Marrondorp in Suriname getroffen door dieselmors

3

PARAMARIBO/BAKALIBA, 27 aug – Het Marrondorp Bakaliba zit zonder consumptiewater door een dieselvlek op de Surinamerivier. Dit meldt het Nationaal Instituut Milieu & Ontwikkeling, Nimos. Dichtbij het dorp is ongeveer twintigduizend liter diesel van een tanker in de rivier gespild.

De tanker is eigendom van het bedrijf Sarakreek Resources Corporation, dat aan goudwinning doet in de omgeving. “De bewoners kunnen geen gebruik meer maken van het water om te koken, baden en te wassen”, meldt Nimos. Drinken uit de rivier en zwemmen kunnen voorlopig ook niet. Intussen zijn metingen verricht om de werkelijke schade vast te stellen.

Vastgesteld is dat de plaatselijke flora en fauna niet te lijden hebben gehad. Volgens dorpsbewoners is een grote vlek te zien op het water. Er zijn nog geen dode vissen waargenomen. Het bedrijf heeft intussen noodmaatregelen getroffen om Bakaliba te voorzien van drinkwater. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding. NCCR, is intussen ook ingeschakeld.

3 REACTIES

 1. geen ramp ,niks aan de hand.
  voor je het weet is het verdampt, opgelost en wat geabsorbeerd is verdwijnt weer gauw. Voor dat de rampen bestrijding iets wilt ondernemen is de olie praktisch verdwenen. na 2 maanden merk je het niet meer.
  Een paar vissen zullen sterven, dat water gaat niet te drinken zijn.Maar tegen de tijd dat de regering komt aan dansen kunnen ze niks meer doen.


  Maak melding

 2. Het is duidelijk een teken van een begin van de rampenplan wat er staat te wachten in su!
  dat jullie met zo laconiek mee omgaan, is te verklarebn dat jullie tijd er bijna is.
  maar laat de nwe generatie een mooie en natuurvriendelijke natuur achter!

  aldus een groen denker.


  Maak melding

 3. Beste Sranangmangs,

  Schandelijk, schandelijk. Ik vind dat in gebieden waar mensen wonen strengere wetten en eisen moeten opgesteld en nageleefd worden. Het kan niet zo zijn dat een dorp verscholen blijft van schoon drinkwater. Het is de plicht van de overheid om ervoor te zorgen dat dit soort rampen vermeden worden of tenminste ervoor te zorgen dat er adequate maatregelen vooraf zijn getroffen, voordat toestemming aan een organistie wordt verleend. Dit om preventief te ageren mocht er zich een ongeluk of ramp zich voordoen.

  Sranangmang,
  Tang Boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.