zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKlein en middenbedrijf moet Suriname verder stuwen

Klein en middenbedrijf moet Suriname verder stuwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 aug – Suriname zal het voor zijn economische en industriële vooruitgang vooral moeten hebben van het klein en middenbedrijf. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. De meeste werkgelegenheid zal in deze sector geschapen moeten worden. De potentie zit er in elk geval in.

De investeringen de afgelopen jaren liegen er niet om. “Het zijn de kleine en middelgrote ondernemingen die een land vooruitbrengen, een stuk leefbaarheid kunnen brengen in de samenleving”, zegt Marica. Weliswaar kan het altijd beter. De overheid is bereid een helpende hand te bieden, hoewel de middelen niet altijd optimaal beschikbaar zijn. Administratieve procedures worden zoveel mogelijk ingekort.

Om de financiering te vereenvoudigen wordt vooral met kredietcoöperaties samengewerkt. Traditioneel is het voor de kleinere bedrijven moeilijk aan financiering te komen. Startende ondernemers komen nauwelijks aan bod. Twee coöperaties, Godo en De Schakel, zijn microkredietprogramma’s begonnen. De bedoeling is vooral het aantal kleine en middelgrote bedrijven aanmerkelijk te verhogen de komende jaren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Welkom China dat is het toch.

  Er is van Front uit geen enkele basis.
  Dus kijk maar waar jij je slag gaat slaan, als Suri.

  B.v Zanderij….MP maakt man 15.500 Eu. afhandig….sneller dan midden en klein bedrijf.
  Echt werk is voor de Chinees die onderweg is met asfalt. +/- 450.000….dag Suri’s.


  Maak melding
 2. Wat heer Minister zegt is allang geen geheim meer dat de middenklasse de echte economische drijfveer is van SU.Maar die is altijd stiefmoederlijk behandeld.Al eens geprobeerd om bij een reguliere Bank een lausie kredietje los te krijgen om je vee-of landbouwbedrijfje in leven te houden of om wat nieuwe impulsen aan toe te voegen?Drama!! dat was ook de reden waarom ik er destijds de brui aan gaf om mij in Nederland te vestigen om van een gemiddelde modaal inkomen te leven,daarom big up!! DE SCHAKEL en GODO keep up the good work.Ik hoop van ganser harte dat dit geen loze woorden zijn van heer Minister en dat de middenklasse daadwerkelijk geaccomodeerd zal worden,tja mijn ogen zullen zien.


  Maak melding
 3. ik denk dat het alleen is toe te juichen dat ondernemers gestimuleerd dmv een micro krediet.
  Dat is heel goed voor het land het levert perslot van rekening meer belasting voordeel op. Het is en voor de onder nemer en voor de staat een win win situatie.


  Maak melding
 4. Deze regering “blaft” alleen maar. Ondernemers worden in Suriname als een vijand gezien. Zelfs een bedrijf starten is al een lijdensweg. Je moet gemiddeld 5 jaar voor uittrekken alvorens de vergunningen in orde zijn.Maar uitzonderingen van 10 en 12 jaar zijn dood gewoon!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES