Suriname verliest met 7-0 van Costa Rica

29

PARAMARIBO/SAN JOSE, 7 sep – Het Surinaams voetbalelftal heeft zaterdagavond een zware nederlaag geleden in de WK-kwalificatie. Het team ging in San José met 7-0 onderuit bij Costa Rica. Bij rust stond het 2-0.

De eerste wedstrijd tegen Haïti leverde een punt (2-2) op. Twee weken geleden werd een zeker lijkende zege verspeeld. Haïti maakte toen in de laatste minuten een 2-0 achterstand ongedaan.

Suriname ontvangt woensdag El Salvador. De ploeg moet dat duel winnen om nog uitzicht te houden op deelname aan het WK 2010 in Zuid-Afrika.


29 REACTIES

 1. Nou dat had ik toch aangegeven. Onderschat costa rica niet.Ze hebben geluk dat costa rica er geen 11 van gemaakt had zoals ze in de eerdere ronde deden met een ander land.
  Die costa rica speelt met spelers uit ook europa.
  Maar un no e arki.


  Maak melding

 2. Dit had ik verwacht.Costa Rica heeft zeer ervaren professionele voetballers die al verschillende deelnames aan WK’s op hun naam hebben staan.Maar hoe kan het ook anders,Suriname speelt met locale amateurs en ze hebben weinig professionele ervaringen.Dit kan men de jongens niet aanrekenen,veel van die jonge spelers krijgen weinig kans om te trainen,geen ondersteuning van de Surinaamse regering,er is geen echte motivatie en ze krijgen weinig betaald.Wie we wel in deze kwalijk moeten nemen is de Surinaamse overheid die er steeds maar voor zorgt dat alle deuren potdicht blijven voor onze profs uit het buitenland.Tja,dan moet men niet vreemd opkijken met zulke eindresultaten.

  Maar ok,nu El Salvador.Ik verwacht ook hier niet veel van,we mogen hopen op een wonder.


  Maak melding

 3. Tja,
  Ik had voor onze Natio een beter resultaat gewenst,MAAR!!!!HOPELIJK zien de dromers onder ons nu eindelijk in WAAROM we pleiten voor dubbele nationaliteit voor onze Boys in Blanda.Niet dat onze voetballers in SU het niet kunnen maar die hebben nog een lange weg af te leggen om op een hoger niveau,hoger tempo te kunnen spelen.NU weten we waar we staan en hou nu eindelijk eens op om te dromen over zaken waar je duidelijk het niveau en know how niet voor hebt.
  Laat het uiteindelijk tot de harses van de verantwoordelijken in SU Doordringen:Hedendaagse voetbal is een wetenschap en big business wil je op een hoger niveau meedoen zullen jullie in SU je attitude tegenover en benadering van voetbal in het bijzonder en sport in het algemeen moeten aanpassen en openstaan voor suggesties van derden ook VAN buiten SU.SORRY hoor maar ik vind deze uitslag zonder meer een BLAMAGE voor ons land.


  Maak melding

 4. Wie anders had verwacht is naief.

  Wij hebben onze jongens gewoonweg belachelijk laten maken.

  Jaliens moet het maar gaan proberen met die mini aspiranten van het Willibrord Axwijk sportcomplex en het grote werk overlaten aan jongens die er wel verstand van hebben!


  Maak melding

 5. Hallo broerders en zusters,

  In 1980 was onze nationale ploeg bijna doorgedrongen tot de WK, als mexcico ons niet
  had verslagen.

  Toen had ik die jongens beloofd een etentje
  en een aardig geld bedrag in dollars.

  Als fan en sponsor heb ik uit verdriet maar
  aan goede doelen gegeven.

  Al zou de man nu een bedrag met 5 nullen achter de komma geven, euro’s wel te verstaan, dannog gaat El Salvador winnen.

  Zo teleurgesteld ben ik op mijn trotse land.
  Rest maar niets anders dan weer voor ned.te kraken bij de volgende WK.

  Groetjes.Pakromo.


  Maak melding

 6. Ai Boi, wanneer je niet wil horen ga je voelen. Deze nederlaag noem ik een vernederig als gevolg van koppigheid. Ronald Venetiaan, hou op met die discriminatie van de Suriprofs en Surineds. Je kunt het de surinaamse jongens absoluut niet kwalijk nemen. Met die broko bana voetbal van Suriname kom je niet verder dan buurland Guyana. Het zou verstandig zijn om alvast een semi prof liga in Suriname te starten. Hierbij doe ik een dringend beroep op de Suriprofs af te stappen van de afwachtende houding en aktief ipv passief de surinaamse regering proberen over te halen de suriprofs toe te laten tot het Surinaamselftal. Als trinidad, jamaica, guyana het doen met spelers uit de UK, waarom mag dan het surinaams elftal dan geen suriprofs in het elftal hebben? Het is een zeer bekrompen denkwijze van Ronald Venetiaan. Oom Ro, hou met die domheid!


  Maak melding

 7. Allemaal schuld van Opa Ruro, hij kent de Suri’s in het buitenland niet.(dubbele natio om te mogen voetballen de boel versterken…..never !!!!)Schuld Opa Ruro gewoon….. deze man …..deze man.

  Wat een rare NPS.(je mag voor ze stemmen maar zij haten jouw)


  Maak melding

 8. Je hoor veel mense seure van mentaliteit
  Die jonges moete gewoon veel geld en mooie outos krijge
  Als die regering die jonges laat bakke dan ga se winne
  Mikie ding boi baka dan jo sjie
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 9. Dream on… Met dit amateur team van de SVB zal Zuid Afrika nooit in zicht zijn. Woensdag tegen el salvador wordt het weer een zeven klapper. Anderen die anders beweren hebben of de wedstrijden niet gezien of geloven nog in wonderen.
  Als vene vandaag nog de beschikkingen tekent kom ik samen met vrienden in de ere – en eerste divisie het salvadoriaans varkentje wassen. kom op Ro… doe wat nou…. het is toch een schande.


  Maak melding

 10. Zolang het Monster de NPS-VHP met de zogenaamde javaanse Wrat de dienst uitmaken in Suriname zullen bepaalde zaken nooit gerealiseerd worden, bv; de dubbele nationaliteit, opheffing v/d visumplicht (krankzinnig werkelijk), consulaten in de Randstad (Ned), lidmaatschap Conmebol, etc, etc.

  De Surinaamse selectie heeft tot op heden fantastisch gepresteerd qua beschikbare materiaal maar meer dan dit verwachten is een Utopie.
  Costa Rica is een ferfente WK ganger met de beste club competitie van Centraal-Amerika denk aan Deportivo Saprissa en daarom is het absoluut geen schande dat een amateuristisch Suriname hiervan verloren heeft.

  Wil Suriname ooit een werkelijke kans maken op de WK eindronde zullen profvoetballers uit Nederland bij zo’n onderneming moeten worden betrokken, moet er een goede technische staf worden aangetrokken (liefs zoveel mogelijk Surinamers wegens de affiniteit) bv: Simon Kalika, zullen sportfaciliceiten zoals een topsport centrum gerealiseerd moeten worden, invoeren van een semi-prof clubcompetitie zal gerealiseerd moeten worden, kortom het zal een totale cultuur omslag vergen en vooral financiële inspanning eisen van de centrale overheid voor een goede sport infrastructuur waarin prestatie en sportonwikkeling centraal staat.


  Maak melding

 11. Ik heb al heel vaak gezegd maag gebruik van spelers die hier in Nederland voetballen.
  Spelers van Guyana en el salvador en trinidad maken ook gebruik van spelers die abroard spelen.

  Kijk naar het niveau van landskampioen inter moengo tapoe en dan wil je me zeggen dat ze op mondiaal niveau heel hoog zullen komen?

  Maar ja Suri’s schelden ons uit we kunnen het zelf zonder jullie.
  Nou bij deze wil ik salvador feliciteren met deze overwinning.


  Maak melding

 12. sjah. schande, maar t was te verwachten. 2-0 voorstaan in de vorige wedstrijd en dan nog laatste 2 minuten het spel verspelen. getuigt tog van een kwestie van nonchalant zijn. ok, t kan elke ploeg overkomen.. buiten t veld hebben ze wel kracht om te vechten en niet op te geven, maaar wanneer ze hun land moeten vertegenwoordigen, dan maar nonchalant zijn. zo zal t nooit goed gaan, de eerste stap die gelegd moet worden is VERBETEREN VAN ONZE NATIONALE COMPETITIE, dan pas kunnen we praten over kwalificeren voor een internationaal toernooi met ons nationaal elftal.


  Maak melding

 13. suriname heeft verloren, hihihi, met wat voor professionele lulkoek zal mister jaliens weer op de proppen komen. hij moet publiekelijk toegeven dat de surinaamse boys niet deugen op top-internationaal niveau.


  Maak melding

 14. Ik word een beetje moe van die hoogdravende, nietszeggende commentaren. Ik heb al in eerdere postings aangegeven dat Suriname in deze vorm absoluut niets te zoeken heeft op het WK in Zuid-Afrika. En nadien werd ik bijna met de grond gelijkgemaakt. En wat lees ik nu? Iedereen valt Natio af, waar voorheen iedereen hosannah riep. Typisch.
  Deze wedstrijd was iets beter dan die tegen Haïti. Maar er mankeert van alles aan het nationaal elftal. Commentaar van Naigassersing: ALS we van El Salvador winnen woensdag (overigens zit ik in het AK Stadion),dan staan we op de tweede plaats in de poule. Ja, ALS en MISSCHIEN. En dan? Vergeten wordt dat er na woensdag nog een thuiswedstrijd tegen Costa Rica, een thuiswedstrijd tegen Haïti en een uitwedstrijd tegen El Salvador op het programma staat. Forget it. Kom met beide benen op de grond. Suriname moet het ene punt tegen Haïti blijven koesteren. El Salvador wint met 4-0 van Haïti. Nee, mensen, dit is een kansloze missie. Ondanks de goede wil, de drive en de inzet. Suriname voetbalt met het hart, niet met het verstand. Maar daar win je geen enkele wedstrijd meer mee. Ik heb u al eerder gemeld dat ik u na deze kwalificatieronde weer wens te spreken.
  Tang boeng,
  Ik ga genieten in het Stadion.


  Maak melding

 15. @ Tra’tabaka: Jij bent ook weer zo’n figuur die de schuld bij een ander legt. Vene in de spits, Somo als linksachter, Bouta als controlerende middenvelder, Wijdenbosch als laatste man, enfin ga zo maar door….
  Wat wil je nou? Die elf mannen in het veld moeten het doen, niet de regering! Laat jezelf nakijken, jongen. Suriname heeft geen topsportklimaat, face the facts! Amateurisme op topniveau? Zo zal het nog een tijdje blijven, ben ik bang.


  Maak melding

 16. NDP-Forever: Ik had metzelf voorgenomen om niet meer op je gelul te reageren, maar in dit geval: Wie gaat dat betalen? En denk je dat met veel geld een een mooie auto die jongens opeens beter gaan voetballen? Je bent echt nog dommer dan ik dacht.


  Maak melding

 17. Onze nationale trots is geworden:de nationale ploffffss!
  Talenten?ja veel voetbaltalenten,maar er ontbreekt van alles.We hebben het geld gewoon niet.Frank Rijkaard is wel te huur voor een bepaalde periode om de suriboys een tandje op te krikken,maar wie gaat dat betalen??denkatori!


  Maak melding

 18. Ik denk dat de de komst van de Suriprofs de schade tocj kan beperken. dus ik vind dat ze toch mee moeten doen met het nationale elftal.

  het is ook jamer dat er geen hulp komt van de regering om een goeie sport cultuur op te zetten.
  @Karmosing

  Frank Rijkaard heet geld zat,hij kan ook op komen voor zijn land en het gwn gratis doen maarja dat is waarschijnlijk te veel gevraagd van deze geldwolf.

  ik zou het juist mooi vinden om mijn land te mogen presenteren op het WK2010(zonder betaling).


  Maak melding

 19. Dit komt van 3 kanten,
  de Su-government, de SuSU en de SuNED:

  Ik praat niet over de Su-regering omdat er naar mijn mening door hen een statement en mentaliteit ten toon wordt gespreid: “Ik heb gezegd en mijn wil is wet”: deng zakzak!

  De SUSU’s en SUNED’s moeten tot elkander komen en probern dmv positieve communicatie en DADEN met elkaar het volgende proberen te bewerkstelligen: Bondru !
  En dit geldt voor iedereen die zich Surinamer voelt …ongeacht de afkomst , huidskleur, religie, geslacht of leeftijd en de tijd wat je denkt Surinamer te zijn.

  een “jantje” tegen te krijgen is nooit prettig, maar schudt wakker hoop ik.

  Respect to deng Sranang mang nanga oema ini alla den ’tentie(hondroe) jari sang p’sa….love up.

  Surinamers ..geeft onszelf een kans!

  Dreadman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.