Nieuw Kwakoe ook bijna bankroet

42

De stichting Zazo, de nieuwe organisator van Kwakoe, wordt mogelijk failliet verklaard. Hoofdleverancier 2Go Events eist 2,5 ton op binnen een week, meldt Het Parool.

Volgens de advocaat van het bedrijf – leverancier van onder andere stroom, containers en dit jaar ook de tenten voor het Caribisch festijn in het Bijlmerpark – moet de stichting binnen zeven dagen aantonen het bedrag te kunnen betalen, of met grote bedragen over de brug komen. ”Anders vragen we volgende week donderdag het faillissement aan.”

Het bestuur van Zazo erkent de schuld, maar zegt niet op de hoogte te zijn van het ultimatum. Voorzitter Melvin Tjoe Nij: ”Naar mijn weten zijn we nog in onderhandeling” zegt hij in de krant.


42 REACTIES

 1. Jongu jongu …
  Wat een blunder voor het stadsdeel Amsterdam Zuidoost.
  Er zou en moest een nieuwe organisatie komen voor de organisatie van het festival in dat stadsdeel.
  Men heeft criteria opgesteld om nieuwe gegadigden te boordelen op hun skills om dit inmensen festival te organiseren.

  Er komt heel veel meer bijkijken dan zaken waarop men kritiek had. De oude wijn in nieuwe fles – want de meeste medewerkers waren al verbonden aan de ‘oude’ organisatie en waren verantwoordelijk voor misstanden – konden hun gang gaan.

  Was het uitsluiten van Kwakoe Events dan alleen maar bedoeld om Winston Kout buiten spel te zetten?
  Mispoes denk ik, want die behoorde reeds niet meer tot de organisatie Kwakoe Events toen die een vergunning geweigerd is.

  Stadsdeel Zuidoost heeft op het verkeerde paard gewed.

  Het bestuur van amsterdam Zuidoost onder leiding van Elvira Sweet heeft nu haar zin.
  Kwakoe nu definitief verdrongen ??!!

  Een nieuwe fase in het draaiboek voor het ophaffen van het Kwakoe Festival.


  Maak melding

 2. Lijkt Suriname of suriamers wel. Niet wil lukken en alles is van korte duur. Verder slaan ze elkaar hersenen in. Krabben in een vast etc. Ga zo maar door


  Maak melding

 3. “Organiseren” en organiseren is 2.
  Zolang we in mooie tories van hosselaars blijven geloven ipv te kijken naar een gedegen business plan en de track records na te trekken staan we steeds voor schut.


  Maak melding

 4. Aiiii a kies deng mooi!
  Zakkenvullers! en ga me niet vertellen dat ik hard ben!
  Sluiten die kwakoe en al die evenementen waar surinamers een bende van maken.
  Feesten jullie maar lekker thuis dan zie hoe het is als je voor je gasten moet zorgen.
  Schande aan de surinamer, en ik zeg het nogmaals overal waar surinamers wat doen gaat het mis.
  Wat is er met jullie aan de hand.
  Suriname wordt ook verkocht aan jan en alleman
  Doen jullie vooral hier wat aan.
  A tang so


  Maak melding

 5. Datvind ik nou echt heel jammer om te horen. Ik denk dat het wel met een sisser zal aflopen. Misschien heeft het stadsdeel de subsidie nog niet overgemaakt??

  ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen envolgend jaar is er gewoon weer kwakoe.

  ZAZO hou je taai hoor


  Maak melding

 6. Sluiten die tent, stelt ook niks meer voor, dan taki sma torie als men bekenden op de “hoek” tegenkomen. Het zit toch niet mee met de “orgas” van Surinaamse komaf. Eigenbelang en spek ding broodje met goed “beleg”.


  Maak melding

 7. Fufurumangs!!!! Geef de schuld niet aan de deelraad. Het zijn de Suristicks zelf die de zaak naar de kloten helpen! Mijn zwager betaalt 6000 euro (!) voor een stand, het is toch godsgeklaagd! Ik hoop dat Kwakoe of wat dan ook een zachte dood sterft. En ik zal niet aan de kist huilen.


  Maak melding

 8. Schande schande!!! als met zo een klein festival niet kan redden..wanner moet men een land regeren.
  surinamer wordt toch een keer wakker, jullie gedachten goed is niet goed!
  leer van de blanke mensen..want die hebben het uitgevonden hoe hetb wel moet!!en zeker niet anders!!
  het is tocht een schande voor alle surinamers!
  maak die handel snel schoon.. en ik zou alle zakken vullers persoonlijk willen zeggen pak je spullen en verdwijn!!

  aldus een meegaande surinamer!


  Maak melding

 9. @8
  Beste Blaka Bakra mijn Oom heeft 10.000 voor zijn stand betaald, terwijl een andere mevrouw die ik ken 3000 euro voor haar stand heeft betaald.
  Eerst dacht ik net als jij. Dus liniair.
  Maar nu ben ik zo eerlijk om te vertellen dat ik heb ingezien dat mijn oom heeft GEKOZEN voor een grotere stand met meer faciliteiten.

  Dus als jullie bedragen blairen, relativeer het dan ook een beetje.

  Het zou wat zijn dat ik de huisbaas van mij oplichting verwijt omdat ik 1000 huur per maand betaal en mijn neef op een andere plek 500 euro.

  Jullie soort brengen mensen op het verkeerde been.
  EErlijk vertellen dat ik in een groter huis woon dan mijn neef.

  DAT IK JULLIE DIT NOG MOET LEREN ANNO 2008


  Maak melding

 10. Ik had al gezegd dat:Time will tell,
  en nu, hoe kan het dan dat de voorzitter notabene een accountant en consorten er toch niks van bakken geen haar beter zijn dan de vorige orga.Duizenden euro’s werden er gevraagd voor een stand,where did the money go?Organiseren lijkt makkelijk no?Je voorgangers met pek zwart maken en het zelf niet beter kunnen.Wie kan dit festijn nog redden?denk zelf niemand.als dit zo doorgaat is Kwakoe langzaam aan het wegsterven.


  Maak melding

 11. Snap niet hoe dit geroepen kan worden, tenthouders betalen vooraf, budget wordt samengesteld, balans worden opgemaakt, is gewoon oplichterij/corruptie, geld cashen, en later klagen dat der geen geld is. Met andere woorden orga’s hebben al een nieuw BMW besteld, zijn/haar huis laten opknappen enzo..

  Maak kwakoe commercieel, geen subside, gewoon een bedrijf (bv) die de tent draait, dus entree heffen. €2,- pp, zes weekenden lang, geen vage tories.

  tang boeng


  Maak melding

 12. Beste Dames en Heren,

  Hebben jullie er misschien bij stilgestaan dar er andere factoren een rol spelen zoals de standhouders die hun bijdragen niet of gedeelteijk betaald hebben?
  Roep niet zomaar iets terwijl je niet weet hoe de vork id steel zit.
  Wij Surinamers staan altijd snel klaar met meestsl negatieve op- en aanmerkingen.
  Doe het dan zelf als je het beter kunt???


  Maak melding

 13. Afro Surinamers,
  Accepteer geen onbeschoft en onbeleefd gedrag in Chinese, Javaanse of hindoestaanse zaken. Die mensen denken dat ze ons Afro Suris als beesten kunnen behandelen, omdat we toch wel blijven kopen en terugkomen. Ik merk dat ze witte klanten anders bejegenen dan ons. Aangezien elk ander volk ons bestudeerd heeft en weet dat we wat betreft toch wel terug komen om hun stink eten te kopen hebben ze schijt aan ons. Ik stuur ze naar hun moer en koop niet bij ze als ze mij niet met respect behandelen. Nou koop ik al zo weinig mogelijk bij hun maar goed, die paar keer dat ik het doe heb ik altijd oorlog want ik accepteer geen shit.
  Voorbeeldje
  Had bij [u][b]Deli Company bij Macro [/b] [/u] een aanvaring met een of andere javaan snesie mix of whatever. Ze behandelde die witmangs als god, wist dat ik aan de beurt was deed alsof ze het niet wist en gooide mijn goederen op de toon bank, in tegenstelling tot die goederen van witmangs die ze netjes in een zak zetten. Bovendien was haar toon minachtend en keek ze me niet aan. Ik had haar daarvoor al geobserveerd en tegen die witte klanten was ze poeslief en beleefd,..die ka. Ik heb haar uitgescholden en naar haar moer gestuurd en gezegd dat ze die broodjes in haar reet kan douwen en gevraagd hoe ze erbij komt te denken dat ze mij minachtend kan bedienen en voor die blanke klanten d’r tiefies moet pieren de hele dag. Ze dacht dat ze bijval van die Witmangs zou krijgen, nou mooi niet wat die keken haar aan alsof ze gek was. Ze wist dat ik gelijk had en die witmangs dachten je hebt gelijk en het is jullie pakkie aan, bekijk het maar.

  Dus mensen ik roep jullie op die gasten naar hun moer te sturen als ze jullie onheus behandelen en niet hun rotzooi te kopen. Als ze denken dat ze onderdanig naar witten moeten zijn voor hun verkoop is hun zaak. Wij moeten respect opeisen. Gelukkig zijn er al veel Afro Suri die er ook zo over denken en die mensen ook naar hun moer sturen.


  Maak melding

 14. beste luitjes aan de stuurwal.

  Als het geen corruptie is en geen samen spel van geldklopperij en zakkenvullerij is , dan weet ik het niet.
  Kan iemand van de tenthuurders de boeken laten zien wat ze verdiend hebben??? Nee Dus .. no begin jere…

  gewoon sluiten die tent/ handel.. maak er huizen daar en een mooie voetbal veld voor mij..en o ja speeltuin voor de kinderen.

  Als men behoefte heeft aan sociale contacten.. gaat met naar Mart…geen zgezeik verder!

  Want die twee euro vind men vast te duur voor entree… en bere en flader van een 5 a 10 euro portie , dan rollen de euro;s er gewoon uit!
  Dont judge a book by the cover!!


  Maak melding

 15. @ 14
  Meljo,
  je houdt er een redenering van los lopende koeien op na.

  Natuurlijk heeft elke dood/(mis)daad een reden. De mensen die kritiek uiten houden juist daarmee rekening. Jij niet.

  Dat i8s wat de oude organisatie de nieuwe verweet. Naiiviteit en onervarenheid.

  Kwakoe organiseer je niet alleen met goede voornemens, slaafse loyaliteit aan stadsdeel en politie, beterschap om alles goed op te ruimen en minder geluidsoverlast te veroorzaken veroorzaken. Er zijn meer knel- en aandachtspunten. Grote ervaring, affiniteit met de Kwakoe doelgroep en nog meer geheimpjes.

  Was maar eerst op les geweest bij de vorige organisatie en was niet zo arrogant om het wiel te willen uitvinden.

  De vorige organisatie zou jullie kunnen vertellen dat de kraamhouders de dood zijn van het festival. Oplichters en wanbetalers die eronder zitten verknallen het en helpen om Kwakoe voor eens en altijd om zeep te helpen.

  Had maar een andere naam dan Kwakoe festival gekozen voor het nieuwe festival, dan had dat de extra smet.

  Nu heeft het festival een groot probleem,
  koenoe is mekoenoe geworden.

  Vraag maar na wat dit betekent.


  Maak melding

 16. Meljo ben jij een van de organisatoren? met Judell en c.s zijn er altijd problemen. Renfurm zat ook in Kwakoe Events,en dus wat is er nu veranderd? Waarom zou de toeleverancier liegen? Bovendien, er wordt reeds druk rondgebeld en de verhalen zijn eensluidend…. de meeste mensen zaten te wachten op dit debacle, wat een schande, wat jammer en dat terwijl de orga de hele tijd in de VIP tent mooi weer zat te spelen en zich ver boven de gewone mensen waanden en minzaam op diegene neerkeken die zich in de vieze toko toko waagden. En dat heb ik met mijn eigen oogjes gezien…dus vork ik de steel?!!!!?????


  Maak melding

 17. @meljo
  Je bent een rund als je de standhouders NIET vooraf het volledige bedrag laat betalen. Doe je dat dan weet je dat het grootste deel niet betaald en niet te vinden is. Dus dat kan en mag de oorzaak nooit zijn.
  Ook betekend het dat de andere grootgelijk hebben als ze stellen dat je gewoon een goed financieel plan moet maken en dat er dan op wat onvoorziene uitgaven (waarvoor je ook een potje hebt gereserveerd) niets aan de hand is.

  Als kwakoe niet kiet kan draainen dan moeten ze of de prijzen verhogen of gewoon eerlijk zeggen dat de bezoekers het niet zoveel waar vinden en Kwakoe gewoon sluiten.


  Maak melding

 18. @ Neus: you’re right. Surinamers denken teveel aan commercie op korte termijn. Snel geld maken en wegwezen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het mogeijk is, gezien de huidige standprijzen, dat iemand nog winst kan maken uit zijn “handeltje”. Dit ontstijgt nauwelijks de “hosselcultuur”. Als ik € 6 euro voor een Djogo moet betalen, pas ik. Dat is 24 SRD. Daar koop ik er hier 3 voor.


  Maak melding

 19. t Kwakoe festival is ondertussen achterhaald.Dit moet onder ogen gezien worden , dat dit festival z,n langste tijd heeft gehad. Erkennen dat t niet meer lukt is geen schande, maar tegen beter weten in aan blijven modderen is een brevet van onkunde. Toen commercie niet de boventoon voerde was Kwakoe nog leuk om er te vertoeven, nu is t verworden tot een rondjes draaien in een modderige bedoening(al jaren); -tig keer van t zelfde aan kramen, met veel onhygienische toestanden , uitgerookt worden met walmen van allerlei geroosterde eetwaren , niks nieuws aan toevoegend, velen die door een hossel proberen iets te verdienen, net Paramaribo in t klein op een hoogtij dag.
  t Is mooi geweest , over en uit , sluiten maar .
  Misschien schept dit ruimte voor iets nieuws.
  Velen zullen een andere mening hierover hebben , maakt niet uit, t is zoals ik t zie en over denk.


  Maak melding

 20. conclussie.
  rijk worden over de rug van onze landgenoten vind je het gek dat de gemeente de teugels strakt trekt als ik al die bedragen hier lees wat je moet bestalen voor een stand vraag mij af waar al dat geld naar toe is gegaan al die jaren in de zakken van die boeven zeker? en maar schelden over die hollanders en over de gemeente amsterdam en nu ???


  Maak melding

 21. Nr15 of Showly! Afro Surinamers bestaat niet!
  Je voelt je een Afrikaan no. Weet je dat je een Creool bent? Creolen is mengeling, hebben ook Javaanse, Chinese of Hindustaanse bloed. Praat niet over eten. Als Javanen en Hindustanen niet zouden planten, wat zou je dan eten? Showly is geen Afro Surinamers naam, maar een naam van een vernietiger. Vernietigers zijn bekent als luie mensen en ze hebben Suriname vernietigdt.


  Maak melding

 22. Eerlijk toegeven:
  we kunnen het niet zelf! Het lukt ons niet!
  We zijn dom trots! Het blijkt ook nu weer.
  Kijk goed naar leiding 1 en leiding 2 van dit festival en u ziet de gelijkenis met de politieke leiders in Suriname. Domme trots!
  Geen organisatorisch talent en onvoldoende financiele en leiderscapaciteiten, toch?

  Ruime begroting maken, geld innen bij potentiele standhouders, schulden betalen en een appeltje voor de dorst wegzetten (om onvoorziene zaken op te vangen). Simpel!

  Kwakoe moet blijven, maar dan wel in proffessionele handen, zonder subsidies.

  Das


  Maak melding

 23. Unu tap na sani: dat ding is een ” Money Making Business geworden.

  Dat was nooit de bedoeling (geld & hebzucht)…dat ding was gezellig samen zijn…totdat de Duivel toesloeg.


  Maak melding

 24. Sommige reacties hier hebben een heel hoog telegraaf gehalte. Opmerkingen van leren van de blanken, en we kunnen het niet, wijzen op een minderwaardigheidscomplex. Natuurlijk kunnen we het, en leren kun je van iedereen, dus niet perse van de witmang. Eigenwaarde, daar gaat het om. Als het bij de organisatie niet goed is gegaan betekent gewoon dat de mensen niet capabel genoeg zijn voor de job. Maar er zijn zeker Surinamers die het wel kunnen. Ook bij de witmangs mislukt weleens wat, en er zijn meer witte schurken dan zwarte. Eigenwaarde Sranangmangs!


  Maak melding

 25. Ik las ietd van een accountant je zal wel A– contant bedoelen. En wat moet ik voor de rest met dat verhaal van meneer/mevrouw 15.Kom nou je koopt wel of je koopt niet

  Soortoe poe af en toe kopen
  Nooit niet kopen dan zal men rekening (misschien ) met je houden.

  Dan gaan ze slijmen en ja hoor je trapt er zo weer in .If ding lafu even nanga un un de kba.

  En hopelijk los je in het vervolg zoiets in stijl af,maar no go kosie,want ik denk dat de witteman/vrouw bij zichzelf dacht o moet dat zo of gaat dat zo bij zwarte Su?

  ie snap dat ie no scoretoch?


  Maak melding

 26. @ (25) a’ blakaboi

  Volgens mij heb je dringend een vakantie nodig bij parnassia!
  Die orga’s ,laat ze hun banksaldo checken dan zie je waar het geld zit.


  Maak melding

 27. Sranangmang,

  Ik weet samen met u dat er Surinamers zijn die het wel kunnen. Ik ben er een van. Maar deze Surinamers durven zich niet te begeven in organisaties waar beheer van gelden samen met andere Surinamers noodzaak is. Vroeg of laat krijg je er spijt van. Ervaringen!
  Natuurlijk zijn er bij de witmangs zoals u ze noemt, ook grote boeven. Maar als u telkens de witmangs er bij haalt en hun de schuld van ons falen geeft dan moet er sprake zijn van een heel goed verborgen minderwaardigheidscomplex. Overschatten van je eigen kunnen en telkens weer te ontdekken dat je het niet kan, is ook een complex.
  Eigenwaarde heeft te maken met : wat heb ik reeds bewezen, maar zeker niet met: wat wil ik bewijzen.

  Trouwens in het geval Kwakoe waar het hier om gaat, is bewezen dat we het niet kunnen.
  Groet,


  Maak melding

 28. Veel surinamers kunnen niet 100% zakelijk zijn. Kijk bv naar de Haagse markt. Je moet vooraf betalen als je een stand wil.

  Veel Surinamers hebben nog steeds een niet proffessionele manier van werken met zulke dingen. Bijvoorbeeld iemand die in de organisatie zit heeft een tante die een stand heeft. Die tante zegt tegen hem ik betaal de helft nu en de andere helft op de laatste dag. Dat geld kan niet meer geind worden.

  Neem dan een blanke ( onpartijdig ) persoon in dienst om de gelden strak te innen. Kan dat niet dan kan je stand niet open. Het familie gevoel bij zaken doen draait ons al generaties de nek om.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 29. Melvin Tjoe Nij, nu lees ik weer een artikel waarbij hij in dubieuze zaken was betrokken. Hij is eigenaar van het bedrijf MDL Focus bv handelend onder de naam Young Global People. Waarschijnlijk weet men niet dat hij met sponsorgelden wat hij heeft gekregen en wat hij krijgt voor zijn events The Other Businessman (Stichting The Other Network) zijn bedrijf Young Global People probeert overeind te houden, dat in mei 2012 failliet is verklaard. Hij heeft de naam YGP overgenomen van de curator om door te starten. Hij heeft al zijn leveranciers vanaf 2010 (van wat wij weten, wellicht al van daarvoor) niet betaald incl de curator. Wij hebben zelfs een vonnis van de rechtbank, maar dat beweegt Melvin niet om ons te betalen. Hij heeft het geld gewoonweg niet meer, omdat hij dat stopt in zijn niet rendabele bedrijf YGP, terwijl hij die sponsorgelden zou moeten aanwenden voor de leveranciers die zijn events mogelijk maken.

  Hij zorgt voor een slechte naam voor goede allochtonen in Nederland.

  Wij hebben nu met meerdere leveranciers een faillissementsaanvraag ingediend voor The Other Network. Wellicht dat u erover kunt denken om een nieuw artikel te schrijven over deze man met nog een schandaal aan zijn broek. Want wij hij heeft gedaan en nog steeds (kan) doen (blijkbaar), is een schande voor de Surinaamse samenleving!!


  Maak melding

 30. Kwakoe is bankroet net als het Suriname. Corruptie, nepotisme, incompetentie CNI zit in de DNA van Surinamers. Maar met Milan in Den Haag gaat het goed? Even vragen of zij de organisatie kunnen overnemen.


  Maak melding

 31. Dit is met voorbedachte rade door Zuid-Oost gedaan.

  Laatste keer Kwaku Festival in het Nelson Mandelapark?
  Heeft het Kwaku Festival zijn langste tijd gehad op zijn huidige plek in het Nelson Mandelapark? In de stadsdeelcommissie van Zuidoost gaan stemmen op om het populaire zomerfestival te verplaatsen naar het evenemententerrein P2, achter de Arena.

  Patrick Meershoek26 april 2019, 7:43

  In een gezamenlijke notitie van PvdA, GroenLinks, SP en 50plus wordt het dagelijks bestuur gevraagd de mogelijkheid van een verplaatsing te onderzoeken. Wat de opstellers betreft, wordt de komende editie van Kwaku de laatste in het Mandelapark.

  Volgens de commissieleden vormt het festival een te zware belasting voor het park en de buurt. Ook wijzen zij op de plannen om vanaf 2022 duizend woningen te bouwen in het park. Dan wordt het nog lastiger om daar een groot evenement te organiseren.

  Niet meer gratis
  De notitie is ook een frontale aanval op de huidige organisatie van het festival. De commissieleden vinden het festival te commercieel geworden. Het is hen een doorn in het oog dat bezoekers tegenwoordig entree moeten betalen voor een festival dat tientallen jaren gratis was.

  Daarom koppelen de opstellers een verhuizing van Kwakoe aan de komst van een kleinschalig evenement in het Mandelapark à la het vroeger Kwakoe Festival, toen nog geschreven als Kwakoe. “We willen het park teruggeven aan onze mensen,” verwoordde Roy Hofwijks van 50plus die wens.

  Het advies van de leden wordt pas op een volgende vergadering in stemming gebracht, maar lijkt te kunnen rekenen op brede steun. Het is vervolgens aan het dagelijks bestuur om een reactie te geven op de wens van de commissie.

  Heimwee
  Kwaku-organisator Ivette Forster reageerde na afloop verontwaardigd op de gang van zaken. “De commissieleden hebben niet de moeite genomen om met ons te spreken. Dat is jammer, want veel van wat in de notitie wordt beweerd, klopt gewoon niet.”

  Forster zegt te beseffen dat een groep mensen in Zuidoost heimwee heeft naar het festival van vroeger. “Maar Kwakoe oude stijl bestaat al twintig jaar niet meer. Daarna is het vijftien jaar chaos en imagoschade voor het stadsdeel geweest. Wij hebben het weer op poten gezet.”


  Maak melding

 32. Iedereen begint te gillen,anderen staan juichend op de banken,maar niemand staat erbij stil dat dit slechts een rookgordijn kan zijn een opstap naar de invoering van de event munten en afschaffen van contant geld op kwaku.Ik persoonlijk denk niet dat dit zwaar door de gemeente gecontroleerd festival in financiele nood kan komen te verkeren.


  Maak melding

 33. Beste Showley.
  Ik weet niet onder welke steen jij leeft, maar als er een volk isbdie zich ” beter ” gedraaid naar wittenbdan naar zijn eigen mensen zijn het wel zwarten.

  Veel Zwarten bevestigen elke dag weer door hun gedrag, houding, instelling
  etc de vooroordelen die andere etniciteiten hebben van ze.

  Probleem is dat zwarten denken dat de wereld hun wat verschuldigd is.
  Dat kattegejank moet nou maar eens ophouden.
  Steeds maar weer over racisme en uitsluiting beginnen.

  Man flikker toch op zeg.
  Kijk wat moslims dagelijks in met name Nederland over zich heen krijgen.
  Toch blijven deze mensen zich ontwikkelen.

  Zwarten zijn het enige ras die wachten tot bakra Bassie hun komt helpen.

  Gtfoh met dit zeg


  Maak melding

 34. Beste Showley.
  Ik weet niet onder welke steen jij leeft, maar als er een volk is die zich ” beter ” gedraaid naar witten dan naar zijn eigen mensen zijn het wel zwarten.

  Veel Zwarten bevestigen elke dag weer door hun gedrag, houding, instelling
  etc de vooroordelen die andere etniciteiten hebben van ze.

  Probleem is dat zwarten denken dat de wereld hun wat verschuldigd is.
  Dat kattegejank moet nou maar eens ophouden. Steeds maar weer over racisme en uitsluiting beginnen.

  Man flikker toch op zeg.
  Kijk wat moslims dagelijks in met name Nederland over zich heen krijgen.
  Toch blijven deze mensen zich ontwikkelen.

  Zwarten zijn het enige ras die wachten tot bakra Bassie hun komt helpen.

  Gtfoh met dit zeg


  Maak melding

 35. Gelukkig. Ben benieuwd hoe ze kwakoe gaan eren met afschaffing van slavernij. Zelfs dit evenement waar veel zwart geld in om gaat kunnen ze niet eens runnen. Jammer voor degenen die werken op kwakoe. A kies deng mooi.


  Maak melding

 36. Ivette Forster liep steeds met een zuur gezicht rond op het Kwakoe festival in de tijd dat Winston Kout de scepter zwaaide. En al maar kritiek. Zeeval, toen cameraman, weet er alles van.
  Hoe is het nu Ivette, nu jij zelf deel uitmaakt van de organisatie achter het Kwaku festival?.
  Karma is a bitch, noh?


  Maak melding

 37. Heel jammer dit te lezen ik kom er niet meer maar het is en blijft een sranan tori ik lees nergens de inspanning die glen godfried heeft gepleegd om ons wakker te schudden i plaats daar van hebben wij staan schelden tegen elkaar en nooit de durf gehad om sorry te zeggen en dat al zo vaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.