vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname wil wat terug voor zuivere longen wereld

Suriname wil wat terug voor zuivere longen wereld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 sep – Suriname is bereid de longen van de wereld schoon te houden, maar daar mag dan wel wat tegenover staan. Dit zei president Ronald Venetiaan bij de opening van de internationale conferentie over financiering van duurzaam bosbeheer. De bewustwording over het belang van het tropisch regenwoud is groter dan ooit.

Zowel de regering als de samenleving zijn zich goed bewust van de waarde van het Surinaamse regenwoud. “De uitdaging nu is de balans te houden tussen het voorzien in de materiële behoeften van de eigen bevolking en de noodzaak tot natuurbehoud”, zei Venetiaan. Precies daar is een belangrijke rol weggelegd voor de wereldgemeenschap, met name de geïndustrialiseerde landen.

De Verenigde Staten van Amerika en Nederland hebben een eerste aanzet gegeven met het helpen organiseren van de conferentie. Ruim honderd deskundigen en vertegenwoordigers uit alle delen van de wereld nemen deel aan het overleg. Venetiaan wil dat vooral het gemeenschappelijk belang voor ogen wordt gehouden. “We beseffen dat onze natuur deel uitmaakt van de internationale reserves en dat elke impact ook ons zal raken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Als datgene wat Suriname wil maar geen achtergelaten verziekte bossen worden. Want dan zou Su. in de aap gelogeerd zijn , en dat moet voorkomen worden. Op conferenties worden vaak mooie speeches gehouden , en weet iedereen hoe t wel moet en hoort , maar in de praktijk wil t wel eens anders uitpakken, en daarvoor moet gewaakt worden.


  Maak melding
 2. En terecht! Voor niets gaat de zon op.
  Echter, de landen in Zuid-Amerika, Azie en Afrika met een groot bestand aan tropisch regenwoud zouden zich wel moeten bundelen om zich zo meer macht te kunnen verwerven. In de vorige eeuw deden de olieproducerende en -exporterende landen (OPEC) dat en nu is het aan de regenwoudlanden. Voorheen waren het vaak deze landen die tot de armsten der aarde behoorden. Nu kan daar een hele grote verandering in komen. Eindelijk gerechtigheid???


  Maak melding
 3. Nou Vene als je er maar zorgvuldig mee om gaat!!!
  En niet voor een appel en een ei onze prachtige natuur verkopen/weggeven!!
  Behoud van onze ongerepte natuur moet hoog in het vaandel staan!!!


  Maak melding
 4. Het grappige is dat men zich niet eens van bewust waren van de grote waarde van het Surinaamse oerwoud. Nu het Rijke Westen(vooral) hierop wijst is natuurlijk iedereen weer wakker. Er valt geld te verdienen.
  Is de Surinaamse Regering vergeten dat er in het achterland de rivieren/kreken met kwik worden verontreinigd? Gaat men nu maatregelen treffen ter coorectie of gaat men wachten totdat het Rijke Westen er opmerkingen over maakt?


  Maak melding
 5. Venetiaan begin eerst je “ZAKKEN” leeg te halen en erop toezien dat ook anderen niet hun zakken vullen en bezuinigen op overheids financien alvorens van anderen financieele middelen te vragen.


  Maak melding
 6. Wakker worden!!Vene…
  Wat heeft de wereld voor suriname gedaan.
  Behalve “Gambior kwikvergiftiging in kwakoegron”in het binnenland.
  ENZ. ENZ.
  De politeik moet eerst zijn eigen straatje van Paramaribo schoon vegen.
  Probeer eens de longen van de binnenlandse bewoners te zuiveren….”van Kwik”


  Maak melding
 7. Koeparie mentaliteit. Alsof Suriname door eigen inzet “de longen van de wereld schoonhoudt. Ik ben het met nr. 4, Art eens dat men in Su bezig is haar eigen longen te vervuilen door onverantwoorde ontginning van delfstoffen. Laten ze dat eerst gaan aanpakken in plaats van geld te eisen van de wereld.
  Stelletjes zielenpoten. De surinaamse natuur is een geschenk van God en geen creatie van de surinamers


  Maak melding
 8. Ik vindt het te belachelijk voor woorden dat er uberhaupt eisen worden gesteld aan de Internationale gemeenschap
  om de gezondheid en welzijn van de wereldbevolking (waar wij dus ook deel van uit maken) te garanderen!
  Notabene diegenen die de macht en verantwoordelijkheid van het volk toevertrouwd hebben gekregen
  zouden nooit zo een voorstel en standpunt mogen etalleren. Moet er nou echt geld over de bank komen om je eigen achterbuurt schoon te houden?
  “Verbeteren van de wereld begint bij jezelf”. De natuur is geen ruilmiddel en ze noemen het niet voor niets “longen van de wereld”.

  Met vriendelijke groet,


  Maak melding
 9. Nou vennen.
  ik vraag me eens af of je weleens een boom geplant hebt.
  laat staan dat je wat er voor moet hebben.
  je moet maar eend diep schamen dat je land naar de verdoemenis help en alsnog wat er voor vraagt.
  zou je met met wat behoorlijk argumenten moeten komen.
  wat doe je met dat extra geld!! boomzaadjes kopen, of je familie mee onderhouden.
  want de bevolking ziet niet van jullie goeie bedoelingen.
  mee een ding straks ben je weggestemd met je hele toneel compaan van de front.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES