woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname rechtlijnig over toekomst mijnbouw

Suriname rechtlijnig over toekomst mijnbouw

-

PARAMARIBO, 28 aug – Suriname vaart een vaste koers als het aankomt op de richting van de bauxietindustrie. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het standpunt is vooral kenbaar gemaakt aan multinational Alcoa. De boodschap schijnt goed te zijn overgekomen.

Het Alcoa-management in Sao Paolo, Brazilië heeft om een spoedonderhoud gevraagd. Binnenkort arriveert een delegatie in Paramaribo. “Als regering en samenleving hebben wij het recht het antwoord te weten op bepaalde vragen, zodat we ons kunnen positioneren en verder kunnen gaan”, zegt Rusland. Dat antwoord is lange tijd uitgebleven, ondanks aandringen van Surinaamse zijde.

Of de maatschappij werkelijk belangstelling heeft voor de bauxietvoorraden in West-Suriname zal binnenkort wellicht duidelijk worden. De kaarten liggen kennelijk iets anders dan aangegeven door het management van Suralco, Alcoa’s dochtermaatschappij in Suriname. Suralco-manager Warren Pedersen zegt dat Alcoa niet bepaald staat te springen om deelname. Concurrent BHP Billiton heeft al een plan ingediend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Beste heer Rusland,

  Als Suralco zich niet kan vinden in de eisen van Suriname dan maar niet in zee met ze gaan. Ze voelen al de bui hangen. Andere partijen zijn meer dan geïnteresseerd en hebben al een plan ingediend voor de bauxietvoorraden in West-Suriname.

  Waarom heeft het Alcoa-management in Sao Paolo om een spoedonderhoud gevraagd, als die Pedersen maar loopt de beweren dat de bauxietvoorraden in West Suriname van minder kwaliteit zijn. Hij dacht Suriname op die manier onder druk te zetten en op hun manier en voorwaarden de bauxietvoorraden in West Suriname te mijnen en verder te verwerken tot eindprodukten. Nee hoor meneer Pedersen, één van de slimme Surinaamse mannen, de heer “Rusland” heeft u door. Suralco wilt gewoon de bauxietvoorraden in West Suriname voor een appel en een ei, zoals dat in het verleden gebeurt is. Suralco kan het vergeten. Als jullie niet heeeeeeeel diep in jullie buidel willen tasten, dan maar geen zaken doen met Suralco. Er staan genoeg andere partijen te springen om te investeren in West Suriname.

  Conclusie:
  Don man go konie 2 en dat hoooroe konman no lobie.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 2. Vast houden aan de koers.

  Zelf eindproducten maken die aan de wensen van de consumenten voldoet, vooral de kosten laag houden en zoveel mogelijk exporten.

  Geld verdienen zodat elke Surinamer profijt van heeft.

  Geloof in eigen kunnen en produceer, dan komt het wel goed met de ervaring en kennis.


  Maak melding

 3. Ik ben het hier met bericht 1 en 2 eens
  het is niet er dat zij aan noze baxiet willen verdienen maar dan moeten zij ook wel geld en energie in de surinaamse samenleving stoppen,het moet dus van 2 kanten komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES