Veroordeling leden cultureel gezelschap ‘Ingi-culturu’

8

De rechtbank heeft gisteren vier van de zes verdachten van het Surinaamse cultureel gezelschap ‘Ingi-culturu’ veroordeeld tot 18 maanden cel. De zaak tegen de andere twee verdachten is aangehouden. Dat meldt AT5.

In april smokkelde het zestal vier kilo cocaïne het land in met een straatwaarde van ruim 800.000 euro. Volgens de advocaat van de verdachten moesten de bolletjesslikkers zich in opdracht van een criminele organisatie voordoen als leden van een culturele vereniging.

Er zijn nog twee andere zogenaamde bolletjes-bands die dit jaar voor de rechter moeten komen.

8 REACTIES

 1. Dat ding is medicijn voor de indiaan.

  Waarom de Ingi met zijn eigen natuur product als schurk behandeld komt door hen die het recht uitgevonden hebben en inzetten wanneer het hen uitkomt.

  Sabi you tori zij gooien het zelf met een eet lepel naar binnen.


  Maak melding

 2. Goed zo…opsluiten die handel ! Ze maken ons Surinamers maar moeilijk. Nog steeds die ellendige controle en vervelende vragen op Schiphol ! “Wat heeft u in Suriname gedaan…wat was uw doel…etc. etc. Het moet nu ophouden. Bananen worden op Schiphol in beslag genomen…kunnen mogelijk met drugs gevuld zijn..!! Wat men al niet uitvindt. Waarom worden passagiers uit Thailand of Indonesie niet aan de tand gevoeld. Neen…alleen als men uit Sranan of Antillen komt! Misselijk word ik hiervan.


  Maak melding

 3. Ingi-Culturu!!!
  Hebben onze inheemse vrienden het licht gezien?en doen ze nu ook mee met dit achterlijk gedoe die tot niets leidt dan alleen maar tot destructie,of waren het nep-Indianen?


  Maak melding

 4. @Sjori
  Zorg volgende keer dat je weet waar je over praat. De indianen gebruiken de gedroogde bladeren als middel om honger kouw etc te verdrijven.
  In jouw logica moeten we heroine ook maar vrijgeven want je kunt in het tuincentrum papaverplantjes kopen en de bakker heeft maanzaad bollen. Dombo 😆


  Maak melding

 5. Als ik de tekst goed begrijp,waren die gasten GEEN lid van de ‘Ingi-culturu’”
  Zij moesten zich VOORDOEN als..

  Volgens de advocaat van de verdachten moesten de bolletjesslikkers zich in opdracht van een criminele organisatie voordoen als leden van een culturele vereniging.

  lezen en begrijpen zijn twee verschillende zaken.

  Janny


  Maak melding

 6. Ik lees ook tussen de regels. Die nep bandleden vragen een visum aan. Dat doen ze op grond van hun lidmaatschap van de vereniging. Dus moeten bestuursleden toestemming geven en/of hun handtekening zetten. Zullen ze ook in die njang patoe zitten?
  Hier wordty niet over gesproken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.