Bouterse mag zich billijken bij Surinaamse rechter

25

PARAMARIBO, 10 sep – Het kort geding van minister Chandrikapersad Santokhi tegen Desi Bouterse plaatsvindt, biedt de oud-legerleider een unieke kans. Hij krijgt de gelegenheid zijn uitspraken aan de toets der rede voor te leggen. Anders dus dan het politieke podium.

Het verschil zal ook direct beantwoorden aan Bouterse’s smeekbede hem vooral voor het gerecht te slepen. Hij stapte dan ook af van zijn gewoonte Santokhi aan te duiden als Sheriff. “Chandrikapersad Santokhi, minister van Justitie & Politie, ik daag je uit te herhalen dat je August Adjoeba niet kent”, zei Bouterse onlangs. De intussen vermoorde drugscrimineel Adjoeba is de spil in het schandaal rond Santokhi.

Sharda Santokhi-Harkisoen, echtgenote van de minister, heeft een stuk grond aangekocht bij Adjoeba. Santokhi heeft dit bevestigd, maar zegt verder niets met de transactie te maken te hebben. Volgens Bouterse is dat niet waar en heeft de minister meer op zijn kerfstok. Een rechtszaak zou dé gelegenheid zijn alles hard te maken. Die wens gaat gauw in vervulling.


25 REACTIES

 1. EIndelijk gaat ook een wens van mij in vervulling. Ik ben benieuwd hoe mevrouw Santhokie aan het geld komt om een perceel te kopen.

  VOlgens mij verdienen ambtenaren geen bal daar


  Maak melding

 2. “Chandrikapersad Santokhi, minister van Justitie & Politie, ik daag je uit te herhalen dat je August Adjoeba niet kent”, zei Bouterse onlangs>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  Hij weet ook dat hij van zijn stoel als min. moet verdwijnen voor een eerlijk proces.
  Chander heeft geen keus hij moet gewoon gaan lopen of hard weg rennen.


  Maak melding

 3. grootspraak. Hij denk zeker nog steeds dat iedereen bang voor hem is en zijn leugen niet durft tegen te spreken. Ja het stemvee in OCER en de bevriende graaiers die geven hem overal gelijk in. Maar de rest van het volk heeft schoongenoeg van zijn gedraai en gekonkel.
  Grote kans dat hij naast de veroordeling wegens smaad nog een aantal dagen krijgt wegen belediging van het hof. Zijn ziekelijke grootheidswaan is immers nog duidelijk aanwezig. 😆


  Maak melding

 4. Nu zal sangdoksie met de billebloot
  moeten kommen ik wil niets anders dan de waarheid zo helpe mijn bhagwan almachtig
  en dit zal versterkende gevolgen moeten
  hebben en ik wens geen enkele politieke bescherming


  Maak melding

 5. Het feit alleen dat de heer Santhoki de zg. koop van het perceel door zijn echtgenote bij August Ajoeba niet eerder zelf bekend heeft gemaakt en dat hij zich distancieerd, doet menig wenkbrouwen fronsen om de geloofwaardigheid van zijn verhaal.Nu gaat hij bij de Rechter zijn gelijk proberen te halen en drijft hierdoor de zaken op de spits. Wat verwonderlijk is dat de President als regeeringshoofd niet heeft ingegrepen om de zaken op een correcte mannier te laten onderzoeken, en de minister voorlopig te laten uittreden ivm met het onderzoek door de Justitie. Krijg de minister gelijk aan zijn zijde, dan “hangt” Bouterse.Nu is niet enkel de minister, maar ook de hele regeering dat boet aan geloofwaardigheid, en Bouterse als leider van de NDP dat “veld” wint bij de massa. Wat kan het soms niet raar zijn in politiek Suriname.


  Maak melding

 6. Als Bouterse weet dat hij geen harde bewijsstukken heeft voor de rechter, kan ik maar en ding zeggen dat hij zich zelf en het volk die achter hem staat belachelijk maakt.

  Bouterse doet de laatste tijd gewoon kinderachtig. Het volk had toen ook geen eten toen NDP van Bouterse aan de macht was. Allen als je VOOR zijn partij was. HEEFT BOUTERSE NIETS OP ZIJN GEWETEN??????

  Mensen worden jullie eens wakker.

  Janny


  Maak melding

 7. Zienswijze en juridische aantekeningen
  door doctor BIGI SKRIFI.

  Geachte lezers,

  EEN REDELIJKE MAN KAN IN DE LIEFDE HANDELEN ALS EEN DWAAS, MAAR HIJ MAG EN KAN NIET HANDELEN ALS EEN IDIOOT.

  Het is nergens in de wet verboden om het arme volk te vertellen wat er gaande is in de politiek.

  In deze procedure zal de bewijsvoering van de minister juridisch-technische ONREGELMATIGHEDEN bevatten:
  Zorgvuldigheid als beginsel van behoorlijk bestuur. Als de minister bij het uitoefenen van zijn taak kennis te hebben bekomen,dat iemand een ongeregelde handeling heeft gepleegd, dien hij onverwijld kennis te geven aan de president en/of het parlement. Het nalaten hiervan heeft altijd gevolgen. Het is als minister aan zijn schuld te wijten zijn dat enig van het bovenstaande omschreven verzuimt was.

  IN DE PRAKTIJK BLIJKT HET EEN ZWAARWEGENDE VEREISTE DAT EEN MINISTER ZORGVULDIG TE WERK GAAT.

  Juridische uitleg van de wet over smaad verzetten zich er tegen dat de minister tegenover de tegen partij zich met vrucht kan beroepen bij de rechtbank omtrent de JUISTE UITLEG VAN DE WET, HIERBIJ SPEELT NU ALLEEN EEN ROL DAT DE WETTELIJKE REGELINGEN NIET VAN DE TEGEN PARTIJ AFKOMSTIG ZIJN.

  DE AANKLAGER ZAL DEGELIJK REKENIG MOETEN HOUDEN MET;
  DE JURIDISCHE UITLEG, TOEPASSING EN WERKING VAN DE WETGEVING GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN, BELANGEN VERSTREGELING EN SMAAD.

  DOE NIETS ZONDER REKENING TE HOUDEN MET DE JURIDISCHE GEVOLGEN.

  Er in deze procedure sprake van onzorgvuldig handelen, waarbij nalatigheid verweten kan worden.

  Ik hoop niet dat bij voorbereiding van de procedure, er bewijsbare vermoedens bestaan dat de opstelling van feiten en informatie juridische onjuistheden vertoont met het oogmerk iemand te duperen.

  Conclusie:
  Juridsche aantoonbaar is, dat de minister onzorgvuldig heeft gehandeld door nalatigheid. Moet de regel niet zijn dat de minister kennis van zaken heeft bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

  DIT IS MIJN ADVIES: BEGIN NOOIT ERGENS AAN ALS U NIET DE AFLOOP ERVAN HEB OVERDACHT.

  IEDEREEN WEET DAT WIJ VOOR WIJ BEGINNEN ONS MOETEN BEZINNEN. MAAR WE VERGETEN ELKE DAG WEER, EN DE GEVOLGEN ZIJN SLECHT. HEEL SLECHT VOOR HET LAND EN DE ARME BEVOLKING.

  HET GELD VOOR DEZE PROCEDURE KAN BETER GEBRUIKT WORDEN OM DE ARME BEVOLKING TE HELPEN EN DE ARMOEDE TE BESTRIJDEN.

  WEES EERLIJK TEGEN HET VOLK
  WEES RECHTVAARDIG TEGEN VOLK
  ZORG GOED VOOR HET VOLK
  SPREEK DE WAARHEID TEGEN HET VOLK

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik DOCTOR BIGI SKRIFI


  Maak melding

 8. Ik denk eerder dat dit een strategische zet van Bouterse is. Je hoeft geen Meester of PHd te zijn om te kunnen weten dat die Santhoki bij elk negatief woord tegen zijn persoon dreigt met de gang naar de rechter. Mijns inziens gaat Bouterse enkele getuigen aandragen die in geuren, kleuren, maten en soorten komen vertellen hoe, wie, wat en waarom Santhoki. En daar wil Bouterse hem hebben. Want wat zal Sheriff dan doen? Ook die mensen voor het gerecht dagen? Zijn machtswellust sleept hem nu zelf naar zijn graf.
  Is het jullie bekend dat de oude hindostaanse vrouw die verslag deed in het filmpje over hoe Santhoki voor haar ogen haar zoon heeft vermoord, wordt bedreigd met de dood? Net als de mevrouw die hals over kop is gevlucht naar Frans Guyana nadat ze uit de doeken had gedaan wat er werkelijk op de Surinamerivier is gebeurd met Santhoki en zijn groepje die stomdronken waren op zijn jacht, om ons daags daarna ongevraagd een verhaal te komen opspelden dat de boot water maakte?
  Oke dan!


  Maak melding

 9. Op grond van feiten moet ik concluderen dat alles wat bouta zegt uitkomt. Denk hierbij aan de zaak Gils. Bouta had ook aangegeven dat Gils met duistere praktijken bezig is. Dit bleek later waar te zijn. De ficuszaak. Bouterse had ook vooraf aangegeven dat Su Nederland toe laat surinamers in su op te pakken. Ja hoor leden van de Yokohamagroep werden door NL opgepakt of invallen gedaan.


  Maak melding

 10. Als ik het goed begrijp is er na de liquidatie van August “huppelepup” in Amsterdam-west zijn documenten/dubbele agenda……..en/of……. door Santoki’s vrouw meegnomen documenten…… , via , via in handen gekomen van D.D.B..

  Als dat zo is heeft D.D.B. weer een paar troeven die hij zal uitspelen om tijd te winnen naar de verkiezingen van 2010.

  Bouterse’s N.D.P. is volgens mij nog steeds de grootste partij in Suriname dus deze affaire zou kunnen zorgen voor polieke-instabiliteit als D.D.B. zou worden opgepakt.

  Santoki heeft D.D.B. alleen nog in de weg om president te worden of een dictator.

  Dit proces zou wel kunnen aantonen of er in Suriname daad werkelijk sprake is van “trias politicas”.


  Maak melding

 11. dit land gaat pas vooruit komen als een ieder van de oude politiek en de door hun gecreerde obstakels zoals desi,ronnie,jules,en nog velen zijn verbannen naar zimbabwe kunnen ze een hut krijgen in de tuin van mugabe


  Maak melding

 12. DE VRAAG IS moet je iemand geloven die keer op keer heeft bewezen een grote leugenaar te zijn , de vraag is moet je het opnemen voor iemand die niets van democratie moet weten recht en orde een dictator drugs dealer moet je zo iemand geloven iemand die op de staat tv beweerd dat mensen op de vlucht zijn doodgeschoten iemand die de rechtgang in suriname eerst heeft verkracht en nu bedreigd het word tijd dat deze idioot keihard word aangepakt want hij zorg voor tweedeeling in de surinaamse maatschapij en om die reden vind ik het legitiem dat de zittende regering hem met de wet in handen aanpakt en als het moet met harde hand want hij heeft mensen voor minder vergrijp naar het eeuwige gestuurd afgeslacht journalisten vankbonds leiders daarom kan ik het niet begrijpen dat limbo van de bakana tori deze moordenaar de gelegeheid geeft om het volk te misleiden en hij durf bouterse geen kritische vragen te stellen want bouterse maakt uit over wat er gesproken word wat dat betref kunnen ze heel veel leren van hun nederlandse colega schandalig vind ik het echtwaar en ik neem deze regering kwalijk want bouterse hoord al lang achter slot en grendel.mijn mening


  Maak melding

 13. @KHAD
  weet jij wie pramessar is als jij het over yokohamma groep hebt, dan is het zaken doen van santokhi zijn vrouw niets vergeleken met de man die een belangrijke rol heeft binnen de ndp bouterse staat aan kant van criminelen en santokhi pak ze aan en dat kan bouterse niet hebben.


  Maak melding

 14. Hij stapte dan ook af van zijn gewoonte Santokhi aan te duiden als Sheriff. “Chandrikapersad Santokhi, minister van Justitie & Politie, ik daag je uit te herhalen dat je August Adjoeba niet kent”, zei Bouterse onlangs.

  @ Bouterse delano,
  Ik daag je uit te herhalen dat je niets weet omtrent de decembermoorden ondanks dat jij de bevelhebber was ???????¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿.

  graag een wetenschappelijk antwoord van U?


  Maak melding

 15. wel beste Crus
  als je meer over deze zaak wil weeten
  deze mensen wilde de rechtstaat in gevaar brengen door een staat in een staat oprichten met medeweten van het buitenland
  door goed werk van de inlichtingendienst zijn wij in vroegstadium er achter gekomen van hun snodeplannen dus wie met vuurspeelde zal zijn billen branden dus als je het beter weet kom maar getuigen.


  Maak melding

 16. @mentor jr
  Nog meer leugens van DDB. ik kan maar niet begrijpen dat er nog steeds van die sukkels zijn die alle leugens van DDB voor waar aannemen. Lijkt mij dat jij en je vriendjes door LPI een behandeling voor massa psychose moeten onder gaan.

  Misschien dat de uitspraak van vandaag een deel heeft wakker geschud. Laten we het hopen want DDB heeft SME alleen maar ellende gebracht en niet alleen in het verleden veel geld gekost maar ook nu weer met zijn processen. De laffaard is zelfs te laf om daarbij zelf te verschijnen.

  Hij geeft ons, SME, alleen maar schade.


  Maak melding

 17. Altijd zijn de uitspraken van desi weer groot nieuws en voorpaginanieuws en de mensen blijven er maar op reageren kom,kom toch weten de mensen dan nog steeds niet wat hij wil????????? hij wil alleen maar ophitzen onzin uit kramen. hoe komt hij zelf aan zijn vermogen? en wat betreft de december moorden…. als iemand staats gevaarlijk is schiet je die dan dood zonder proces??? misschien hadden zij wel bewijs dat desi een gevaar voor de staat is/was, we zullen het denk ik nooit weten ik vraag me zelf af of dit proces wel enig nut heeft het zal een gebed zonder end worden en al die arme mensen in su blijven het moeilijk hebben alles is duur en politieke leiders hebben het te druk met elkaar het leven zuur te maken in plaats van zich om het volk te bekommeren. het wordt tijd voor een nieuwe generatie leiders er moet afscheid genomen worden van de leiders van de afgelopen 28 jaar ze hebben allemaal sommige meer dan eens een kans gehad het is ze niet gelukt, tijd voor iets nieuws het moet kunnen, meer zelf doen en niet alles( hout,goud etc)per kontrakt verkopen aan buitenlanders en niet steeds moperren op holland maar proberen ermee samen te werken er wonen zoveel surinamers daar dus ook dat moet kunnen maar maar er moet wel moeite voor worden gedaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.