Surinaamse truckers nemen stelling tegen Dalian

5

PARAMARIBO, 21 aug – Truckeigenaars voeren actie tegen aannemingsbedrijf Dalian. Onder meer is de ingang bij het bedrijfsterrein gebarricadeerd. De Chinese ondernemer wordt onmaatschappelijk gedrag verweten. Volgens de truckers worden onder meer betalingsafspraken niet nagekomen.

Vergoedingen voor het ophalen van grondstoffen in Zuid-Suriname worden bij mondjesmaat betaald. “Dit is niet vol te houden onder de economische omstandigheden van nu. Onderhoud van de trucks lukt niet, omdat daar geen geld voor is en de mensen hebben ook nog een gezin”, zegt Stuart Codrington, vertegenwoordiger van de truckers. De vergoeding zelf zou niet genoeg zijn om de kosten te dekken.

Per dag moeten honderden kilometers worden afgelegd van en naar de mijn. Dalian lijkt niet onwillig, maar wil meer bedenktijd. De truckers zijn na enkele uren door de politie aangemaand de weg naar het bedrijfsterrein vrij te geven. Volgens Codrington is er nog ruimte voor onderhandelen. De truckers blijven erbij dat de aannemer zich realistischer moet opstellen.

5 REACTIES

 1. Laten jullie cakaSam links liggen..hij is een van de grootste Su. domoren….. loop dwars door deze domoor heen.
  Ik ken hem heel goed een smeerlap is hij.

  En Dalian begrijp een ding goed voor Opa Ruro Vniemand maakt het niks uit (Hij is zwaar hebzuchtig en dom ook nog)maar een ding katibo is voorbij en wij zijn niet bereid om aan een vervolg mee te werken.

  Daarom let op je passen wij slapen niet.


  Maak melding

 2. @ Abrabroki, ik vind dit een absoluut domme reactie. Dalian, en niet de enige Chinese ondernemer, vindt Suriname alleen maar een blok aan het been. Het is goed dat er oppositie gevoerd wordt tegen dit soort “slavernij”. Kijk wat er in China zelf gebeurt. Moet Suriname zich zonder meer laten ondersneeuwen door deze maffiosi? Je begrijpt zelf wel waar de schoen wringt, maar laten we een blok vormen. Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar ik had een iets genuanceerdere reactie verwacht. Chinezen zijn ergere slavendrijvers dan alle anderen uit het verleden. NU NOG, mi boy!


  Maak melding

 3. @ Dan nog iets. Het hele asfalteringsproject van b.v. de Afobakaweg wordt gefinancierd door een Chinese bank. In dat verdrag met die bank staat dat er 30% (!) Surinaamse werknemers moeten worden gerecruteerd. Dat is dus 1/3 van het totale personeelsbestand. Zoek ze maar. Let op: de Chinezen zijn slimmer dan wij allemaal denken. En als je niet wilt werken? Oke, voor één Chinees zijn er drie Surimamers. Omgekeerd: voor één Surinamer zijn er drie Chinezen. Denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 4. Okay dan ::: wij hebben zeer domme achterlijke figuren in Su. aan de macht op dit moment.(ik denk echt dat zij vroeg of laat letterlijk paipai op de gogo gaan krijgen…..wij gaan ze helaas moeten zwepen.

  Rede: deze kerels zijn kinderlijk dom.


  Maak melding

 5. Snap ik dit goed? Gaat het de truckers om een verhoging van de vergoedingen voor hun ritten (daarom bedenktijd Dalian) of gaat het om wanbetaling?
  Bij verhoging van de vergoeding is onderhandelen mogelijk, maar bij wanbetaling dient de deurwaarder te worden ingeschakeld. Men mag in geen enkel geval eigen rechter spelen.

  Andere zaak is de in ’t verdrag opgenomen regel dat een derde van de werknemers aan de Afobakkaweg uit de eigen bevolking moet komen(blakka bakra), door de overheid dient te worden gecontroleerd. Goed kijken of Dalian geen mensen op de loonlijst heeft staan die niet echt bestaan (spoken). Dat is een mooie tjoekoe-mogelijkheid. Dit kan je gaan doen wanneer zich geen eigen bevolking heeft aangemeld om voor Dalian te werken.
  Zijn die er wel? Ben benieuwd!

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.