maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaams toerismecentrum eindelijk van start

Surinaams toerismecentrum eindelijk van start

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 aug – Het Suriname Hospitality & Tourism Training Center kan eindelijk van wal steken. Ruim twee jaar na oplevering van het gebouw kunnen de praktijkgerichte trainingen daadwerkelijk worden aangeboden. Het conflict dat de stagnatie veroorzaakte, is blijkbaar opgelost.

Van een gespannen sfeer was ten minste niets te merken bij de opening. De ruziënde partijen, de ministeries van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu en Transport Communicatie & Toerisme, willen de idee volledig ondersteunen. Een gemeenschappelijk centrum voor kadervorming is hard nodig. Gesteggel over wie het beheer zal voeren was met goed fatsoen niet eeuwig vol te houden.

Toch heeft het twee jaar geduurd. “Toerisme speelt een veel te belangrijke rol in de economie”, zei president Ronald Venetiaan. Om die rol te vergroten is veel kader nodig. Het toeristisch product kan niet goed genoeg zijn. “Het is van het grootste belang voor Suriname’s gezicht dat hetgeen neergezet wordt van de beste kwaliteit is.” Het centrum is opgezet door de regering, het bedrijfsleven en de Europese Unie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Heel hard nodig,de hospitality en efficientie van de mensen die in de verschillende publieke sectoren werken vind ik byzonder treurig,dus juich ik het toe.Jammer dat het zolang moest duren.Alleen is nog niet duidelijk wie het beheer uiteindelijk mag uitvoeren.


  Maak melding

 2. Als ik dit artikel lees, doet het me goed aan de ene kant. De keerzijde van de medaille is dat het 2 jaar heeft geduurd voor men het realiseert dat het algemeen belang altijd primair gesteld moet worden.
  De schade in die 2 jaren is niet meer in te halen of te goed te maken. Ik hoop dat men lering trektuit deze wantoestand. Laat het een LES zijn voor andere projekten. Ik wens Suriname Hospitality & Tourism Training Center een voorspoedige toekomst.

  Hojot


  Maak melding

 3. Wat wilen se nou Toerisme Toerisme
  Se Wilen gewoon een heeleboel joegoejoegoe
  Se gaan veel witte mense laten koomen
  Dan moete wij voor se gaan sorge
  Dus we blijve gewoon slaave Donder se op
  Sranan na gie ding piking foe ding srafoe
  Oenoe katiebo nofo kaba Oenoe no wanie moro
  Soso gie oenoe srefie oenoe e go wroko ete
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 4. En nu nog praktijk gerichte politieke trainingen aan het gros van de politici in SME. Hoe kan een twist over het beheer van een zo belangrijk centrum 2 jaar duren? Zijn deze ministers voor vooruitgang van zichzelf of voor vooruitgang van ons land?
  Begrijpen ze nog niet dat wanneer elk project of centrum twee jaar moet wachten om van start te gaan dat het effect dan totaal verdwenen is? Niet te geloven!
  Wel heb ik onlangs gemerkt dat de kennis van de gidsen die toeristen naar het binnenland van Suriname begeleiden van grote kwaliteit is. Tot in de kleinste details wordt je als toerist ingelicht over planten, dieren, rivieren, gebouwen, voedsel en de plaatselijke bevolking. Ook de geschiedenis van Suriname en haar buurlanden wordt perfect en in vloeiend Nederlands verwoord.
  Nu de ministers nog bijscholen en we kunnen een mooie toeristentijd tegemoet gaan.

  Het aantrekken van toeristen begint bij een goede overheid, een stabiele regering en een gezonde politieke cultuur. Daarna volgt zeker een goede infrastructuur om vervoer en verplaatsingen mogelijk te maken, teneinde de diamantjes in het land te kunnen bereiken.

  Toerisme kan de Surinaamse economie behoorlijk opkrikken. Van toerisme kunnen heel veel Surinamers in alle geledingen een centje meepakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES