Data migranten worden doorgesluisd naar Suriname

29

PARAMARIBO, 22 aug – Het Centraal Bureau Burgerzaken, CBB, krijgt binnenkort de data ter beschikking van Surinamers die zich in Nederland vestigen. Onder meer data over verwisseling van nationaliteit zullen worden uitgewisseld. De voorbereidingen zijn vergevorderd.

Tijdens het werkbezoek van de Nederlandse minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, zal een overeenkomst worden getekend. Voor Suriname wordt een groot probleem opgelost. Er komt meer zicht op het aantal emigranten. “Slechts één op de duizend personen die naar het buitenland vertrekt, schrijft zich uit”, zegt CBB-directeur Samseerali Sheikh Alibaks tegenover de Ware Tijd.

Nu wordt slechts gegist naar de werkelijke aantallen. In het CBB-bestand komen ruim twintigduizend namen voor waarvan de data niet bevestigd kunnen worden. De data-uitwisseling met Nederland kan helpen bij het nasporen van de betreffende personen. De overeenkomst betekent in feite een uitbreiding van de huidige samenwerking met de Nederlandse gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

29 REACTIES

 1. Dit was allang inn voorbereiding. Koppeling vsn Surinaams bestand op dat van Nederland, maar dat van Nederland niet in te zien door Suriname.
  Niet alleen onze burgeradministratie, maar ook het kadaster, belastingsdienst en andere vitale info over Suriname ligt nu in Nederland.

  Digitale slavernij. Ze blijven ons te slim af zijn. We zijn reeds weer omsingeld door Nederland. Voor de verkiezingen van 2010 moet Suriname zijn verkocht.

  Ongeacht wie de verkiezing van 2010 wint. Het wordt veel terugdraaien en daardoor vormen dit soort activiteiten een tijdbom onder elke ANDERE regering.

  Dit project is door mevrouw Stadwijk- Kappel voorbereid. Laat iemand het ontkennen.


  Maak melding

 2. Het wordt nu gebracht als een Surinaams probleem, maar het dient met name een puur Nederlands belang.

  Bij 2 andere landen van migranten in Ned= het ook geprobeerd. Het plan is door die landen DIRECT van tafel geveegd.


  Maak melding

 3. Begin alle parlementariers te vragen naar hun paspoort cq nationaliteit dan zal je zien wat er uit de bus komt. Zal mij niet verbazen dat 9 van de 10 de nederlandse nationaliteit bezitten.


  Maak melding

 4. Waarom hijsen we niet gelijk ook de hollandse vlag in Suriname en schaffen we de Surinaamse af? De invloed van holland in Suriname wordt met de dag groter.


  Maak melding

 5. Dese domeriken gaan samenwerke met die slavedrijvers
  Nu kunen se ales van iedereen op de kompjuter sien
  Niet aleen in Sranang maar ook in Holand
  No meki ding sma diesie sabie toemsie foeroe
  Ding no moeso sabie pe oenoe e feni oen monie
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 6. Oh,da`s positief.Ik ben 10 jaar geleden uitgeschreven uit district Nickerie via het consulaat in Amsterdam op 8 januari 1998.Verder staat in mijn oud paspoort van Suriname een aantekening:Woonplaats:Leeuwarden.Mijn paspoort was toen verlengd tot 7 januari 2001.Sindsdien ben ik eigenlijk staatloos geworden want ik ben nog steeds illegaal hoewel ik getrouwd was in 1993 met een nederlandse vrouw.Maar vanwege een kort huwelijk(cultuurverschil door mijn ex geconstateerd)werdt het huwelijk ontbonden.Voortgezet verblijf heeft mij drie dikke jaren(automatische recht door de rechtseenheidskamer vastgesteld,maar door de rechter ongegrond verklaart)niets opgeleverd.Einde van de wedstrijd:vervreemd geraakt door mijn eigen land:familie verstoten,in de slavernij terecht gekomen.Verlang naar een ketie kotie(Ben ex-nederlander geweest maar kon toenertijd niet als minderjarige jongen beslissen)of een generaal pardon.Gaarne zou ik spoedig van u horen en verblijf met de meeste Hoogachting:Nunda.Kmv:geboren op 1962 in Suriname/16 jaar onafgebroken wonende te Holland.


  Maak melding

 7. Jongens, praat me niet over het CBB. Wees blij dat die p’tata’s met hun data-beheersing een beetje lijn brengen in die chaos die hier heerst. Uiteindelijk zul je zien dat dat vruchten afwerpt. Weg met die koloniale gedachtengang, omarm iedere technocratische hulp die wordt aangeboden!!


  Maak melding

 8. Johanes: En daar gaat het nu exact om!! Van twee walletjes eten? Als ik bij het CBB weer mijn verlening moet registreren, wordt ik als een buitenaards wezen gezien en behandeld. Ondanks mijn sociaal jaaroverzicht. Je lacht je rot.


  Maak melding

 9. Wees eerlijk stuur eerst naar Turkije en Marokko.
  Doen zij hebben toch allen een dubbele nationaliteit.

  Maar omdat wij een stel zwakke leiders op dit moment in Su aan de macht hebben, maakt u misbruik.

  STUUR EERST NAAR MAROKKO EN TURKIJE DAN KOM DAN TERUG BIJ ONS.

  Front e serie na kondre fu wan doni.


  Maak melding

 10. Ach wat ben je zielig MKV Nunda,waarom beelen om hier te blijven,terwijl je zo naar je eigen land kan gaan,wat weegt het af 16 jaar onafgebroken in Nederland gewoond tegenover 30 jaar onafgebroken in Suriname?Waarom slaafs wezen als dat niet hoeft?Enige wat ik je kan meegeven is:Ga terug naar Suriname om onder het juk van slavernij af te komen,of ga je liever voor:Wie mooi wil zijn moet PIJN lijden?

  Een goed plan,misschien kan Nederland alle spookambtenaren uit Suriname opsporen,die hier verblijven en nog gewoon hun Surinaamse salaris innen,ik ken een meneer Babel,die reeds 32 jaar in Nederland woont en nog steeds ambtenaar in Suriname is die slimmerd ontvangt maandelijks srd 2253,- ,hij is/was in dienst bij de douane,meneer is nog gewoon daar in dienst en ontvangt een bijstandsuitkering hier,Suriname slaapt en Nederland weet er niets vanaf rara hoe is dat mogelijk,als goede vriendin verraadt je zo iemand niet,maar goh wat is de verleiding soms groot.


  Maak melding

 11. nou nou er wonen ook heel veel nederlanders in suriname die ook niet uitgeschreven zijn dan bedoel ik witte nederlanders laten ze daarover ookgaan uitwisselen dan zal je zien wat er uit de bus komt. die gasten uit de regering een stelletje slappelingen zijn het


  Maak melding

 12. Verschillende posters hierboven snappen duidelijk niet waar het hierbij omgaat:OPschoning van het Surinaams bestand met hulp van Nederland.De meeste van onze ex-landgenoten schrijven zich niet uit dus wat is er optegen om daadwerkelijk te weten wie en wat er niet meer thuishoren in het bestand,scheelt een heleboel extra kosten m.b.t bijv.stemkaarten versturen naar mensen die allang niet meer in SU.wonen.


  Maak melding

 13. Er schuilt een adder onder het gras.
  Afwachten maar hoe wij bekaaid vanaf zullen komen.

  Deze president en zijn regering verkoopt nog
  zijn ziel aan de duivel.Hij heeft wellicht ook nog een blanke vrees? In ieder geval dient hij niet zijn volk. Hij is een jaknikker, gewoon een slappe lafaard en een narcist.

  Truetory


  Maak melding

 14. Tijdens voetbalwedstrijd tussen een Surinaamse- en Neerlandse ploeg wordt een Surinaamse spits keikard onderuit gehaald, waarop hij naar die Hollandse verdediger reageerde door juist contrair de verhoudigen zijn excuses aan te bieden.
  We zullen het ook nooit leren!


  Maak melding

 15. @Ai Sa Si

  Domme mensen zijn vaak paranoia. Jammer alleen dat ze er voor kiezen om dom te blijven en zich steeds door dezelfde politicie dom laten houden.


  Maak melding

 16. Die witte mannen doen het voor eigen belang, Suriname moet het er niet mee eens zijn.

  Als Suriname op alles JA zegt dan waarom neemt de Surinaamse regering geen ontslag want waarom zijn ze dan nog nodg als Nederland Suriname regeert vanaf de andere kant van de oceaan.
  Ze geven het land weg maar ontvangen wel elke maand een vette salaris daar hebben ze dan ook geen recht op want die witte mannen doen het werk. Laat Suriname een voorbeeld nemen aan de Antillen, die maken geen grap hoor en dat terwijl de Antillen bij NL hoort.

  Suriname moet al die witte mannen gaan checken die naar Su komen. Waarom komen er nu opeens zoveel?
  Denkt Suriname nou echt dat ze allemaal heilig zijn, ja schijhelig. Ze moeten ze natrekken wat voor geschiedenis ze hebben gehad voor dat ze naar Suriname afreizen, hebben ze een strafblad weiger ze dan de toegang.Trek elke euro na die ze meenemen, hoe ze eraan komen en wat ze er mee van plan zijn.

  Als een SurNed een huis in Su heeft krijgt die de belastingdienst op zn dak maar wie maakt zich er druk om als een bleke nederlander een huis in su heeft? Die witte mannen krikken de huizen prijzen in Su wreed op, ze kopen bijv een huis voor 60 duizend en verkopen hem voor 80 duizend, die 20 duizend zetten ze in hun zak, nederland komt er niet achter, en vliegen weer terug naar witmangkondré.

  Suriname moet ook belasting gaan innen van Witte Nederlanders die in Suriname wonen en werken met Surinaamse papieren als ze in NL een koophuis hebben, draait het maar eens om.

  Suriname moet met de dag meer Suriname worden, overal moeten ze de Surinaamse vlag laten wapperen, ze moeten eerst hun eigen produkten gebruiken voordat ze importeren, niet alles hoeft uit NL te komen, ze moeten harde eisen stellen aan studenten want die komen alleen naar SU omdat ze in NL niet met hun stage geld kunnen rond komen, om de taal en ze weten dat Surinamers niet gierig zijn, bespaart ze weer een bordje eten. Die Nederlandse invloed moet niet met de dag groter worden in Suriname.

  BOUTERSE FOR PRESIDENT!!!


  Maak melding

 17. Thanks a lot Thea maar ik zou een beter IQ intelligentie willen bemachtigen want wij leven onder de zelfde zon en hemel.Ik wil vooruitdenken(in europa zijn)de mens doen voortleven naar andere planeten voordat de zon uitsterft of de aarde zou vergaan.De aarde is een wereldschool om de creatie Gods te kunnen begrijpen.Technologie geeft mij een kick daarom wil ik hier blijven en dat verwacht ik van de Hoogwaardigheidsbekleders.


  Maak melding

 18. @Neus,
  Echt jammer dat men van een mug een olifant maakt,Nederland heeft er duidelijk geen baat bij,dit komt het reeds zwakke CBB van SME alleen maar ten goede,kunnen ze wat efficientier functioneren.zuiver paniekvoetbal,achter elke struik of boom een vijand zoeken.


  Maak melding

 19. neem de goede dingens van die hollanders over zodat je jou land kan ontwikkelen en hou op met geklets wat kunnen sommige surinamer kunnen dom klagen maar met alternatief komen ho maar . hey su heb jij last van witte man syndroom ?


  Maak melding

 20. Typisch zwarten. Door verraad werden we slaven en dat is gebleven
  Als ik naar su kom om mijn doekoe te maken sluiten jullie mij op
  Maar voor de tatas zijn jullie bang.
  Zelfs tot in Santoboma als de ambasade langs kwam had zelf de directeur knikkende knieen. nu kan je begrijpen hoe kunta kinte zich voelde.
  Dit is de reden waarom ze het leed van andere volken vergoeden en dat van gekluerde mensen nie. want ons eigen vechten tegen ons en alleen je zelf jou dood maken. Zij zien ons als dom amdat je geloofd hebt dat je dom bent waardoor jij je zelf haat.
  diep in velen harten hadden ze blank willen zijn. omdat ze niet weten wie of wat ze echt zijn.denken ze dat dat beter is.
  ik ken deze mensen al mijn hele leven hier in nedlnd en geloof wat moet een zwarte doen om iets te kunnen doen ? slechts maar de will. je loopt harder, zelfs hier tussen die tatas had ik hoogste cijfer op mijn examen nederlands. alles wat ze weten en hebben hebben ze van ons.zonder jou zijn ze niks.Jij was koning ,maar weet het niet meer.


  Maak melding

 21. tjussssssssssssss Djogo heb je hem weer,het zij zo,het gebedel om hier te mogen blijven,het gezeur dat hij/zij als slaaf gebruikt werd enz.enz. zijn toch zaken die hij/zij zich zelf op de hals heeft gehaald?Wat let zo iemand om terug te keren naar zijn/haar heimat?
  Dan moet ie maar niet lopen huilebalken dat ie als slaaf wordt gebruikt.Wat kan azijn zuurder maken dan het is?Zo te lezen is Nederland een makkelijke thuishaven,want als meneertje zijn kop en schouders er onder zet en kei en kei gard gaat werken in suriname kan ie een prachtige leven hebben,maar neen hij laat zich liever als slaaf mis-gebruiken,dan moet ie niet zeuren en bedelen.
  Ter jouw attentie,ik ben een blanke Nederlandse,getrouwd met een supergoeie Surinamer,die eerstdaags naar Suriname emigreerd,Suriname is oppie toppie als men van zins is keihard te werken .


  Maak melding

 22. Als Bouta van Su.houdt en van zichzelf dan a e tang rustig foe ing na in West-Su. waar niemand hem ziet of hoort.Hopelijk haalt hij jullie uit die droom (president worden)Ik zie hem al op het vliegtuig stappen als staatshoofd naar misshien China,Venezuela,AMERIKA ha ha haaaiii.

  Jullie zijn gek maar Desi niet.
  In Su kan en mag hij van Ronnie amnestie krijgen en hebben,maar dat Nederlands vonnis en opsporings bevel blijft vankracht(geldig-bestaan) Ik zie hem op het vliegtuig stappen naar;misschien China, naar zijn vriend Iko (Hugo)in Venezuela of fa oen e durf AMERIKA

  Dat mensen hierin kunnen geloven getuigd van het feit dat oen hersen djompo gwe. Sardien in blik . Hersen no de inie a blik.Soso vis a kop no de zou me vriendin zeggen.

  Jenny zal het ook niet worden nog Missiekaba
  Het zal wel Malhoe,Moene,Pallat,Doekie of ja hoor Aliebu(k)s worden.
  Dan mi sa wanie jere Bimbo nanga oenoe en vervolgens mie wan zie oenoe na achterstraat.


  Maak melding

 23. @27 thea
  Als blanke nederlandse vrouw ontbreekt het jou aan empathie!
  Ik dacht eigenlijk dat je vanuit een Blijf Van Mijn Lijf Huis je Centrum Democraten gedachtengoed de wereld instuurde!!
  Als dit soort white trash zich al in Suriname gaat vestigen dan kunnen de surinamers daar hun borst nat maken!!
  Ter jou attentie: ik ben een surinaamse man die al 43 jaar van zijn leven in Nederland heeft doorgebracht en zich nog goed kan herrineren, dat toen er nog geen badkamers waren in nederlandse huizen jou soort een badhandje onder de geiser natmaakte om hun muts te vegen alvoren je kon ……!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.