dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameActie Trinidad overdondert Surinaamse regering

Actie Trinidad overdondert Surinaamse regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – Het Trinidadiaanse idee om een Caribische politieke unie te vormen komt in Paramaribo vrij verrassend over. “We zijn verbaasd en compleet overvallen door deze ontwikkeling”, zegt Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken.

De verrassing is des te groter daar de Trinidadiaanse premier Patrick Manning eerder niets heeft laten merken. Nu wordt als donderslag bij heldere hemel een plan gelanceerd. “Ik ken niet eens de inhoud en bij de laatste staatshoofdenvergadering in juli is hier niets over gezegd”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Ware Tijd. Er zal dan ook een vergadering worden aangevraagd.

Manning zelf wil niet zo lang wachten. Hij is reeds een informatie trip begonnen langs een reeks landen, inclusief Suriname. Hoewel de vorm nog niet duidelijk is, moet de unie tegen 2013 gerealiseerd zijn. Grenada, St. Vincent en de Grenadines en St. Lucia hebben al hun medewerking toegezegd. Jamaica heeft zich ronduit tegenstander getoond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Wat zou dan de bedoeling zijn van zo’n politieke Unie?betekent het misschien dat de deelnemers iets van hun autonomie verliezen?of dat er beslissingen voor je zullen worden genomen?.Als dat zo is dan begrijp ik de Jamaicanen wel.Overigens bekruipt mij het idee dat Trinidad zich als een soort Godfather van de Caricom waant.


  Maak melding
 2. Weg met die dome idee
  Sranang wil eige baas hebe Een man
  Bouta is de man voor Sranang
  Nieman van andere poolitiek hoef te bemoeie
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 3. Mevrouw keteldijk,
  Blaas je niet een beetje te hoog van de toren!
  waar hebt gij de poltiek zien bedrijven?
  waar ben jij mee bezig… is geen politiek he?
  leer het van de bakra mans!

  Of wil je dat suriname als land helemaal afzonderen van de rest van de wereld!

  same on you met bouta als president!
  Waarom zo allemachtig!!!
  waaron niet een normaal persoon met een goed geweten!!!


  Maak melding
 4. In de hele wereld valt de boel uitelkaar en de dhr. Patrick Manning komt met een of andere natte droom!!
  Leven die gasten in de Derde Wereld nog steeds in de tijd van goud van oud??!!
  In ieder geval je blijft om ze lachen!!


  Maak melding
 5. Mevr. de min. begrijpt niet dat het gewoon een “lobbi”(wandel gangen) onderwerp is om effe de andere landen(binnen Caricom) te peilen voor het ideé.


  Maak melding
 6. mensen er mag van alles gezegd en gedaan worden, maar vroeg of laat zal het ook gebeuren. Zie ook Europa.

  Nr. 3 ik heb niets tegen Bouterse, maar hij mag liever nu thuis zitten, omdat hij niet waar heeft kunnen maken wat er moest gebeuren.
  laat mij een ding ook duidelijk zeggen, toen Bouterse aan de macht was hadden alleen mensen die toen op hem hadden gestemd te eten en te drinken. Ik heb bewijsstukken voor jou.

  Janny


  Maak melding
 7. Ik snap Suriname niet zodra ze met wat momen is het om hun eigen mensen tegen te werken. Waarom komen ze niet met een actie om surineds te helpen. Ze Doen alles om de Nederlandse staat te helpen. 80 % van al het geld opo welke manier het ook verdient wordt gaat naar Suriname. wij verzorgen meer surinamers dan dat de staat zelf doet. wat zijn ze toch naief


  Maak melding
 8. Trindad heeft niks en wil profiteren van onze rijkdom. Suriname, toont een beetje respect en waait niet met alle winden mee.
  We kunnen onze boontjes zelf doppen. We hebben genoeg kwaliteiten in huis. Laten we allemaal samen werken en dan komt alles goed. Heb vertrouen in mekaar!!!!!!!


  Maak melding
 9. het is zo makkelijk in suri,die andere landen zien hun kansen liggen waarom zouden ze niet pakken met mpp. al die domme bavianen aan de macht kunne het niet inzien , in eens de hele wereld zoek zijn weg naar su


  Maak melding
 10. een unie van suriname, trinidad, guyana, zie ik wel zitten. maar die andere eilanden erbij? is trinidad vergeten dat er 40 geleden ook al een west indie was die nog geen jaar overleefde.. dat herinneren de jamiacanen zich wel en daarom zijn ze zo vel tegen!


  Maak melding
 11. Dat heet regeren mevr Kraag, want zoals U waarschijnlijk niet zult weten geldt:

  regeren is vooruitzien.

  Maar ik zal het U niet kwalijk nemen, want dat kunt U als mini-ster uit Suriname natuurlijk nooit niet, want U heeft geen rolmodellen van wie U dit zou kunnen leren.


  Maak melding
 12. Wij worden keer op keer weer met onze grote neus op de feiten gedrukt dat wij binnen die Caraibische gemeenschap een vreemde eend in de bijt zijn en dat altijd zullen blijven.

  Ook al vaardigen wij een Surinaamse nachtegaal af om deel te nemen aan een Caraibisch songfestival, het blijft parels voor zwijnen werpen, “wij zullen het nooit winnen”.
  De wereld bestaat uit meer landen dan wat rotsformaties in de Caraibischezee!


  Maak melding
 13. Hmmmm klinkt eigenlijk zo slecht nog niet…we hebben reeds een verenigd amerika,een deels verenigd europa(eu)en misschien in 2013 een verenigd zuidamerika (ussa)…in ieder geval als oom desie niet de bak in draait dan mag of kan hij tegen die tijd weer het land verlaten en lekker op reis gaan in ons USSA….


  Maak melding
 14. To Patriot

  Hoe kom je erbij dat trinidad niks heeft?
  Trinidad is een der rijkste gebieden van het caribisch gebied, in economisch opzicht. De mensen pinaren niet zoals Su hoor.
  Suriname zou juist blij moeten zijn….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES