dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameHaagse wethouder Henk Kool bezoekt Suriname

Haagse wethouder Henk Kool bezoekt Suriname

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 22 aug – De Haagse wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid & Economie) is van 21 augustus tot 4 september op werkbezoek in Suriname. Dit meldt het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Kool leidt een delegatie van de gemeente Den Haag.

Onder meer zullen uitvoeringsovereenkomsten getekend worden voor een reeks projecten. Het betreft de voortzetting van afspraken gemaakt in juli 2007, tijdens een bezoek van minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking aan Den Haag. De overeenkomsten regelen de samenwerking tussen de Surinaamse ministeries en de Haagse Dienst Sociale Zaken & Werkgelegenheid en andere instituten.

Den Haag zal onder meer helpen bij de ontwikkeling van nijverheid. Ook zal technische steun worden verleend bij het opstellen van het beleidsplan Tegengaan Jeugdwerkeloosheid. Voor het opzetten van een visveiling en bevordering van micro-ondernemerschap zal deskundigheid beschikbaar worden gesteld. Met Kool reizen ook ondernemers mee uit het Haagse midden- en kleinbedrijf.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
12 REACTIES
 1. Wacht met spanning af, op de reacties van dit bericht. Wéér een Bakra..die naar Sranan gaat voor projecten en zo meer. Wéér niet goed….”ze gaan met bedoelingen”…lees ik straks ! De commentaren zijn (later) niet van de lucht. Waarom niet een wethouder uit Cuba, Venezuela, Brazil ? Door de Euro*s misschien ? Of ligt het “Hollandse hart” nog steeds in Suriname ? Nou..? zeg het maar. Hoop, dat al die projecten hun beslag krijgen. Zo kan Suriname zich dan meten, met andere volkeren, die het (iets) beter hebben, dan Sranan Piepel !


  Maak melding

 2. Het is een komen en gaan van nederlandse politici naar Suriname!!
  Met verbazing zie ik de hernieuwde belangstelling aan, daar de behandeling van surinamers in Nederland nog te wensen overlaat!!
  Ze verdommen het om de 100% controle, die surinamers stigmatiseert in een ander jasje te gieten; dit terwijl uit recente berichten in de media blijkt dat drugs in grote hoeveelheden via andere kanalen het land wordt binnen gesmokkeld!!
  In mijn ogen is de hele 100% controle gebasseerd op een kortzichtige surinamertje pesten!!!


  Maak melding

 3. Als je niets teverbergen heb hoef jij je ook niet druk te maken. Zolang er bolletjes slikker de strijd willen aangaan met de douane,zal het zo blijven en terecht,
  Verander de wereld begin bij je zelf.Ik reis regelmatig naar Sur. maar ben nooit betast geworden.Heb je een verdachte houding en veel te veel hand bagage dat andere passagiers geen ruimte hebben voor hun eigen bagage ,ja dan de “vernedering ” voor lief aannemen


  Maak melding

 4. Waneer mogen de mensen uit suriname de boel hier leeg halen?

  Ik word er niet goed van.
  Ik ken die bedoelingen..je geeft een hand en men wil gelijk je hele Land!


  Maak melding

 5. Reactie nummer 1,

  De vraag is waar waren ze toen ze er moesten zijn?? Toen hebben ze hun zakken gevuld en de kraan dicht gedraaid!

  Waarom gaan ze nu op en neer?? Momenteel kunnen ze hun eigen hulp keihard gebruiken want de economie van NL gaat achteruit en die van Suriname gaat juist vooruit.
  Het lijkt erop dat ze stiekems een voordeeltje willen halen op de rug van Suriname om zo hun economie weer op te krikken. Weet je ze houden om met hun vinger te wijzen, maar ze vergeten dat tijden kunnen veranderen.

  Want voor wat hoort wat, zij komen voor projecten maar wat nemen ze weer mee terug.
  Aandelen in bedrijven die succes boeken, bedrijven overnemen, grote opdrachten binnen halen ipv dat die naar de Chinezen gaan.

  Als ze het zo goed met Suriname bedoelen waarom wordt het bijv dan niet geaccepteerd dat een filiaal van de Surinaamse Bank zn deuren opent in NL?
  Waarom vechten ze dan niet voor een goedkopere ticket?
  Waarom wordt er dan een probleem gemaakt om de dubbele nationaliteit?
  Enz, enz.

  Reactie nummer 2,

  Je hebt helemaal gelijk!
  Als mensen familie leden van Schiphol gaan halen moeten ze gewoon een dag vrij nemen van werk en het kost ze het dubbele aan parkeergeld want ze moeten veel langer wachten dat de mensen van vluchten uit bijv Spanje enz.

  Als Suriname en andere landen een 100% controle op witte mannen zouden zetten omdat het bekend staat dat ze xtc maken en smokkelen dan hadden ze allang ergens bij de hoogste rechtbank voor de deur geslapen om die landen aan te klagen.

  Laat die meneer Kool maar met de voorstel komen om mensen die in NL een vorm van een uitkering ontvangen met behoud ervan terug te emigreren dat ie wat goeds.


  Maak melding

 6. als het aan mij ligt mogen de nederlanders meer invloed in suriname krijgen de surinamers hebben bewezen na de onafhankelijkheid hoe je een land naar de klote kan helpen onder aanvoering van delano bouterse.


  Maak melding

 7. SU, als je weet hoelang het duurt voordat de mensen na aankomst daadwerkelijk de luchthaven verlaten, ga je niet uren tevoren op Schiphol doorbrengen.
  Dus teveel parkeergeld betalen, is een kwestie van nadenken.

  En een vrije dag opnemen is normaal als je privé zaken moet regelen in de baas zijn tijd.


  Maak melding

 8. Van mij mogen de Nederlanders hun tijd en moeite in hun eigen land steken want anno 2008 is het ook geen rozengeur en manenschijn in Nederland. Ze hebben daar genoeg hoofdpijn door familiedrama’s, criminaliteit,Polen,slechte economie, voor alles is het geld op, voor de wegen,voor de ziekte zorg enz enz. Als ze dat alles weer op een rijtje hebben, en het “weer goed” gaat daar zouden ze van mij voorstellen mogen doen waar Suriname over kan nadenken. Hoe ga je andere helpen als je zelf achteruit gaat?

  Ze hebben 100-den jaren de kans gekregen om iets van o.a. Suriname te maken maar daar dachten ze niet aan, ze vulden hun zakken liever dus wat bemoeien ze nu en willen hun hoofd in alles steken met de hoop een graantje mee te pikken.

  En van mij mag dhr Bouterse president worden.

  Dinesh, jij heb de juiste woorden gebruikt, het rijmt en het is gewoon de keiharde waarheid!

  Veel Surinamers schamen zich in NL als ze een vorm van een uitkering krijgen?? Waarom??
  Je hebt er recht op, Suriname is ook leeggeroofd vroeger!


  Maak melding

 9. Get a life,

  Je kan nooit weten hoelang het duurt, die tijd wordt bepaald door de mensen die de controle’s uitvoeren.

  En je heb wel gelijk dat er voor privé zaken een vrije dag opgenomen moet worden maar wat ik er mee bedoelde is dat je eigenlijk maar een +- een uur (met speling) nodig heb als je iemand gaat afhalen dan waarom zou het een hele dag moeten kosten.

  Je meldt je aan voor die sms service van Schiphol, je krijgt dan de juiste verwachte tijd en rijdt erheen, dan is het even op de koffers wachten en voordat je het weet ben je op terug weg, alleen begin het wachten pas nadat de vliegtuig is geland, dus nadat je netjes een smsje hebt gehad, en je aan die tijd hebt gehouden en dan pas van huis bent vertrokken, snap je??


  Maak melding

 10. Kool gaat naar Suriname om ze knolrapen te verkopen!!
  Niet zolang terug bestond Suriname niet meer voor nederlandse politici!!
  Dit doet mij denken aan het spreekwoord:
  ALS DE VOS PASSIE PREEKT, BOER PAS OP JE KIPPEN!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES