maandag, maart 4, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentRoy Ristie officiële ambassadeur Gospelfestival

Roy Ristie officiële ambassadeur Gospelfestival

-

De Nationale Carrierebeurs

Roy Ristie is door de organisatie ZO! cultuur Zuidoost benoemd tot de officiële ambassadeur van het Gospelfestival 2008. Het Gospelfestival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en vindt plaats in de Heineken Music Hall op 5 en 6 september a.s. In de line up zijn nationale en internationale artiesten opgenomen zoals Kirk Franklin, Tye Tribbett, Edwin Hawkins & Holland Symfonia, Berget Lewis, Michelle David’s Gospel Celebration, Junior Anzola, Michelle David, Pentecost Revival Choir en de bazuinkoorgroep Masterkaz.

Ristie heeft zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor ook culturele bedrijvigheid in Amsterdam Zuidoost. “cultuur en in het bijzonder muziek brengt mensen tot en bijelkaar en de gospel muziek voegt met haar boodschap een bijzondere bijdrage daartoe”, aldus de kersverse ambassadeur van het Gospelfestival. Op advies van hem heeft de organisatie dit jaar ook bazuinkoor muziek toegevoegd aan het programma. Zo zal de bazuinkoorgroep Masterkaz ook haar opwachting doen tijdens het festival.

Masterkaz behoort tot de absolute top van de Surinaamse bazuinkoormuziek. De basis voor deze instrumentale muzieksoort wordt gevormd door Duitse koraalmuziek en Engelse hymnes. Daaromheen zijn de typische en eigenzinnige Surinaamse ritmesecties gebouwd die zorgen voor een unieke sound. Ristie: “niet alleen omdat mijn oom Rene Alvares de uitvinder van dit genre in Suriname is geweest, maar ook omdat bazuinmuziek de meest bijzondere traditionele vorm van gospelmuziek is uit het land waar veel bewoners uit Amsterdam Zuidoost vandaan komen en die er zeker mag wezen”.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Yes wright Roy,
    Onze Bazuinkoormuziek mag er best wel wezen,We mogen er wel meer aandacht aan geven vooral voor onze jongeren die wat vervreemd zijn en niet veel weten over onze traditionele muziek die voor zowel verjaardagen,Bruiloften en Begravenissen een welkome uitlaatklep is gebleken.Keep up the Good work.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES