Geen politiek bezwaar zuinig Surinaams ziekenfonds

2

PARAMARIBO, 1 sep – Er zijn geen bezwaren tegen pogingen tot bezuiniging van het Staats Ziekenfonds. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het beperken van de uitgaven is onder alle omstandigheden toe te juichen. Dat geldt evenzeer de kosten op specialistische behandeling.

Huisartsen en de Vereniging van Medici hebben geprotesteerd tegen het voornemen dit soort kosten te drukken. Aanleiding is een brief van het SZF aan de artsen, waarin gevraagd wordt te letten op de frequentie van doorverwijzingen. “Ik denk dat alle verzekeraars mogen vragen op redelijke manier om te gaan met de diensten”, zegt Waterberg. De commotie lijkt dus niet terecht.

De lijn die het fonds volgt toont veel overeenkomst met het regeerbeleid. De gezondheidszorg moet voor zoveel mogelijk burgers beschikbaar zijn en moet juist daarom betaalbaar blijven. Dat zal op alle niveaus van de zorg goed beseft moeten worden. “Geen enkel land, zelfs de Verenigde Staten van Amerika niet, zal de medische kosten kunnen betalen als a la dol wordt verwezen, “ aldus Waterberg.

2 REACTIES

  1. Wat wel bereikt gaat worden is dat die specialisten hun koffers gaan pakken ten koste van de zieke mens.

    Huisartsen hebben nu de ruimte om te blijven experimenteren tot het veelal te laat is? Zij hebben normaliter al een broertje dood aan het verwijzen van zaken waar ze geen raad mee weten.


    Maak melding

  2. Binnenlanders hebben altijd gratis medische zorg gekregen en nu gaat het surinaams ziekenfonds bezuinigen vreemde stelling.

    Ze krijgen ook een gratis kliniek in het binneland.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.