Surinaams Hof behandelt wrakingverzoek Bouterse

16

PARAMARIBO, 29 aug – Het Hof van Justitie zal een aanvang maken met de behandeling van het wrakingverzoek van ex-legerleider Bouterse. Bekeken wordt in hoeverre Bouterse terecht de voorzitter van de Krijgsraad beticht van partijdigheid in het proces rond de Decembermoorden.

Krijgsraadvoorzitter Cynthia Valstein-Montnor zou niet in staat geacht mogen worden een evenwichtig oordeel te vellen. In het wrakingverzoek wordt aangegeven dat haar echtgenoot gunsten ontvangt van coalitiepartij NPS. Onder meer zou hij sportlessen mogen verzorgen in het partijcentrum zonder huur te hoeven betalen. Bouterse heeft steeds beweerd dat het strafproces politiek getint is.


16 REACTIES

 1. Dit is weer een stunt van meneer Bouterse om het straf proces op te houden,als je weet dat je niets verkeerd gedaan hebt laat je het openbaar ministerie zijn werk doen,maar omdat je nu in het nouw gedreven wordt probeer je rare sprongen te maken,1982 hadden de 15 heren ook geen recht op een eerlijk proces niemand mocht ze verdedigen zelfs je toenmalige rechterarm Roy Horp niet,nu vind je dat jij niet degene bent die opdracht gegeven hebt,je vinger wijst naar doden hoe laag kan je niet zijn,wat je nu naar voren haald had je vanaf het begin kunnen weten je hebt toch een geoliede netwerk,Surinamers hij probeert weer zo goedkoop ervan af te komen,wees alert en voorzichtig,maar meneer Bouterse krijgt wel zijn straf als het op een natuurlijke wijze moet gebeuren het zij zo


  Maak melding

 2. Bouterse heeft volkomen gelijk en die DU heeft een Bouterse syndroom van jewelste en zo ken er meer want ik woon niet ze lang in Nedeland en ben door omstandigheden hier komen wonen


  Maak melding

 3. Beste mensen,

  Ik heb 1 gewetensvraag voor de heer Kanhai:
  welke rechten en rechtssysteem hadden de 8decemberslachtoffers, voordat ze als beesten werden afgeslacht?
  Als u mij en de rest van de Surinaamse bevolking daarop antwoord kunt geven; dan ben u een kei van een advocaat.
  Time will tell!!! Wij blijve en benne benieuwd, kondremangs.

  Leuvie


  Maak melding

 4. Het straf proces is politiek getint ja,want de moorden zijn/waren ook politieke moorden.

  En het is deze zelfde Bouterse die om een onderzoek had/heeft gevraagd,want hij werd er z.g. moe van dat dit steeds weer ter sprake kwam.

  Dus vond hij dat de jongens de zaak moesten onderzoeken. Ik citeer Bouterse: Jongens onder zoeken jullie dat ding(8 dec.kwestie)

  Dus moet hij nu ballen tonen en niet zeuren gewoon verschijnen in je oude geronveerde slaapkamer waar je misschien toen alles hebt gepland.

  Je gedraag je nu zo kinderachtig, waar is die grote mond van je geblevn? Now joe e dege-dege. Je had altijd geroepen dat je niet alleen zou gaan .Neem dan degene mee die je niet wilt achter laten dan ie go .Now mi wan zie a bigie foe joe en c.s.


  Maak melding

 5. Meneer 4 alias dramaman,

  Je hebt het verhaal maar voor een kwart begrepen. Bouterse bedoelt met onderzoeken jullie die 8 december kwestie iets andersa dan breng het op deze manier voor het gerecht. Iedereen weet dat. Bent u nu pas wakker en met deze kwestie bezig.
  Onderzoek om niet te kijken (alleen) wie eventueel achter de tralies moet, maar een waarheidsvinding waarbij komt vast te staan wat er precies is gebeurd en wie waarbij betrokken was.

  daarna zou je eventueel een proces kunnen hebben gestart om de ‘schuldigen’ aan te klagen.

  waarom is dat niet gebeurd in al die jaren voordat de zaak dreigde te verjaren en men vervolgens haast had en de zaak dus nu in een andere volgorde wordt behandeld.

  Kijk naar dat aspect voor we zomaar in de lucht brullen.

  weten waarover het gaat en hoe dingen precies in elkaar steken. enige juridische kennis is daarbij vereist. Emotie mag, maar zet geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 6. Surinaams Hof behandelt wrakingverzoek Bouterse
  >>>>>>>>>>>>>>>……………..>>>>>>>>>>>>.

  Weet dit: Opa Ruro wil wortel en tak vernietigen….( zodat hij zijn hele leven daar als Pres. blijft zitten)dus hij moet bepaalde mensen accommoderen.( a muzu zit din man kon) anders willen zij niet werken.

  Daarom is 8 dec. niks en ook niks anders dan een zeer smerige politieke gebeuren geworden onderleiding van de VHP.

  Maar Opa Ruro maakt in deze een catastrofale fout.(hij slaapt of weet niks….daardoor brengt anderen regelrecht in een katibo fase)


  Maak melding

 7. @G2
  ik word al van alles beschuldig dit mag er ook bij een bouterse syndroom , de mensen die mij kwalijk nemen omdat ik tegen bouterse ben wil zeggen sorry voor jullie maar de feiten zijn juist in het tegendeel van bouterse de gene die denken dat bouterse de problemen van suriname gaat oplossen zijn naar mijn mening niet eerlijk tegen hun zelf en tegen suriname bouterse is de veroorzaker van de problemen waar suriname nu mee zit .hij is laf hij heeft in het begin gedreigd dat waneer er een strafzaak of onderzoek zo komen er ergere dingens zouden gebeuren dan 8 december en toen hij door had dat er wel een strafzaak aan zat tekomen vroeg zogenaamd zelf om een strafzaak, weet je wat makkelijk is internet daar kan je de hele geschiedenis van bouterse halen en dan kom je tot een conclussie deze man is medogenloos, demagoog, moordenaar,hij weet precies hoe hij die domme massa kan bespelen en als hij jou kan gebruiken of misbruiken zal hij dat niet laten voorbeeld horb haakmat bosje boereveen dus G2 je kan mij beschuldigen van een bouterse te syndroom hebben maar jij die pas uit suriname komt moet het toch beamen dat deze man het land en volk achteruit heeft gezet, is toch waar misschien kan jij mij antwoord op deze vraag geven noem mij drie goede dingens wat bouterse voor suriname heeft gedaan in zijn revo periode hij heeft suriname in ellende gestort en als ik dat zeg heb ik een bouterse syndroom dat is het enige wat jullie kunnen zeggen maar mij met feiten en voorbeelden het tegendeel bewijzen dat kan jij niet en de aanhang ook niet ik daag jullie bij deze uit.en als laast wil ik zeggen ik ga liever als dom door het leven dan dat ik de misdaden van deze monster verdedigd of goed praat dit is mijn mening daar zullen jullie het mee moeten doen.


  Maak melding

 8. Dit alles begint mij de keel uit te hangen
  begrijpen ze niet dat de advocaat van bouterse weet dat er niets deugd in de rechteerlijke kamer
  wraking mag het is een recht wie dat niet weet het heef niets te maken met vertraging vine wil de party met wortel en tak vernietigen
  maar een kankantrie moet je wel stevig in je schoenen staan om die omver te hakken
  laat het nu eens duidelijk zijn .
  ps leuvi hoe kan je zo een vraag stelen weet je niet dat die gasten al een regering hadden gevormd en dat alles al in kannen en kreuken waaren jammer voor ze het is al gebeurd ik heb zelf ook fam verloren maar maak er geen drama van als kleinkind van een strijder weet ik waar over ik praat ik ben niet gek. sranang sa wienie
  bakra basie a kaba


  Maak melding

 9. Beste mentor,

  Ik heb alleen maar 1 gewetensvraag gesteld aan de heer Kanhai over de rechten en het rechtssysteem die de 8decemberslachtoffers niet hadden, zoals we weten. Meer niet. Dus goed lezen,bro!!!!!
  Probeer geen dingen goed te praten, die er gebeurd zijn, zoals ze inderdaad gebeurd zijn!

  Tang boeng,
  Leuvie


  Maak melding

 10. Tjepotie takiman baja. Als er iemand is die abbbbsoluut niets van de zaak heeft begrepen ben ji het wel.

  Ik vraag me zelf nogsteedsaf waarom heeft die Bouterse van jullie toen in 82 niet het zelfde dat je voorstelt gedaan????

  En voor de mensen die de NPS/PRESIDENT steeds weer verwijten wil ik het volgende zeggen: de NPS wist helemaal niet wat er gebeurde. Bouterse van jullie heeft de NPS buiten alles gehouden.Zelfs toen hij zijn denktank(mie hoop ie sabie sang na datie)installlllleerrrrrrrde.

  Toen hij zijn denktank installllleerde zonder de NPS heeft Lachman gezegd :ik kom niet zonder HENK ARRON. Zo doende is de NPS erbij gekomen
  Dus jij snapt echt jij alleen snapt nog wat je schrijft/bedoel En laat mij je nog iets vertellen:het zijn de nabestaanden vande slachtoffers die ervoor gevochten hebben dat de zaak niet verjaarde(om te spreken over de genen die slapen) Takiman Bouta zal je met dit gedrag nieteens als waterdrager willen hebben,want je bent echt een vergeetachtigeman.Je vergeet echt alles dat je gezegd wordt.Je kan inplaats van water voor hem te sjouwen iets anders sjouwen dan oen dede.Maaaaar je kan misschien heeeeelll misschien dir.van MULLIEU BEHEER worden,maar dan van de mensen die bouwen(huis)hun stenen afblijven,want dan zul je zien dat er niets en niemand gewraakt zal worden je beland zo in santa-boma.En als je je straf hebt uitgezeten kun je op de hoek van de straat blijven hangen, want dat is velen van jullies vak

  Als opa/oma oud strijder is geweest betekent dat dan nog niet dat je echt weet waar het om gaat,want mijn vader was een…..maar ik kan geen ….zien.Jij bent een bijzonder soort mens om ons te laten weten dat er een fam.lid van je erbij was dus ook vermoord en dat je er gewoon bij loopt.Wel,wel dan kan ik je zeggen dat je een stuk VLEES bent zonder GEEST ie de boeng na joe ede??????

  Sranang no o wikie zoals je schrijft,maar Sranang o trong wang PARADIJS te Bouta no sroto en a tikie over baka hor hor hor Mentor


  Maak melding

 11. @ mentor jr,
  Wat heeft dit met bakra bassi te maken. Wat een domme uitspraak man. Dit slaat kant noch wal.Surinamers zijn vermoord door surinaamse machthebbers. Jij bent zo een typische bouterse aanhanger,zodra het een beetje te heet wordt onder de voeten dan hebben de bakras het gedaan. Ik neem het niet op voor bakras , maar het wordt tijd dat je de vinger in eigen boezem steek. Je hebt een free mind of your own , doe niet als een bitch die bouta zijn tollie zuigt, maar probeer zelf te onderzoeken waarom men dit allemaal zegt tegen je “leider” dan zal je erachter komen wat er daadwerkelijk is gebeurd, ik heb een tip voor je vraag het aan mensen in suriname tussen de 30 en 40 dan zullen ze je alles vertellen en daarna kijk je naar de film paramaribo papers en ik wil nog zien dat jij hier durft afgoden te vereren met je ke pro-bouta smoel.Je hebt zelf familie verloren, maar maak er geen drama van? Man ben ik effe blij dat ik geen familie van je ben, lage bijdegrondse figuur, schaam je rot. Als ik tot je familie behoorde had ik je cker verstoten om je domheid. Sranang sa winie? Wat? Wat gaat Suriname winnen? Is weer zo een loze bullshit uitspraak. Er valt hier niets te winnen behalve herstel van onze economie en de schande die Surinaamse poltici door de jaren heen over het land heen hebben gebracht dat valt te overwinnen ja en niet dat stom gelul van je hier. Zelf schat ik je ergens in de 20, verblind door mooie chinese supermarkten met hun rotzooi waar, mooie tweede handse toyota’s en mooie asfaltwegen waarop je kan rijden, terwijl het land wordt leeggeplunderd door goud exploitanten en illegale houtkap. Ik schaam mij nu al voorje dat je het ware probleem niet ziet en je daartegen verzet , maar denk dat je een waardige bijdrage hier levert met stom gelul. For your information , toen jij nog een broekie was moesten wij staken omdat het land werd geboycot en onze ouders het niet meer konden opbrnegn. Wat heeft jouw grote held toen gedaan?De mp en veiligheidstroepen op ons afgestuurd . Overal had je bouterse mannetjes in burger en owee ze je betrapten op een anti bouta uitspraak mi booi , je stond daar en er kwam een jeep met 4 gelehelmen op je af om je in elkaar te schoppen en dan kom jij van daag aan de dag deze man verheerlijken. Njan mi mars yu sakkasakka sebrefaata poor kumba gaan mofo dagu beest.


  Maak melding

 12. Na dit project gaat het proces van die 71 door deze zelde Jokers doodgewraakte soldaten een anvang nemen. Die bladzijde zal niet onaangeroerd blijven!

  Gerechtigheid is gerechtigheid.

  Die huurlingen, waarvan enkele met hun tenen omhoog naar Paramaribo zijn gebracht waren hier zeker op vakantie?


  Maak melding

 13. @balamatie als je dat al niet begrijp dan ben je geen kind van suriname ken je geschiedenis goed het verleden is het begin van het heden hoe velen zijn vermoord weet je dat neen dus waarom moet ik een bouterse aanhanger zijn om dat ik anders denkt ik ben er van bewust wat er gebeurd van daar bakra basie a kaba laat dat eens duidelijk zijn
  ik ben geen matrealist dus al dat luxe laat mij koud je heb het over een film weet je als het zo was je kan alle kanten mee op dat is een gedachte spel mie brada ik vraag me af hoe slim je ben je schrijf heb je gelezen wat je schrijf ik ga je opfrissen goud die weg gaat houd onze rijkdom zeg dat je iets je zegt het zelf a no mie skrievie ik druf het wel te zeggen ja
  ik ben hart wie een kogel verdiend moet datkrijgen je scheld woorden naar mij toe
  met njang mie mars als dat kon was er nu geen armoede in mijn geliefd suriname maar jammer voor je ik ben geen kannibaal wat is het probleem volgens joe denkie bouterse is dat het probleem jongen ga de boom in en maak daar je apenkuren en slaap maar lekker verder ik hoop dat de webmaster je gelijk ban
  schelden is een gebrek aan woorden sorry
  maar je zal zo blijven denken jammer was het een staking of een opgezette staking tegen vooruitgang je schrijft ook porkumba ik ben er trots op ja
  mie na wang grang pikieng vo wang porkumba subung Mentor.sr
  dus sorry stree de vo stree volks lied mie brada


  Maak melding

 14. Beste leuve
  ik vroeg mijn eigen af of ik je moet antwoorden
  maar maar aangezien ik je wakker wil schudden zal ik je dit zeggen als militair
  weet ik niets anders dan dit wanneer 1 of meer het leven van mijn volk en mijn makkers in gevaar breng hij of zij gelijk de kogel krijgt om anderen te beschermen het is hard no geweten is als je weet en datje erbij was hoe kan je kanhai die vraag stelen was hij daar neen dus er zijn doden gevallen
  ze weten willens en wetens waar mee ze bezig waren jammer dat was het gevolg van sorry ik ben hart ik kan niet anders het is mij aangeleerd als sroedatie hoe heilig is het volkslied voor je durf je het antegaan
  wat er gezongen wordoa wie moes setie kondre boeng stree de vo stree mie no sa vrede
  ik hoop dat dit goed bij de grijze cellen zijn doorgedrongen
  soso lobie


  Maak melding

 15. Beste mentor jr, je zal in mijn ogen altijd junior blijven en nooit opgroeien. Als je wil praten over geschiedenis, kom maar . Maar alleen op intelectueel niveau. Maar dat heb je blijkbaar niet! Want jij bent in de Revo tijd gebleven; dus wat mij betreft ben jij wasting time, bro. Mijn vocabulaire begint waar je jouwe eindigt. Dus ga maar lekker verder met paintballen of lasergamen.
  En heeft Bouta iets gedaan voor nazorg van die exmilitairen die frustoe uit die vuile binnenlandse oorlog zijn gekomen?
  Indien jij de strekking van mijn reactie niet op de juiste waarde kan schatten, kan ik je niet kwalijk nemen. Jouw grijze hersencellen zijn gebleven bij het schoonmaken van een FAL. De mijne zijn ontwikkeld op het IOL. Dus ga maar verder dromen van grote daden van jouw gekoesterde Revo. De nazi’s in de 2e wereldoorlog leden ook aan grootheidswaanzin.
  En over ons volkslied, weet ik :GADO DE WI FESI MANG!!!!!! Nobody else.
  Soso lobie baka.

  Leuvie


  Maak melding

 16. @ leuvie
  ik had dit wel verwacht van je jammer dat je zo reageer erg hoor neer kijken op een ander
  met je intellect niveau uit mijn onder zoek als mens zie ik dat je aan hoogmoet leid je zal je wel afvragen wat ik daar mee bedoeld
  voor jou een vraag voor mij een weet
  nu kom ik met de feiten nazorg ex militairen
  waarom denkt je dat ze nu bezig om die popekast regering onderdruk de zetten voor wat ze hadden terug te krijgen zeker weer de schuld van de revo volgens jouw intellect
  daarom weet ik hoe een fal werkt om jouw en mijn land te verdedigen als het om aankomt
  de regering zit vol met doemdenkers als jij
  ik wil graag zien wie de rechter zal zijn in deze grote geld verspillende recht zaak
  de scenarioschrijver hebben ze al bij zijn ballen vast sang doksie je kent hem nog ja die ja
  die door de revo naar school is gestuurd
  ik zal altijd junior blijven ja maar vergeet dit nooit meer en knoop dat goed tussen je intellect hoofd dat er na mij nog meer junioren zijn
  dus jammer voor je de strijd gaat verder.
  voor mij is het dit ding boeng kabra na wie fesie mang
  en dat zijn Codjo Mentor (senior) en Precent Baron en Jolicoeur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.