Relatie Suriname met Den Haag wordt efficiënter

11

PARAMARIBO, 26 aug – De afstemming over samenwerking tussen Suriname en de Nederlandse gemeente Den Haag wordt efficiënter. De Haagse wethouder Economie, Henk Kool, zegt dat meer bereikt kan worden als aan beide zijden gericht gewerkt wordt.

In elk geval is de basis gelegd tijdens het bezoek van de Haagse delegatie. De afspraken met zowel de overheid als het particuliere veld beloven een aanmerkelijke verbetering. “Het gaat niet alleen om samenwerking tussen overheid en overheid, maar ook niet gouvernementele organisaties en het bedrijfsleven gaan aan de slag om uitvoering te geven aan de voornemens”, zegt Kool.

De accenten blijven min of meer dezelfde. Onder meer de kleine industrie en microkredieten krijgen de meeste aandacht de komende tijd. “De hulp heeft het oogmerk dat mensen meer zelf doen”, aldus Kool. Daarom ook zal de samenwerking tussen bedrijven worden aangemoedigd. Waar nodig komt de overheid in. Den Haag stelt onder meer expertise ter beschikking.


11 REACTIES

 1. waarom praat den haag niet met suriname over die toescheidings regeling wat getekent is in november 1975 en dat suriname het moet uitvoeren en geen visum voor surinamers die in nederland wonen en voor 25 november 1975 geboren zijn. eigelijk moeten wij zonder visum suriname binnen kunnen.


  Maak melding

 2. Eindelijk een goed iniatief vanuit Nederland als het maar niet bij het zoveelste belofte blijft. In het verleden waren er ook plannen gemaakt voor universitaire, agrarisch en infrastructuele samenwerking. Onze staatshoofden willen alles in CASH hebben zodat ze op hun eigen bankrekening kunnen verbergen.


  Maak melding

 3. De verkiezingen naderen weer dusssssssss.Voor de zoveelste keer worden er bekende “worsten” voor de Surinaamse neuzen gehouden om nadien weer in de ijkast te worden gestopt voor de volgende verkiezing!!!!


  Maak melding

 4. @steenbok je moet eerst de vraag stellen wie is begonnen met visum het is niet nederland die ermee is begonnen maar die militaire bewind van toen dan weet jij dat weer .


  Maak melding

 5. Dese regering denk aleen aan economie
  Dat is aleen maar geseur Een saak voor wite mense
  Wij wilen gewoon ons geld voor die katibo
  Dat zij ons hebe misbruik als slave
  Sranang na foe ding srafoe pikieng Oenoe e waktie paimang
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 6. no.4 DU je moet niet lullen over zaken waar jij geen kaas van heb gegeten.Alles wat uit jou mond komt is pure onzin.waarom zeg ik dat:Nederland heeft tijdens het militaire bewind de visumplicht ingevoerd voor Surinamers die toen bij bosje het land ontvluchten.Toen werd Andre Haakmat minister en heeft toen gezegd wat Nederland kan kunnen wij ook.Ga ff de geschiedenis terug lezen i.p.v.in de ruimte te brullen.neefje van Baviaan


  Maak melding

 7. No. 3 heel goed gezien en verwoord, aan Su wordt weer een worst voorgehouden. Vergeet niet waar er geld (grondstoffen) te roven is, zijn nederlanders te vinden. No. 4, volgens mij is het net andersom, dankzij Bouterse zijn wij nu gebonden aan een visumplicht naar Su.


  Maak melding

 8. Beste mensen, nogmaals een kleine geschiedenisles over de visumplicht: in 1979 vond Nederland dat er teveel Surinamers kwamen. Dus stelden ze eenzijdig een visumplicht in. In 1980 stelde de superminister Andre Haakmat als tegenmaatregel een visumplicht in voor Nederlanders;dus ook voor Surinamers met een Nederlandse nationaliteit. het was de tijd van de zg antiHolland houding van de revo.
  Toen was de drang om terug te keren naar Suriname niet zo groot als nu.

  leuvie


  Maak melding

 9. @noltie
  je heb gelijk dat nederland eerst met een visumplicht kwam je weet ook waarom neem ik aan , over geschiedenis gesproken we zitten nog steeds met de gevolgen van de revolutie en daarom vind ik het vreemd dat nederland en de front de schuld krijgen van alles wat niet goed gaat in suriname in dat licht moet jij mijn reaktie zien. wij hebben nog steeds last arrogante houding van de militairen en hun adviseurs van toen en daar hoor ik jullie niets over zeggen .


  Maak melding

 10. Kennen jullie de mosselmam ? Die woont in Schev…..

  Maar in Su kennen wij de Su.vergeetachtigejan
  Hij is vergeten waar al het beroerdevan ons land is begonnen.

  Ik kan/zal je het in herinnering brengen:
  vanaf de jaren 80 is alle elllllende begonnen.
  Vraag het maar aan DDB, Herrenberg en Bosje
  Vraag aan Herrenberg wat hij als ambassssadeur in China heeft gedaan?
  Vandaag de dag zitten wij opgezadeld met de chinezen.Vergeetachtigeman weet ge dit nog?
  Vraag aan Bosje wie al en let wel AAAAAL de casino vergunningen heeft verstrekt? Het is absoluut niet VENE,maar na Bosje if a eerlijk kan hij dat niet ontkennen.Stop dus a.u.b. dat gelul van je om derden de schuld te geven van de dingen de fout gaan in Su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.