zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAmerikaanse medische missie in Suriname volbracht

Amerikaanse medische missie in Suriname volbracht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 6 sep – De missie Beyond the Horizon van het Amerikaanse leger is ten einde. “We hebben veel en goed werk kunnen doen in uitstekende samenwerking met het Surinaamse leger”, zegt missiecommandant Robert Casias. Duizenden burgers zijn gratis geholpen.

Het betreft patiënten die om een of andere reden niet makkelijk bij de dokter of specialist belanden. “En daar gaat het om: de mensen helpen met diensten die soms moeilijk toegankelijk zijn”, aldus Casias. De missie heeft onder de officiële benaming Beyond the Horizon hulp geboden in onder meer Paramaribo, Brokopondo, Wanica, Commewijne en Nickerie. Ook zijn veterinaire diensten verleend.

Volgens Casias is tijdens de missie vooral de professionaliteit van het Surinaams leger opgevallen. “Wij doen dingen met u en niet voor u”, zei de Amerikaanse ambassadeur, Lisa Bobby Schreiber-Hughes. Nu al wordt gekeken naar mogelijkheden voor een vervolg. In Moengo loopt nog een proefproject met het Amerikaanse Stryker legervoertuig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. De mensen die baat hebben gehad van deze Amerikaanse medische missie zullen hun wel dankbaar zijn, omdat toch niet naar hun wordt omgekeken.
  Het lijkt of ze nooit goed kunnen doen!!
  De mensen die kritiek hebben zitten in Nederland bij een ziekenfonds en hebben makkelijk praten!!


  Maak melding
 2. Keurig, prachtig, hoe verder?
  Wat moeten al die have nots, die nog nooit van hun levensdagen een dokter hebben gezien?

  Wachten om ziek te worden totdat een volgende missie in zicht is.

  We zijn als kat en hond op elkaars huiden uit in plaats van zekerheden in te bouwen opdat de universele rechten van alle mensen in hun volle omvang kunnen worden nageleefd.

  Er zijn blijkbaar aan vriende/vijand nog voldoende wortels en takken om uit te roeien!


  Maak melding
 3. Djogo troost je maar er zijn een hoop hier in nederland die onverzekerd rondlopen. Wij moeten blij en dankbaar zijn dat mensen aan de onderkant van de samenleving op deze manier geholpen zijn. De rijken in Su, zoals overal ter wereld, denken niet aan hun medemens. Ondanks alles toch positief blijven.


  Maak melding
 4. Waarom een humanitaire missie zo afkankeren,
  ondanks het militairen zijn,is het voor de mensen die deze hulp konden gebruiken een hele verademing op het zware leven die ze toch al leiden.Laten we alleen hopen op een goeie follow up van onze overheid(wat ik betwijfel),maar ook ons leger kan het dus gezien de complimenten van de ambassadeur.Als onze regeerders dit maar zouden onderkennen en het Nationaal Leger ietwat konden accomoderen komen we al een heel eind dunkt me zo.


  Maak melding
 5. @ Isis: je woont in Nederland, noh? In de districten die jij noemt zijn ze al geweest!!

  Overigens word ik ziek van die negatieve reacties op dit onderwerp. Ik ben het eens met Sandra: de meesten van jullie hebben niet eens een ziektekostenverzekering.

  Waar kletsen jullie over. Profiteurs!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES