EPA met EU kan altijd beter, vindt Suriname

4

PARAMARIBO, 3 sep – De Economic Partnership Agreement, Epa, tussen Cariforum en de EU is beslist vatbaar voor verbetering. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Suriname is weliswaar voorstander van ondertekening. Het hoeft niet te betekenen dat niet getracht zal worden meer te bedingen als de gelegenheid zich voordoet.

De ontwikkelingen worden dan ook op de voet gevolgd. Guyana en andere Caribische landen willen niet tekenen voordat een aantal bezwaren is uitgesproken. Aanvankelijk gingen deze landen wel akkoord. “Ook Suriname is niet volledig tevreden met het resultaat, maar omdat het zo afgesproken is, zeggen wij dat wat nu op tafel ligt een werkbaar document is”, aldus Marica.

Daarom is ook aangegeven dat Suriname bereid is te tekenen. Het heeft er niet veel van dat het er binnenkort van komt. De Caribische leiders komen binnenkort bij elkaar om de situatie te bespreken. Mogelijk ontstaat er ruimte voor heronderhandelen. “Wij zeggen dat als de mogelijkheid daar is om iets meer te krijgen dan wat overeengekomen is, dat bekeken moet worden”, aldus Marica.

4 REACTIES

 1. De Caricom landen moeten eerder met China, India, Japan en rusland handelen. zij hebben behoefte aan onze spullen en zullen veel meer betalen. en bovendien, de EU hieft ons zo vaak in de maling genomen Bv: de bananenindustrie, dit keer zullen ze dat weer doen.


  Maak melding

 2. beste rajeev,

  heb je het nog steeds niet door dat suriname een bananenrepubliek is.
  zaken met de landen die jij opnoemt is niet mogelijk. deze landen zijn goed om andere landen leeg te plukken en staan niet te wachten op banen uit suriname.
  en welke andere spullen kunnen we als suriname leveren. we hebben hier zelf te kort aan alles.

  word wakker jonge wij kunnen niet zonder deze landen, wij hebben ze nodig en zij niet ons.
  in de EU is er een keurmerk dat de burgers beschermt. als er geen keurmerk is komt het niet binnen. neem een voorbeeld voor luchtvaartmaatschappijen speelgoed,vlees en ga maar door. al het afgekeurde shit verdwijnt naar landen zoals suriname en ander landen waar men goedkoop belangrijker vind….toch.
  het zou juist goed zijn om producten naar de EU te exporteren, dan kun je zeggen dat je kwaliteit levert. en dat is zeker belangrijk.

  anaconda


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.