Gemeente Den Haag heeft drie projecten in Suriname

7

PARAMARIBO, 1 sep – De Nederlandse gemeente Den Haag gaat de komende tijd minstens drie projecten uitvoeren in Suriname. Volgens de Haagse wethouder Henk Kool moeten het voorbeeldprojecten worden. Meer dan de overheid zullen particulieren een voortrekkersrol moeten spelen.

Vooral het bedrijfsleven aan beide zijden zal de mogelijkheden van samenwerking moeten aftasten. Deze aanpak moet de samenwerking met Den Haag onderscheiden. Ook de wijze van uitvoeren wijkt enigszins af. ”Het gaat er niet om hulp te bieden, het gaat uitsluitend om het uitwisselen van ervaring. De bedrijven moeten het zelf doen, de overheid zal faciliërend werken”, zegt Kool.

Vanuit Den Haag zal een oogje in het zeil worden gehouden. De delegatie die Suriname heeft aangedaan, heeft de basis gelegd. “Het is zodanig gedaan dat het werk kan starten”, aldus Kool. De komende tijd zullen de bedrijven zich richten op drie projecten. Het betreft de opzet van een visafslag, een faciliteit voor microkredieten en een kindertelefoon.


7 REACTIES

  1. Het is lijkt me wel een goed idee maar wat betreft de kindertelefoon heb ik zo mijn bedenkingen. Ik vraag me af als zoiets in Su past. Aangezien veel van onze mensen nog het conservatieve opvoeding hanteren, denk ik niet dat ze daarop zitten te wachten, want als kinderen bij elke goedbedoelde incitdent van de ouders uit, leren om meteen de kindertelefoon pakken om ze te beklagen, kan het dramatisch gaan uitlopen. Vergeleken met Nederland hebben wij hebben een heel ander opvoeding gehad met namen normen en waarden.En dan hoefde er geen derde bij te komen.Afgezien van beroerde dingen zoals kindermishandeling/misbruik enz.want dit zijn heftige dingen waar het goed van pas zou zijn. maar als een kind voor elk wisje thuis naar de telefoon grijpt, zal niet in goede aarde vallen bij de ouders. Goeie informatie hieromtrent zou echt op z’n plaats zijn alvorens hiermee te beginnen.


    Maak melding

  2. Incest…kindermisbruik/mishandeling komen overal voor in de wereld.In alle lagen van de bevolking/ en cult.voor.
    De drempel wegnemen en kinderen gemakkelijk maken om de cellulair te grijpen en die vooral die OOMS aanklagen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.