Home Nieuws uit Suriname Suriname in zee met Frans Guyana en Brazilië

Suriname in zee met Frans Guyana en Brazilië

11

PARAMARIBO, 9 sep – De kans is groot dat bepaalde ontwikkelingsprojecten samen met de buurlanden Frans Guyana en Brazilië zullen worden uitgevoerd. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Met frans Guyana zijn al vergaande afspraken gemaakt.

Een delegatie onder leiding van de Franse topambtenaar Antoine Karam heeft in Paramaribo besprekingen gevoerd over het Operationeel Programma Amazonia, OIP. Het programma wordt gefinancierd door het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds. Projecten betreffen onder meer de aanleg van infrastructuur. Brazilië neemt al deel en Suriname is nu uitgenodigd.

Voor Paramaribo is vooral de ontwikkeling van het grensgebied van belang. Plannen voor de aanleg van een brug over de Marowijne liggen al gereed. De financiering is nog een grote vraag. Volgens Karam is de kans nu groter dat deze plannen werkelijkheid worden. Alleen zullen eerst goede afspraken gemaakt moeten worden over het personen- en goederenverkeer.

11 REACTIES

 1. JRC
  Een delegatie onder leiding van de Franse topambtenaar Antoine Karam vlgs mij is deze ambtenaar of consultant in dienst van de Surinaamse Overheid. Voor de Centrale bank of Universiteit.
 2. NDP Forever
  Gaan se daar brug make voor die djoekas Het sijn allemaal jungel rebelle In plaats dat dese regering voor die arme volk zoregt Dan gaan se geweldeg speele met buitenland same wereke Gie ding sma foe a foto njang No trowe ala monie nanga moi moi Bouta for president NDP Forever
 3. soso koebeesten
  maak gelijk een brug van suriname naar ghana. makkelijk als die djoeka's terug willen naar hun 'beschaafde heimat' zijn we van die rovingen en verkrachtingen af.
 4. Redd Foxx
  NDP Forever, U moet niet zo negatief praten over die djoekas (bosland creolen); het zijn ook onze Brothers and Sisters Remember "Stay Black" Greetings ReddFoxx and Crew
 5. surinamers zijn hun verstand kwijt
  nee, ze gaan geen brug bouwen voor djoeka,s; let op je uitspraken; ze gaan een brug bouwen voor alle surinamers en voor vele surneds die dan in frans guyana kunnen gaan wonen en tegerlijkertijd ook in suriname kunnen wonen; dus als je je verstand gaat gebruiken dan hoef je niet permanent een verblijfs vergunning te vragen om in suriname te gaan wonen en hoef je ook geen vermogens belasting af te dragen aan de boeven benden van de surinaaamse regering; nee je kunt als vakantie ganger in frans guyana en als europees burger gewoon op en neer wandelen in suriname wanneer het je zelf uit komt. is dat niet wat alle surneds willen????????? ik in elk geval wel........als ik toch geen verblijfs vergunning in suriname kan verkrijgen, dan lekker toch illegaal de grens overschrijden in een land, waar je eigenlijk geboren bent.
 6. blaka bakra
  Lekker blijven wroeten jongens. Kan ik ook nog eens een positieve reactie tegemoet zien over dit bericht? Dat negativisme hangt me zo langzamerhand m'n strot uit.
 7. blaka bakra
  @ JRC: Waar haal je die wijsheid vandaan? Antoine Karam, van Libanese origine, is geboren op 21 februari 1950 in Cayenne en president van de Regional Council of French Guyana. Hoe kom je erbij dat hij in dienst is van de Surinaamse overheid? Weer zo'n broodje-aap-verhaal.
 8. glenn0 - Krepieman
  Is goud winning in het binnenland van Suriname een subtiele vorm van genocide??????? (in de huidige vorm)