dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandOnderscheiding voor oud-voetballer Mijnals

Onderscheiding voor oud-voetballer Mijnals

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-voetballer Humphrey Mijnals heeft zondag de sportpenning van de gemeente Utrecht ontvangen. Mijnals (77), de eerste Surinaamse voetballer in het Nederlands elftal, werd onderscheiden voor zijn bijzondere verdiensten, meldt Sportgeschiedenis.nl.

In totaal speelde Mijnals niet meer dan drie interlands, maar hij wordt gezien als allochtoon sportboegbeeld. In Oranje maakte hij bij zijn debuut in Amsterdam op 3 april 1960 tegen Bulgarije een omhaal, die hem onmiddellijk beroemd maakte.

Mijnals speelde bij de Utrechtse clubs Elinkwijk (1956/1961) en DOS (1962/1963). Hij was in 1986 nauw betrokken bij de oprichting van het Kleurrijk Elftal, samengesteld uit Surinaamse profvoetballers. Doel was het steunen van maatschappelijke projecten in Suriname en het verbeteren van de integratie tussen bevolkingsgroepen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Mina maak je niet druk..mi boi leuk toch.

  Maar vertel maar….hoe Holland voetballes kreeg van Su.

  Altijd pai-pai van Su…jij weet 1958.
  Ned. – Sur. gewoon in Holland 0-2.

  Zij weten ook wat voor smerig gedrag zij vertoonden.


  Maak melding
 2. Als voetballiefhebber en -kenner heb ik groot respect voor de heer Mijnals, als mens en als voetballer. Bescheidenheid siert de mens, en zo is Humphrey Mijnals. Mijn oprechte complimenten. Eigenlijk zou hij landelijk en niet alleen regionaal moeten worden onderscheiden voor zijn verdiensten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES