vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaams staatshoofd naar opening Carifesta

Surinaams staatshoofd naar opening Carifesta

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – President Ronald Venetiaan is naar Guyana vertrokken. Op uitnodiging van zijn Guyanese collega Bharat Jagdeo zal hij de opening bijwonen van Carifesta X. Het tiendaagse festival voor Caribische kunst en cultuur “is terug in thuis”, zegt Venetiaan.

Zesendertig jaar terug werd het voor het eerst gehouden. “Het was een idee van de toenmalige Guyanese president Forbes Burnham. Die wilde een evenement waar alle Caribische volkeren elkaars cultuur kunnen leren kennen. Suriname voelt zich alleszins betrokken. Ruim honderd en vijftig artiesten, koks, kunstenaars en musici zullen de Surinaamse cultuur uitdragen in Georgetown.

Het gehele contingent bevindt zich reeds ter plekke. “Suriname heeft binnen de Caricom vergadering van staatshoofden een extra verantwoordelijkheid op cultureel gebied”, aldus Venetiaan. Onder meer moet gezorgd worden voor het zoveel mogelijk in stand houden van cultureel erfgoed in het Caribisch gebied. Schrijfster Cynthia McLeod zal een presentatie houden over de Surinaamse geschiedenis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. No man: Opa Ruro Vnoshine nu krijgt uw de kans om te schijnen.

  Zeg nu tegen Jagdeo jij bent een “hebzuchtige schurk” door jouw gedrag moeten mijn landgenoten de zee inlopen.

  Hebzuchtig takru fasi you Jag.

  Zeg: if no memri wan Gado mi e haal uit….you takru manri Jag.

  Maar nu heb jij de kans Pres….Do the Do is you’re turn bra’da…no hebzuchtig so!!!!!


  Maak melding
 2. En die Culturele erfenis moeten we vooral blijven koesteren kan een mooie trekpleister zijn voor toeristen,dus gewoon bevorderen en goed promoten,niet voor niets wordt Su.hoog aan geslagen in de Caricom vanwege onze culturele diversiteit die in sommige opzichten nog origineel is.


  Maak melding
 3. Is toch gewoon geldverspilling.
  De staatshoofden gaan daar gewoon om te feesten en we hebben te maken met armoede. Waarom wordt het geld niet geinvesteerd in bouwen van bejaarde- en verzorgingshuizen. Nee hoor er moet flink gedanst worden en verjaarfeesten gevierd worden. Schamen jullie toch…………


  Maak melding
 4. Ja leuk hoor, effe lunchen met Jagdew, die onze Zuid/Westelijke driehoek reeds jaren heeft gestolen. Evenals een behoorlijk deel voor onze kust.

  Ik ga niet met boeven aan tafel!


  Maak melding
 5. Ja laat aan die wereld zien wat onse cultuur is
  Iedereem moet sien hoe wij misbruik zijn als slave
  Wij wilen onse geld sien voor wat we gewerk heben
  Grontapoe moesoe sabie Paimang dee doro
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 6. Waar is onze president goed voor. Wat heeft hij voor Sur gedaan. Deze man verschijnt alleen bij opening van iets of bij een festival. Gelukkig kan hij nooit meer president worden. En hopelijk nooit meer iemand van NF. Ik zou blij zijn als er weer een coup gepleegd zou worden, maar dan zonder te moorden. Oftewel een staatsgreep.


  Maak melding
 7. Kenny: ik zelf denk dat deze Pres. hard op weg is een Clown van formaat te worden.

  Opa de lintje’s knipper.(ik heb hem gemist tijdens de olympische spelen)


  Maak melding
 8. Beste kenny,

  Jij pleit voor een nieuwe coup. Weet je wel waarover je praat? Heb jij de jaren vanaf 1980 meegemaakt? Sorry hoor; maar ondanks alle ellende,die het arme volk meemaakt, wil ik geen avondklok, geen vrije meningsuiting, geen afranselpartijen zonder vorm van proces,etc. meemaken. Degenen(coupplegers en aanhang) profiteren nu van een rechtsstaat met rechten. Praat maar met mensen, die het aan den lijve hebben ondervonden en ga de geschiedenis maar na.
  Tang boeng;Leuvie


  Maak melding
 9. Ik hoop dat Jagdeo hem verstaat met zijn poptjie pattoe engels!!
  In Nederland beter bekend als steenkolen engels!!
  Hopelijk heeft hij na zijn persconferentie in het engels i.v.m. de grenskwestie een spoed cursus engels gevolgd!!


  Maak melding
 10. wat mij opvalt bij sommige reaktie is dat men niet weet waar ze het over hebben soms roepen ze suriname moet zich meer met landen in zijn regio bemoeien doet de president dat hebben jullie comentaar als ik de reaktie van nummer 6 lees kenny vraag ik mij af of je zo iemand serieus moet nemen ik denk van niet sommige zwarte mensen hebben een probleem als iemand integer is hebben ze daar geen waardering voor maar iemand die al hun rechten met voeten betreed daar hebben jullie wel waardering voor iemand die alle vrijheden van onze bevolking heeft geschonden mensen zonder proces heeft vermoord en dan bedoel ik bouterse als ik dit zeg word het mij kwalijk genomen wel ik heb er maling aan ik blijf het zeggen . mijn mening


  Maak melding
 11. Bouta for president met VENE in het kabinet.
  Keba jere. In 2010 is desi van jullie 65jaar oud en Wijdenbos70,wat een jonge kerels toch.

  En arme kerry die coupe zal nooit nooit nooit meer gepleegd worden, want Chrisstopppper(ie sabie soema mie e bedoel toch) dede, Paul Baghwandas,Horp,Tolle en ga zomaar door dus echte man nanga dikatie no de, want a Bouta foe joe hou toch op man soema e frede a boi desie.En a pa no toff lik fa a e doe. If a echt en joe ook toe tranga dan a no moes go na a krijgsraad. dan te dddding o kong tik ing now da ie sa djompo.

  Kun je je die zoon van Zeeuw herinneren (brandstichter)na ing wang go kotie ing stafoe. Wanneer Bouta opgepakt zal worden zal je met stebeb gooien dan mi o lafoe want je gaat alleen de bak in. Bouta gaat echt niet met je mee.Als je dan uit de gevangenis bent dan ie sa go serie awarrako hander nanga linga. want a Bouta disie no o abie wan wroko gie joe cow(koe)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES