zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijCNV sluit verbond met Surinaamse vakcentrale

CNV sluit verbond met Surinaamse vakcentrale

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 sep – Het Nederlandse Christelijk Nationaal Vakverbond, CNV, gaat nauw samenwerken met de vakcentrale De Moederbond. ”We hebben een aantal ideeën ontwikkeld voor samenwerking. Met name willen we kennis delen over onder meer het omgaan met overheid en bedrijfsleven”, zegt CNV-bestuurslid Bert van Boggelen.

Een delegatie heeft de afgelopen dagen besprekingen gevoerd over de mogelijkheden tot samenwerken. Afgesproken is dat vooral praktische kennis zal worden uitgewisseld, meteen bruikbaar in het sociale verkeer. “We kunnen veel van elkaar leren”, zegt Van Boggelen. Voordeel voor CNV moet voornamelijk gezocht worden in het kunnen slaan van bruggen naar de Surinaamse gemeenschap in Nederland.

Het contact met De Moederbond, de op twee na grootste vakcentrale in Suriname, moet ook grotere doelen dienen. De ervaringen van CNV met de Sociaal Economische Raad in Nederland, komen mogelijk goed van pas. “Het van de grond krijgen van de SER in Suriname duurt al veel te lang”, zegt Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond. Het nieuwe contact zal ook in die zin inspireren tot extra inzet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
 1. Waar is die ene meneer van de NPS.
  Hij staakt alleen als hij de NPS aan de macht wil.
  Ik ken hem goed, hij valt je vrouw lastig… een soort mens van voor wat hoort wat…dus broek uit.(vieze dingen boy)

  CNV heeft ook belangen noh ?
  Draai sma idi noh ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES