwezig zal zijn.
  Als het goed is ben je ook geinformeerd dat de AT geenszins van plan is om in een prive kwestie op te treden, ook niet de groep die voor niets in Nederland is opgeleid en net terug zijn.
  Scenario,s mijn beste daar moet je eerder voor opstaan en niet het volk proberen mee te slepen.
  Dat je naar de bijkomende schade hebt laten informeren voor het geval dat er wel met geweld tegen Bouterse opgetreden moet worden is ook al geen geheim meer.
  Zeg liever dat je een dikke huid hebt en slik zoals Bouterse zijn familie al 26 jaar slikt om te moeten aanhoren dat ze een moordenaar in de familie hebben.
  Smaad, laster noem het hoe je wil en blijf de mensen verblinden, tot je door schaamte niet meer weet wie je bent.
  Je verhaal is gewoon kolder en je ontevreden manschappen zullen je dat op een bord presenteren binnenkort.
  Hirsh.Balin, die krapt zich achter zijn oren en je broer bij defensie in Nederland ook, hoe denk je dat het voor hem is om dat gefluister van zijn collegas en die blikken.
  Wel yere no Santokhi, take it and swollow it thats all, trouwens poti Sharda baya wie denkt aan haar.


  Maak melding

 11. Ben geen Bouta fan , maar de mensen die denken dat bouterse zich gedraagd als een kat in het nauw hebben het glad mis(er is op papier reeds een arestatie bevel tegen bouterse in Suriname , maar kan niet uitgevoerd worden, ha,ha).

  In het K.P.S. heerst er bij de massa grote ontevredenheid en daar speeld D.D.B.met zijn grote bek goed op in.

  Als we niet oppassen zal de president van Su. in de tweede helf van deze maand in “groen djari” de val van de regering aankondigen.


  Maak melding

 12. Santhoki heeft nu alle rechters in de tang, dus het proces is een fake. Rechters zijn of zijn vriendje of zijn bang dat Santhokie ze gaat ontslaan. Baas B heeft nu geen noemenswaardige invloed meer en is tjingboi tegenover Santhoki. Wil Bouta geen gezichtsverlies meer lijden dan moet hij met harde bewijzen komen.
  Wat ik ook eerder zei, law en order bij Santhoki is slechts uiterlijke schijn, ik heb dit persoonlijk ervaren. Ik hoop dus dat het masker een keertje valt.


  Maak melding

 13. Vraag me af tegen wie Bouterse dan een klacht wegens smaad en beledigingen moet indienen. Dat zou dan tegen velen moeten zijn. En ook zou hij de internatiole wereld moeten aanklagen. Lijkt me onbegonnen.

  Santokhi had er goed aangedaan eerst zelf op onderzoek uit te gaan hoe het komt dat zijn (ex)vrouw zaken heeft kunnen doen met een drugscrimineel.

  Bouterse had zijn mond moeten houden en eerst de uitslag van het proces dat tegen hem loopt, moeten afwachten.

  Santokhi had wijselijk dit kortgeding niet moeten beginnen tegen Bouterse.
  Het zal hem alleen nog maar meer schade berokkenen.

  Deze hetze heeft nu veel weg van een persoonlijke wraakaktie van de kant van Bouterse naar Santokhi en vice versa.

  Politiek bedrijven is een smerig spel, in Suriname is het smeriger dan smerig.


  Maak melding

 14. Endelijk. ddb heeft altijd oppermachtig willen zijn.
  nou kruip ie maar in z,n hol waar hij vandaan is gekomen.
  laten we het hele rechtsysteem hopen dat er werkelijk volgens de regels wordt gehandteerd en ook nagetreeft.

  want hij is inmmers niet meer onschendbaar voor de wet!@
  dus opluiten die handel of gewoon een proces aan zijn broek.

  ik zou daar met harde hand regeren net als mijn broer fiddel castro.
  maar ja one day i willl be there….


  Maak melding

 15. @R.M.D.Leider

  Stop toch met je onzin. Je maakt je zelf en je landgenoten alleen maar belachelijk door de stupide verhalen en de onnozele kronkels en de enorme blunders en inconsistenties in je verhalen.

  Denk je echt dat er iemand zit te wachten op verhaaltje waaruit blijkt dat sommige SME zich niet realiseren hoe hypocriet, dom en krom ze denken. 😆


  Maak melding

 16. @R.M.D leider
  ik had jou hoger ingeschat maar jou posting om nummer 13 zitten vol tegenstrijdigheden weet jij wat vrijheids van meningsuiting is en wat laster is volgens mij niet en over het recht gesproken moet jij jou mond houden want jij neemd het op voor iemand die het recht in suriname heeft verkracht en nu bedreigd waarom roept bouterse die domme massa op om in ocer naar zijn circus voorstelling te komen luisteren laat hij het volk duidelijkheid geven wat er op 8 december is gebeurd het enige wat hij doet is jullie misleiden voor zijn eigen belang kan jij mij ook vertellen hoe bouterse aan die miljoenen komt hij doet geen moer voor de bevolking die arme militairen daar heeft hij niets voor gedaan zijn eigen zakken gevuld de revo was toch voor volk en om coruptie te bestrijden de grooste coruptelingen zitten in de ndp en die wagen het weer om het volk te komen beroven en het arme volk blijft in de armoede het volk is armer geworden na de revolutie sommige surinamer zijn dom en blijven dom het spijt me maar ik zeg het gewoon waarom is iedereen die bouterse aanpakt in jullie ogen laf jullie zijn laf om het op te nemen voor iemand jou land naar de afgrond heeft gebracht jou landgenoten op lafhartige manier heeft gedood , weet je wie het volk mesleep bouterse, zo dom zijn jullie dat je het niet door heb het is toch te gek voor woorden dat deze man nog vrij rond loopt nummer 13 ga lekker slapen met jou geklets, ik heb een vraag voor jou waar sta jij als het over het recht gaat ?????


  Maak melding

 17. Neen Du,je bent verkeerd bezig,het is juist de NPS en VHP,die Zich vast klampen aan de zg Domme Massa,dat is altijd zo geweest,maar gelukkig zijn die tijden voorbij over en sluiten,je moet eens horen hoe de mensen in de straat denken over het Front,dan piep je anders,ze willen en hopen dat het MammoetBlok gauw aan de macht komt echt waar ik weet dat omdat ik voor mijn werk 2x per jaar voor 8 weken in Suriname zit.
  De NDP schoeit echt niet op de Domme Massa in OCER komen er mensen uit de hoogste kringen dat wil je echt niet weten,jammer voor je maar het Front is echt history aan het worden.
  Zo als ik lees maakt het jouw niet uit wat Pa Tokkie heeft uitgespookt jij keurt alles goed,ook dat hij en zijn echtgenote met een topcrimineel zaken hebben gedaan,jij bent zo in je haat verstrengeld dat je deze buitensporige aktie van Pa Tokkie en zijn echtgenote maar goedkeurt,zolang je Bouterse maar kan neerhalen.
  Ik neem aan dat je in Nederland woont?Als je zo begaan bent met de zg doden en hun familie wat let je om een protest aktie voor de deur van OCER te gaan houden ,ga uit je hol en ga naar Suriname dan pas zal ik je ooit 1x serieus nemen,het zelfde geldt voor Neus,jullie 2 praten alles maar dan ook alles vat krom is recht van deze vuile kabinet.Brunswijk,Punwasie,Gilds en nu Pa Tokkie mogen alles flikken,maar o wee als jullie de NDP betrappen op 1 of ander foutje jeeminee dan staan jullie gelijk met het vingertje te wijzen,wezen jullie nou 1x eerlijk en veroordeel dit vuile schandaal van Pa Tokkie,watch out er komt nog heel veel naar buiten.

  Deze kortgeding is echt een farce,de man in de straat in Suriname lacht zich krom ,om de laatste strohalmen waar Pa Tokkie zich probeert vast te klampen.


  Maak melding

 18. RMD en Mccourt,
  Het heeft geen zin om je mening aan een ander op te dringen. Weet wat je weet, maar dwing een ander niet om dat te geloven en ook toe te geven. Onthou daarbij dat anderen ook de geschiedenis kennen. En wat is de geschiedenis van SME de laatste 35 jaar?
  Lenen jullie even mijn bril? 25-11-1975;
  SME onafhanlkelijk. Resultaat: honderden Bijlmervluchten. Uitloop belangrijk kader.
  Slappe Regering Arron weg door militairen.
  Bouterse cs aan de macht en dan: in slechts vier jaar tijd is de toen sterke SME gulden
  naar Micky Mouse Money gedevalueerd. Nergens meer geldig, ook niet in vele zaken in SME.
  SME economie is in die tijd 50 (vijftig) jaar terug gezet. Resultaat:pakkettendienst door Jos Steeman in grote bloei. Zonder deze pakketten had half SME het niet overleefd.
  Tot slot de decembermoorden: ook al was DBB er niet bij, ook al heeft hij de trekker niet zelf overgehaald, hij is en blijft hoofdverantwoordelijke. In vergelijking: Sadam heeft mischien nooit de trekker zelf overgehaald, maar is dapper aan zijn eind gekomen voor zijn opdrachten.

  RMD en Mccourt,
  Ik stem voor geen enkele politieke partij in SME.Zijn geen van allen mijn stem waard.
  Maar als ik jullie postings goed lees, dan krijg ik de indruk dat jullie SME 70 jaar terug in de tijd willen zetten. Want dat gaat er gebeuren als DBB weer aan de macht komt. Ik constatteer alleen maar, en dring het jullie niet op!
  Het zal jullie goed doen om al jullie kennis te stoppen in de opbouw van ons land, in plaats van politiek te voeren op dit forum.
  Laat de partijpolitiek los en kies voor de vooruitgang van SME. Ook jullie twee kunnen zeker een steentje bijdragen.

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.